חניון ציבורי רחוב השחם פתח תקווה

בשורה לעובדים ולמבלים: עיריית פתח תקווה מכפילה את החניון הציבורי בשחם. העבודות החלו

אחד ממקומות החנייה הכי עמוסים בעיר, בדרך להתרחב בצורה משמעותית, במרכז העסקים והבילויים של רח’ שחם. מתחם הכורכר, שאלפי מכוניות חונות בו מדי יום, יוסיף לשטחו מאות חניות נוספות, במטרה להקל על הצפיפות במקום שבכל יום רגיל משעה 9:00, כבר מפוצץ במכוניות של העובדים במשרדים. גם בלילות ובערבים, במיוחד של סופ”ש קשה למצוא מקום פנוי. העירייה: “פועלים לתת מענה חניה חינמי לתושבים”.

בלי הרבה רעש, תרתי משמע, הטרקטורים של עיריית פתח תקווה, חרשו, שיטחו ודיפנו בימים האחרונים את השטח, שהיה פעם חורשה של קוצים ועשבים, על דרך רבין, ליד גינת יום ההולדת החדשה וסמוך לשטח חניית הכורכר הפונה לרח’ העסקים והבילויים ברחוב שחם, מול מתחם העסקים שחם 30. המקום זוכה לתנופת פיתוח רבה בעידוד העירייה ומתוך דרישה של העסקים והעובדים במקום – ועכשיו גם יש מענה לחונים ולחונות

רח' שחם פתח תקווה עמוס מבקרים ומבלים
רח' שחם פתח תקווה עמוס מבקרים ומבלים

החניון הציבורי משמש מדי יום אלפי מכוניות גם של נהגים, שהולכים ברגל למתחמים הסמוכים – Y-סנטר, שום טיים ועמי ב.ס.ר סיטי – שם החניות או עמוסות, או שהן בתשלום. תוסיפו לזה את הנהגים שעובדים בתל אביב, או בבורסה וגרים בשכונות הסמוכות, שחונים שם והולכים ברגל לתחנת הרכבת הקלה. לכל אלה יש גם להוסיף את האורחים והמבקרים של תושבי פסגת הדר הסמוכה, שהולכת ומתאכלסת בפרויקטים חדשים, ביניהם זה של קטה IDOL, שמעבר לכביש.

כל אלה מסבירים למה הצעד של עיריית פתח תקווה כל כך מתבקש ונכון להגדיל את מקומות החנייה על מנת להימנע ממצוקת חנייה, שכבר קיימת. ראוי לציין כי מעטות הן העיריות שהולכות בצורה כזאת לקראת התושבים והמבקרים בעיר – במיוחד בכל הקשור לחנייה ועוד במקום מרכזי כל כך. בעירייה מבטיחים במהלך הזה ליור 350 מקומות חניה נוספים, שאמור להיפתח בשבועות הקרובים. 

רח' שחם - עמוס ביום ובלילה

“לצד פיתוח והרחבת תשתיות התחבורה הציבורית בסמוך למרכזי העסקים, הבילוי והפנאי בפתח תקווה אנחנו פועלים, היכן שיש קרקע זמינה, לתת מענה חינמי לחניון רכבים”, מסרו מעיריית פתח תקווה. “אנחנו עושים זאת אזורים שונים ברחבי העיר ובפרט ברחוב השחם, רחוב שוקק חיים ביום ובלילה, עם עשרות אלפי עובדים ומבלים, שמגיעים מדי יום לאזור, שנמצא כעת בתנופת פיתוח משמעותית”. 

עוד ב-רכב ותחבורה

העבודות בתחנה המרכזית החדשה של פתח תקווה החלו כבר לפני יותר משנה

סוף עידן בפתח תקווה: תחנת האוטובוסים המרכזית המיתולוגית סוגרת את שעריה

לאחר כ-70 שנות פעילות, התחנה המרכזית ברחוב אורלוב, שהוקמה בשנת 1957, תסיים היום (31.5) את תפקידה. המקום, שהיווה במשך עשורים את “הלב הפועם” של העיר ושער כניסה מרכזי אליה, נסגר כחלק ממהלך נרחב של מעבר למערכות תחבורה מודרניות וחכמות יותר.

המשך קריאה »
תאונה בכביש 4 פתח תקווה

סמוך לדרך אם המושבות פתח תקווה: שני כלי רכב צנחו ממשאית הובלה בעקבות תאונה

גם אתם נתקעתם בפקקים בכביש 4? זו הסיבה. אירוע חריג בכביש 4 סמוך לאיזור התעשייה קרית אריה בעיר: התנגשות בין רכב פרטי למוביל רכבים, הסתיימה בנפילת מכוניות אל מרכז הכביש. במזל, זה הסתיים רק בנהגת רכב פרטי, שנפצעה באורח קל. כוחות “הצלה פתח תקווה” ומד”א במקום. עומסי תנועה כבדים עדיין מורגשים באזור ומומלץ לבחור בדרכים חילופיות.

המשך קריאה »
יום הולדת רמי גרינברג

סערה בוואטסאפ: בקשה לברכת יום הולדת לראש העיר הציתה זעמם של פעילי התחבורה בשבת בפ”ת

מה שהתחיל כבוקר חגיגי לכבוד יום הולדת לראש העיר, רמי גרינברג, הפך במהרה לזירת התגוששות סוערת באחת מקבוצות הוואטסאפ האקטיביות בעיר. חבר מועצת העיר, אלישיב עמיצור (המוכר גם כבעלי “בית קפה הדר גנים”), שיתף הבוקר (שני) הודעת ברכה חמה לראש העיר בקבוצת “תושבים למען תחבורה ציבורית בשבת”, אך גילה מהר מאוד שהעיתוי והפלטפורמה היו, בלשון המעטה, נפיצים.

המשך קריאה »
רוכב אופנוע נפצע קשה ברבין

שוב תאונה ברבין-תוצרת הארץ ליד מתחם גלובל פתח תקווה. שליח וולט נפצע קשה

צוותי רפואה והצלה העניקו טיפול רפואי ופינו לבית החולים בילינסון השליח בן 29 עם חבלה רב-מערכתית, לאחר שהיה מעורב בתאונה עם רכב פרטי. הסיבה לתאונה היא ככל הנראה אי ציות לרמזור, או לנסות “לגנוב” רמזור בצומת המועד לפורענות בגלל המהירות הגבוהה בה נוסעים על רבין. המשטרה פתחה בחקירה.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

[email-subscribers-form id="1"]
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

[email-subscribers-form id="1"]