חיבוק אחרון - תערוכת צילומים בעמי ב.ס.ר סיטי

"חיבוק אחרון" – תערוכת צילומים חדשה של אימהות שכולות מוצגת בעמי ב.ס.ר סיטי

אלפי העוברים והשבים במתחם המסחרי ומרכז העסקים הכי פתוח בפתח תקווה, כבר הבחינו במיצג התערוכה שהוצב לפני כשבוע בין בניין ב.ס.ר Y ל-ב.ס.ר T, סמוך לסניף מקדונלד'ס. התערוכה מציגה צילומים של הצלמת יפעת פאר, יחד עם סיפוריהם של האמהות, שאיבדו את ילדיהן במתקפת הטרור של ה-7 באוקטובר. מחר, צפוי להתקיים טקס במקום, בנוכחות ראש העיר רמי גרינברג.

לאחר שהוצגה תחילה בתל אביב, מוצגת כעת בעמי ב.ס.ר סיטי פתח תקווה תערוכת "חיבוק אחרון" ביוזמת המועצה הציונית בישראל. המבלים, הקונים ועובדי המשרדים במקום נכנסו דרך התערוכה ללב האימהות שאיבדו את ילדיהן במתקפת הטרור של ה-7 באוקטובר ובמלחמת חרבות ברזל. התערוכה מתקיימת כחלק ממיזם MomToo הבינלאומי, במטרה לאחד בין אמהות מכל רחבי תבל במאבק בטרור.

עו"ד עוז חיים על רקע המיזם
עו"ד עוז חיים על רקע המיצג בעמי ב.ס.ר סיטי

"פועלים להביא את קולן החשוב של האמהות למרחב הציבורי"

לצד הצילומים, של הצלמת יפעת פאר, מוצגים טקסטים שכתבו האימהות ומתארים את דמות הבן או הבת האהובים שאיבדו, את רגע קבלת הבשורה הקשה, את המסר שהן מבקשות להעביר דרך מות יקיריהם ואת זיכרון החיבוק האחרון שלהן. באמצעות המילים והתמונות, מנציחה התערוכה את זכרם של אותם בנים ובנות ומהדהדת לעולם את המחיר הנורא של הטרור.

"אנו גאים לקחת חלק בפרויקט המרגש והעוצמתי של הצלמת פאר ומיזם MomToo, שמבקש להעניק זרקור על כאבן הגדול ועל תעצומות הנפש של אימהות שאיבדו את היקר להן מכל, אך בחרו בכל זאת לשתף אותנו בחיבוק האחרון וגם להשמיע מסר חשוב למען הכלל", מסר מנכ"ל המועצה הציונית בישראל, עו"ד עוז חיים. "אנו נמשיך לפעול על מנת להביא את קולן החשוב של אימהות אלה אל המרחב הציבורי".

הצלמת יפעת פאר על רקע התערוכה בעמי ב.ס.ר סיטי פתח תקווה
הצלמת יפעת פאר על רקע התערוכהה בעמי ב.ס.ר סיטי פתח תקווה. צילום: יגל קוממי

"מטרת התערוכה היא להכיר, להנציח ולא לשכוח"

הצלמת, יפעת פאר, מוסיפה: "הכאב הגדול של ה 7 באוקטובר הניע בי את הרצון לתת ביטוי ומקום לסיפור הנופלים דרך צילום ונקודת המבט של האימהות השכולות. כאמא בעצמי ואומנית, לקחתי את המצלמה ויצאתי למסע בכל הארץ שבו הגעתי לביתן של 25 אימהות שכולות ודרך עדשת המצלמה, תיעדנו ביחד את הכאב שהן חוות בעקבות האובדן של הילד. מטרת התערוכה היא להכיר אותם, להנציח ולא לשכוח".
 
בתערוכה משתתפות 25 אימהות:

  1. אדווה אברמוביץ אמא של נועם אברמוביץ (נרצחה במסיבת הנובה) 
  2. אווה ברנס אמא של שלו ברנס (חייל שנלחם ונהרג ב 7.10)
  3. אתי כץ אמא של עידן רז (חייל שנלחם ונהרג ב 7.10)
  4. שלי משל אמא של ליבי מגורי (נרצחה במסיבת הנובה) 
  5. ד״ר לילא עבאס אמא של ג״מאל עבאס (חייל דרוזי שנהרג בעזה)
  6. ⁠כרמית בזק אמא של גיא בזק (חייל שנהרג ב 7.10)
  7. אורין גנץ אמא של עדן זכריה (נחטפה ונהרגה בעזה)
  8. סיגל שטיינר אמא של נורל ורויה (שתי אחיות שנרצחו במיגונית)
  9. ⁠אורלי כהן אמא של עמית כהן (נרצח במיגונית)
  10.  ורה משה אמא של עדן משה (נרצח במסיבת הנובה)
  11. ⁠מיכל פרנקל ביטון אמא של מאיה ביטון (נרצחה במסיבת הנובה)
  12. מירב מדר אמא של שחק יוסף מדר (נרצח במסיבת הנובה)
  13. ⁠ג׳ולי ברוסי אמא של איתי ברוסי (חייל צה"ל שנהרג במסיבת הנובה)
  14. לימור צרפתי אמא של רון צרפתי (נרצחה במסיבת הנובה)
  15. מירי פינס אמא של קים דוקרקר (חיילת צה"ל שנרצחה במסיבת הנובה)
  16. נירית מזרחי אמא של רז מזרחי (חיילת צה"ל שנרצחה במסיבה)
  17. ⁠קתי זהר אמא של בר זהר (נרצחה במסיבת הנובה)
  18. ⁠הדס מקיאס אמא של אלה מקיאס (נרצח במסיבת הנובה)
  19. חגית רחמים אמא של דביר רחמים (נרצח במסיבת הנובה)
  20. יונית איטח אמא של ליאל איטח (נרצח במסיבת הנובה)
  21. ריקי לוק אמא של שני לוק (נרצחה ונחטפה לעזה)
  22. ⁠רעיה אחרק אמא של עמרי אחרק (נרצח במסיבת הנובה)
  23. ⁠אורית ברוך אמא של עדי ברוך (עדי התנדבה למילואים ונהרגה בדרך לשם כאשר יצאה מהרכב ונפגעה מטיל שפגע בראשה), ⁠
  24. טלי קיז׳נר אמא של שגב (נרצח במסיבת הנובה)
  25. איריס חיים אמא של יותם חיים (נחטף ונהרג מאש כוחותינו)

המועצה הציונית בישראל הינה זרוע הפעילות והחינוך של ההסתדרות הציונית העולמית. עם פרוץ המלחמה, נרתמה המועצה הציונית בישראל, ביחד עם כל החברה האזרחית, לסייע לחיילי צה"ל ולתושבי יישובי עוטף עזה ויישובי הצפון שפונו מבתיהם. מיזם האמהות MomToo נוצר עם פרוץ המלחמה ומטרתו לחבר אמהות מכל רחבי העולם למאבק משותף נגד הטרור באמצעות השמעת קולן של האמהות הישראליות.

מחר צפוי להתקיים במקום אירוע בנוכחות ראש העיר רמי גרינברג ומארגני התערוכה.

עוד ב-פתח תקווה במלחמה

פתח תקווה עוצרת

אין התקהלויות, בתי ספר, בתי קפה ומסעדות: פ"ת נעצרת בעקבות המתקפה באיראן

האזעקה שנשמעה בעיר ובכל הארץ בשעה 3:00 לפנות בוקר, נתנה את האות למצב החירום החדש, זאת בעקבות מבצע "עם כלביא", שכלל מתקפה של חיל האוויר, שחיסלה את רמטכ"ל צבא איראן ובכירים נוספים במשמרות המהפכה. החשש הוא כי מתקפת טילים איראנית עומדת להגיע בקרוב והנחיות פיקוד העורף, הן ברורות וחד משמעיות: לצאת מהבית רק לצורך פעולות חיוניות.

המשך קריאה »
יונתן שימריז בגלובל טאוורס פתח תקווה

צפו: יונתן שימריז "התארח באירוע של "בלב אחד" ב"גלובל טאוורס" פתח תקווה (וידאו)

עשרות משתתפים, ביניהם אנשי עמותת "בלב אחד" ופצועי צה"ל, בהם היא מטפלת, אנשי העוטף, אנשי חברת "פילת", שעובדים במגדל המשרדים, דורון דוד, מנכ"ל אלגנס ניהול מגדלים וטל-אל אלקבץ, מנהלת קשרי הקהילה בחרה, שארגנו את האירוע, חגית רז ממינהלת העסקים בעירייה, ועוד משרדים רבים מהמגדל, באו לשמוע את סיפורו המצמרר של שימריז, שב-7.10 קיבוצו כפר עזה, הותקף על ידי מחבלים, שחטפו את אחיו, שאחרי 70 יום נהרג בשוגג ע"י כוח צה"ל.

המשך קריאה »
רמי גרינברג - הוט סינמה פתח תקווה

כ-800 חיילי מילואים ומשפחותיהם באו לאירוע של העירייה בהוט סינמה פתח תקווה

באירוע פרטי מפוצץ (תרתי משמע) בבית הקולנוע הכי חזק בעיר, שנמצא בקומת האוכל (P2) בעופר הקניון הגדול, נהנו המוזמנים הרבים (בחינם, כמובן!) מהסרטים "לילו וסטיץ", "הממלכה" ו-"מינקראפט", כמובן עם פופקורן ושתייה – והכי חשוב: מרגע של הפוגה, משפחתיות ושקט. הערב אורגן על ידי אגף הנוער והצעירים של העירייה בהנהלת אורטל שוקרון. באירוע נכח גם ראש העיר, שחילק פופקורן להמונים.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שותפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading