אילן שוורצזורגן וגבי כהן - קבוצת סופרין על רקע פתח תקווה

סופרין תרכוש 70% מפרויקט פינוי בינוי פרופסור שור-נפתלי פרץ במרכז פתח תקווה

חברת הנדל"ן והאחזקות, בשליטת ליאון וצחי סופרין, השלימה השבוע בהצלחה יתרה את השלב המוסדי של הנפקת אגרות חוב שקליות ובתוך כך הודיעה על מעורבתה בפרויקט התחדשות עירוני גדול במרכז העיר, סמוך להיכל התרבות. במסגרת הפרויקט ייהרסו 10 בניינים עם 68 יחידות דיור ובמקומם ייבנו 5 בניינים בני 10.5 קומות, עם 211 דירות חדשות וחניון תת קרקעי משותף של 3 קומות.

קבוצת סופרין אחזקות בדרך לתקוע יתד נוסף בפתח תקווה, זאת לאחר שדיווחנו על השלמת הקומה האחרונה במגדל המשרדים בזל פארק, שבבעלותה, בשותפות עם קבוצת וויס. הפעם סופרין מודיעה כי היא תרכוש 70% מהבעלות על פרויקט פינוי בינוי פרופסור שור-נפתלי פרץ במרכז פתח תקווה. זאת על רקע הדיווח, כי במסגרת השלב המוסדי של הנפקת אגרות חוב שקליות, זכתה החברה לביקושי יתר וזאת בהיקף של כ-115.4 מיליון שקל, מתוכם בחרה לגייס סכום של כ-80 מיליון שקל.

בניין מועמד להריסה ברחוב פרופסור שור פתח תקווה

פרויקט פרופסור שור-נפתלי פרץ, נחשב לאחד מהפרויקטים הגדולים של התחדשות עירונית במרכז בפתח תקווה, שיכלול 211 דירות חדשות, בחמישה בנייני מגורים, בעלי 10.5 קומות כ"א. מדובר במתחם על שטח של 5.3 דונם במרכז העיר, סמוך להיכל התרבות וכ- 200 מטר מהקו האדום של הרכבת הקלה. לפי הערכה ראשונית, היקף ההכנסות הצפוי מהפרויקט לקבוצת סופרין יהיה כ 210 מיליון שקל. 

יש לציין כי הפרויקט נמצא כרגע בשלב קידום התב"ע, לפני קבלת היתר והריסה של 10 הבניינים במתחם הפרויקט, הכוללים 68 יחידות דיור. "התחדשות עירונית הפכה בשנים האחרונות לעוגן מרכזי בענף הנדל"ן וזהו חלק אינטגרלי מהפיתוח העסקי של קבוצת סופרין", מסר גבי כהן (בתמונה, משמאל), סמנכ"ל הכספים של סופרין, שהוסיף: "הפרויקט במתחם הרחובות פרץ נפתלי ופרופסור שור, צפוי להיות חלק מרכזי בהתפתחות העירונית של מרכז פתח תקווה ולתרום לשוק הנדל"ן בעיר".

 

שטח הפרויקט - מתחם נפתלי פרץ פרופסור שור במרכז פתח תקווה
שטח הפרויקט - מתחם נפתלי פרץ פרופסור שור במרכז פתח תקווה

 קבוצת סופרין נוסדה בשנת 2009. בעלי השליטה במשותף בקבוצה הינם האחים ליאון וצחי סופרין, המחזיקים, כל אחד באמצעות חברה בשליטתו, בשיעור של כ- 36% מההון. החברה מתמקדת בעיקר בשלושה תחומי פעילות: קבוצות רכישה, ייזום נדל״ן ונכסים מניבים – בעיקר למסחר, משרדים ולוגיסטיקה, ביניהם, כאמור, פרויקט בזל פארק בפתח תקווה. 

שותפה של סופרין בפרויקט שור-פרץ היא חברת הנדל"ן טפירו (30%). מנכ"ל סופרין אילן שוורצזורגן (בתמונה, מימין) הוסיף ואמר: "ההשלמה המוצלחת של הנפקת אג"ח ב', בהתאם לתוכניות העבודה שלנו, מחזקת את המיצוב והגמישות הפיננסית של החברה, ותאפשר לחברה לנצל בעתיד הזדמנויות עסקיות ולייצר ערך רב לבעלי המניות".

רח' פרופסור שור פתח תקווה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד ב-נדל"ן

קפלן ז'בוטינסקי גרופית פתח תקווה

מקדימים: גרופית החלה לשווק את Q – פרויקט התחדשות עירונית חדש בקפלן-ז'בוטינסקי פ"ת

חברת הנדל"ן החלה לשווק את פרויקט ההתחדשות העירונית שלה ברחוב קפלן 1, 3 ו-5 בשכונת רמת ורבר – עוד לפני שהטרקטורים צפויים לעלות על הקרקע. "אנחנו מחכים לאישור הליווי הבנקאי ואני מעריך שבמחצית ה-1 של 2027 יתבצע הפינוי וההריסה", מסר עו"ד הדיירים אופיר אדיב ממשרד אלחנן-ויניצקי". 

המשך קריאה »
סימה אורון

שלוש שנים אחרי 7 באוקטובר: בפתח תקווה פערי מחירים גדולים בין שכונות והתחדשות עירונית בולטת

שלוש שנים אחרי 7 באוקטובר, שוק הדיור בפתח תקווה מתחלק לכמה שווקים: פערי מחירים בין שכונות חדשות לוותיקות, כמעט 80% מהתחלות הבנייה בהתחדשות עירונית, ורוכשים שמתמודדים עם עיכובים ומיגון.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading