השר אלי כהן וראש העיר רמי גרינברג

השר אלי כהן נפגש עם גרינברג במקום נפילת הטיל בפתח תקווה – והביא בשורה

שר האנרגיה והתשתיות וחבר הקבינט הגיע לשכונת שערייה במזרח העיר, לאמוד את היקפי הנזק, בעקבות הנפילה שלשום, שגרמה קריסת תשתית החשמל במקום. השר כהן ציין את הקפדת התושבים על הנחיות פיקוד העורף שהצילה חיים והודה לצוותי העירייה ולעובדי חברת החשמל שנתנו מענה מיידי. ראש העיר הודה לשר כהן על הביקור והשניים סיכמו לקדם פתרונות שיאפשרו אספקת חשמל סדירה לתושבי השכונה.

זה היה ביקורו השני החודש של השר אלי כהן בפתח תקווה, כשלפני שבוע וחצי הוא קיים ביקור מקצועי בעיר, במסגרת מהלך שתאגידי האנרגיה מתכננים לבצע ברשויות המקומיות. המהלך צפוי להביא להתייעלות באנרגיה בתשתיות, להאיץ פרויקטים, לחסוך בהוצאות ולהפחית את זיהום האוויר בעיר. בנוסף דובר על כך שתקודם תוכנית הטמנת קווי החשמל להגברת אמינות מערכת החשמל בשגרה ובחירום ושיפור נראות פני העיר.

"התכנית תשפר את איכות החיים"

“הקמת תאגיד אנרגיה בפתח תקווה היא בשורה עבור תושבי העיר והסביבה”, מסר השר. “התכנית תשפר את איכות החיים של התושבים, תביא לחיסכון באנרגיה ותאפשר לעיר להשקיע יותר ברווחה, בחינוך ובפיתוח תשתיות. יחד עם ראש העיר, ידידי רמי גרינברג, נפעל לקדם את פתח תקווה כעיר ירוקה, שתספק את צרכי האנרגיה מאנרגיות מתחדשות ולא מזהמות, דבר שיתרום רבות לאיכות הסביבה”.

ראש העיר, רמי גרינברג, מסר: “שמחנו לארח את השר אלי כהן והגורמים המקצועיים במשרד האנרגיה, כדי לקדם פרויקטים משמעותיים כמו הקמת תאגיד אנרגיה מתחדשת ושימוש באנרגיה ירוקה, אגירת אנרגיה והטמנת קווי מתח גבוה. מדובר בפגישה חשובה ומשמעותית להמשך פיתוח פתח תקווה, ואני מודה לשר כהן וצוותו על הביקור ועל שיתוף הפעולה הפורה”.

ראש העיר רמי גרינברג מימין והשר אלי כהן משמאל
ראש העיר רמי גרינברג מימין והשר אלי כהן משמאל

"מהלך שיאיץ את הביטחון האנרגטי"

לפי התכנית שיוזם משרד האנרגיה, תאגידי האנרגיה המשותפים יאפשרו לרשויות מקומיות שיבחרו באפשרות זו, להאיץ את קצב התקנת המערכות הסולאריות, מתקני האגירה ועמדות הטעינה לכלי הרכב החשמליים בשטחיהן. כמו כן, התאגידים יאפשרו לרשויות המקומיות להתייעל בצריכת האנרגיה שלהן ולנהל אותה בצורה טובה יותר. מהלך זה יסייע להן לחסוך בהוצאות שוטפות ולתעל אותן לטובת שיפור השירות לאזרח, בד בבד עם הפחתת פליטות גזי חממה.

“מנגנון זה, של הקמת תאגידי אנרגיה משותפים, יאפשר להאיץ את הביטחון האנרגטי באמצעות מעבר לאנרגיה מקיימת – אנרגיות מתחדשות, אגירה, כלי רכב חשמליים והתייעלות באנרגיה”, מסרו במשרד האנרגיה והתשתיות. “כל אלו, ישפרו את החוסן באנרגיה של הרשויות המקומיות, בין היתר במתקנים חיוניים הנדרשים לרציפות תפקודית בעת חירום, כדוגמת מרכזי קליטה לשעת חירום במבני ציבור וחמ”לים רשותיים בפתח תקווה”.

תשתית חשמל על ציר רבין פתח תקווה
תשתית חשמל על ציר רבין פתח תקווה

עוד הוסיפו כי הטמנת קווי המתח באדמה בעיר פתח תקווה, תגביר את אמינות מערכת החשמל, תצמצם פגיעות בקווי ההולכה, תשפר את פניי העיר ותפחית את מגבלות הבנייה והתכנון ברחבי העיר. “הטמנת קווי המתח הוא פרויקט ארצי בעל חשיבה רבה למשק החשמל, שיושקעו בו למעלה מ-20 מיליארד שקלים בשנים הקרובות ויאפשר לרשויות למקסם את השימושים בקרקע ולצמצם את הפגיעה בנוף”, סיכם כהן.

עוד ב-פתח תקווה במלחמה

אסי סמה הנצחה

גינת כושר בשכונת הדר גנים פתח תקווה נקראה על שמו של הגיבור סמ”ר אסי סמה ז”ל

לוחם חטיבת הנח”ל ותושב העיר, שנפטר מפצעיו בדצמבר 2023, לאחר קרב בעזה בו לחם בגבורה עילאית, הונצח בגינה ברחוב מנחם בגין בשכונה, בטקס רב משתתפים, שהתקיים השבוע, בנוכחות ראש העיר, רמי גירנברג. “הגינה הזאת תנציח את הרוח, הכוח והנתינה שאפיינו אותו”, אמרו הנוכחים בטקס. אסי ז”ל, בן 20 בנופלו, עלה לארץ מאתיופיה עם משפחתו בשנת 2007, כשהיה בן 4.

המשך קריאה »

הפועל מחנה יהודה פ”ת הנציח 12 חללים ונרצחים בטקס באצטדיון בשכונה

במסגרת הטקס, שמות הנופלים והנרצחים בני העיר ממלחמת “חרבות ברזל”, הונצחו על שם הקבוצות הפועלות תחת המועדון. הטקס התקיים במעמד ראש העיר רמי גרינברג, שר התרבות והספורט מיקי זוהר, עו”ד מורן מאירי סגן יו”ר ההתאחדות לכדורגל, ד”ר וסא”ל (מיל’) אמנון מעבי יו”ר המחנה, משפחות שכולות, הנהלת המועדון, שחקנים ואוהדים.

המשך קריאה »
אסף חממי ז"ל פתח תקווה

התמונה האחרונה מעוטף עזה: הושב לקבורה אל”מ אסף חממי, שנולד וגדל בפתח תקווה

עשרות משתתפים הגיעו לשכונת רמת ורבר, לרגע מרגש ומשמעותי – תחילת פרק חדש עם הריסת שני הבניינים הישנים ברחוב קדיש לוז 4–6 – צעד חשוב בדרך למימוש פרויקט ההתחדשות העירונית במקום.לאחר תכנון והכנה של ארבע שנים בלבד, הרסו בניינים ישנים ורעועים מתחילת שנות ה-70′, לטובת פרויקט מגורים מודרני של שני בניינים, 9 קומות כל אחד עם 72 דירות דנדשות במיקום אטרקטיבי.

המשך קריאה »
אברהם גלעד טיברג הנצחה

אברהם גלעד טיברג, שנרצח במסיבת ה”נובה”, הונצח בטיילת בכפר גנים ג’ פתח תקווה (וידאו)

טקס מרגש התקיים אתמול (31.10.25) ברחוב בן גוריון 49 פתח תקווה, אליו הגיעו עשרות בני משפחה, חברים, מכרים, שכנים, סיגל רפאלי מנהלת יד לבנים פתח תקווה וגם ראש העיר רמי גרינברג – לחלוק כבוד לטיברג, שהיה אחד מבין 14 בני העיר, שהגיעו למסיבה ואיבדו את חייהם באותה שבת אכזרית ב-7 באוקטובר 23. בטקס שר הזמר העירוני צחי את “ילד מזדקן” של משינה – שיר שטיברג אהב במיוחד.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading