תמיר לוזון וטל בן חיים במסיבת העיתונאים היום

צפו בלוזון במס’ עיתונאים ראשונה: “הייתי מתמנה אם השם שלי היה אחר? לא מתעסק בזה”

מאמן מכבי פתח-תקוה החדש ערך היום (13.12) בצהרים את מסיבת העיתונאים הראשונה שלו כמאמן (הזמני?) של הקבוצה הבוגרת, לאחר פיטוריו של דן רומן. לוזון התייחס כמובן לקשר המשפחתי, אבל מבחינתו זה רק רעשי רקע והוא רואה לנגד עיניו רק ניצחון מחר מול בני סכנין מחר (14.12, 18:00) בעוד משחק גורלי של שבת בצהרים. ואם שאלתם מה עם הפועל? אז הספינה ממשיכה לשקוע עם הפסד 0:2 בחוץ לכפר שלם.

יותר מ-30 שנה משפחת לוזון קשורה בחבל הטבור (תרתי משמע) לקבוצת הספורט המקצוענית הכי מצליחה בפתח תקווה, שלצד הצלחות כמו זכיה בגביע המדינה האחרון, היא סובלת מאי יציבות בעשור האחרון, לאחר שירדה שלוש פעמים ליגה. גם העונה, היא נכנסה לאיזור הסכנה, אחרי שלושה הפסדים רצופים בשבוע שעבר, שגרמו להחלטה (שהתבשלה כבר לפני) – לפטר את רומן ולמנות את הבן של היו”ר אבי לוזון, המאמן המצליח של הנוער – תמיר לוזון.

צפו בקטעים המעניינים ממסיבת העיתונאים (מתוך טיקטוק פתח תקווה NEW)

@ptnews.tiktok של נועם שוהם עם ניצחון חמישי ברציפות ושביעי בשמונת המחזורים האחרונים נראית בדרך הבטוחה לליגת העל. אמנם יש עוד פלייאוף והמאבק יהיה ארוך, אבל הכתומים נראית נהדר והגדילו את הפער מהפועל פתח תקוה שבמקום השלישי ל-7 נקודות. אוהד ברזילי העניק יתרון בדקה ה-25 ומאור ביטון שעלה מהספסל הכפיל בדקה ה-73. סולמון דניאל עוד הכשיל את צ'אפיוקה סונגה בדקה ה-88 ברחבה, ורועי דוד לא הצליח להכניע את שחר אמסלם בהצלה גדולה. #מכביפתחקווה #מכביפתחקווה ♬ סאונד מקורי - פתח תקווה NEWS

גיא לוזון הבא?

זו כמובן לא הפעם הראשונה בה מתמנה למאמן ראשי מישהו ממשפחת לוזון. הראשון היה גיא לוזון, שהתמנה למאמן ראשי ב-2001, כשהוא רק בן 26. גיא הוא האחיין של אבי לוזון קיבל את המושכות כשהוא רק בן 26 ואימן את הקבוצה במשך שש עונות רצופות, בהם היה חלק מצמרת ליגת העל ואף זכה להישגים במסגרת האירופאית. אחרי זה היו עוד שתי קדנציות מוצלחות פחות – כשבאחרונה, היה שותף לירידת ליגה, למרות שעלה בחזרה ואף הגיע לגמר הגביע בתקופת הקורונה. לבסוף, גם הוא פוטר/התפטר ב-2021.

לאחר עזיבת גיא, אבי לוזון הצהיר לא אחת כי הוא לא ימנה בן משפחה למאמן, אבל בסוף המציאות החליטה האחרת עם המינוי של תמיר, שיכול מאוד להתברר כמוצדק וקבוע – “הכל תלוי אם אצליח או אכשל. כך ימדדו אותי”, אמר לוזון היום במסיבת העיתונאים. “אני לא חושש מהמינוי והמלחץ. אני גם לא נכנס לאם הייתי מתמנה אם השם שלי היה אחר. אני אדם מאמין ובעזרת השם אצליח בתפקיד”.

תופס פיקוד - תמיר לוזון באימון ההכנה לפני בני סכנין. באדיבות מדיה מכבי פ"ת
תופס פיקוד - תמיר לוזון באימון ההכנה לפני בני סכנין. באדיבות מדיה מכבי פ"ת

מצפים ליציעים 1+2 מלאים

לצדו של לוזון, הופיע לראשונה המנהל המקצועי טל בן חיים במסיבת עיתונאים העונה. בן חיים היה ער לקריאות של האוהדים לקחת אחריות ולא להתחבא. “מי שמכיר אותי גם כשחקן יודע שאני לוקח אחריות – לטוב או לרע. אני מנהל מקצועי והקבוצה לא מצליחה, אז ברור שאני חלק מזה. אני לא מנסה להיות איזשהו אחד שלא דובק בו כלום, והכל עובר לידו. עם כוח גדול מגיעה אחריות”, אמר.

במכבי פתח-תקוה מצפים שהקהל יגיע בהמוניו (שזה אומר לפחות למלא את יציע 1+2) למשחק מחר (שבת, 18:00), כדי לתת דחיפה לקבוצה, במטרה לעצור את שרשרת ההפסדים, כשהאחרון בהם היה כואב במיוחד – בדקה ה-94 בבית מול עירוני קרית שמונה. לרשות לוזון עומד סגל מלא והתקווה היא כי מאמן חדש על הקווים, זה כשלעצמו יהיה זריקת עידוד ומוטיבציה – שיתבטאו בסוף בשלוש נקודות. יקרות.

קסל, ליטמן וקוגל - משדרגים את הצוות המקצועי של מכבי פ"ת
קסל, ליטמן וקוגל - משדרגים את הצוות המקצועי של מכבי פ"ת

עם מינויו של תמיר לוזון, החליטו בקבוצה לשדרג את הצוות המקצועי עם מספר מינויים:

ד״ר דניאל קסל: פסיכולוג ספורט. בעל תואר ראשון (B.M) במדעי ההתנהגות – התמחות בפסיכולוגיה, במכללה אקדמית רופין ותואר שני (MSc) במדעי הספורט, פסיכולוגית ספורט, אוניברסיטת ברונל, לונדון. מלווה ספורטאים אולימפים מזה כ- 4 אולימפיאדות בהיותו פסיכולוג בוועד האולימפי. שימש כפסיכולוג של מכבי תל-אביב בכדורסל ב-4 שנים האחרונות. כמו כן שימש כפסיכולוג מחלקת הנוער של המועדון בין השנים 2017-2021.

יובל ליטמן: פזיולוג של המאמץ. בעל תואר ראשון (B.Ed) במדעי הספורט וחינוך גופני, במכון וינגייט ותואר שני (MSc) בפזיולוגיה של המאמץ, אוניברסיטת סנט מרי לונדון. בעל נסיון עשיר של מעל עשור בתחום הכושר הגופני. בתפקידו האחרון, היה אחראי מערך גופני במחלקת הנוער של המועדון.
בין היתר יובל יהיה אחראי על ביצוע של בדיקות פיזיולוגיות להערכת יכולות גופניות, ניתוח אנליטי, מכשור מדידות מתקדם, בנייה ובקרת עומסים רוחבית ואישית מותאמת לשחקני הקבוצה.

איתי קוגל: אנליסט. שימש כאנליסט קבוצת הנוער העונה, ולפני היה אנליסט בבני סכנין במשך כשנתיים, איתי יתגבר את האנליזה והסקאוטינג להמשך העונה.

מחכים לניצחון עם המאמן החדש מחר - מכבי פ"ת

הפועל שוב הפסידה זה לא רק שורה משיר

אם במכבי פתח-תקוה יש תקוות חדשות – אז בהפועל “מבנה” פתח-תקוה יש חששות חדשים, אחרי ההפסד היום באצטדיון רמת גן 2:0 לראשונה בטבלת הליגה הלאומית – הפועל כפר שלם. למרות שאת הפועל ליווה קהל של יותר מ-1000 אוהדים, זה לא עזר לקבוצה של עומר פרץ, שהפסידה בפעם השנייה ברציפות והשיגה רק נקודה אחת מתוך 9 נקודות אפשרויות בשלושת המשחקים האחרונים.

הפועל לא ממש הייתה במשחק, למרות חשיבותו. גם כשהגיעה למצבים, היא החמיצה ברשלנות, כשהשיא היה בפנדל לא מוצלח של רועי דוד בדקות הסיום, שהיה יכול לתת תקווה לקהל הרב שהגיע לרמת גן. דוד הוא כבר הבועט הרביעי שמחמיץ פנדלים העונה להפועל (כשלפניו היו בן אז’ובל, איתי רוטמן ואליאן רוחאנה*2). סה”כ הפועל החמיצה שישה פנדלים מתוך 10 שבעטה בליגה מתחילת העונה. 

הקהל יצא מאוד עצבני מהאצטדיון ואפילו היו כאלה שקראו (בעיקר ברשתות החברתיות) לפטר את המאמן פרץ – שהתחיל את העונה טוב מאוד, אבל אחרי השבת, הדברים נראים אחרת. ביום שישי הבא  (15:00) תצא הפועל לעוד משחק חוץ קשה – הפעם באום אל פאחם.

אוהדי הפועל היום ברמת גן מול כפר שלם - יצאו עצבניים
מדיה מסיבת עיתונאים באדיבות מחלקת המדיה של מכבי פתח-תקוה

עוד ב-ספורט

צפו: מאות אוהדי הפועל פתח תקווה רצים באקסטזה אחרי הבטחת הפלייאוף העליון (וידאו)

מי היה מאמין לפני שנתיים, עם ירידת ליגה, נגיע לרגע הזה? הפועל ‘מבנה’ פתח תקוה, אחד המועדונים המפוארים והמושרשים בהיסטוריה של הכדורגל הישראלי, רשם היום (שבת) ציון דרך היסטורי ומרגש במיוחד כשהבטיחה סופית את מקומה בתוך ששת הגדולות – הפלייאוף העליון של ליגת העל. בגלל מגבלות פיקוד העורף, רק כ-1000 הורשו להיכנס לאצטדיון. מאות צפו בהקרנה על הקיר החיצוני.

המשך קריאה »
הקרנת אוהדי הפועל פתח תקווה

“אם לא כולם נכנסים – כולנו בחוץ”: ארגון אוהדי הפועל פ”ת יקרין את המשחק על חומת האצטדיון (אודיו)

האוהדים החליטו לא להפלות בין אלה ה-1000 שזכו להיכנס למשחק, לבין אלה שהפסידו בהגרלה לקראת משחק בו הפועל יכולה להבטיח, העפלה הסטורית לפלייאוף העליון של ליגת העל מחר (שבת, 20:00). הנחיות פיקוד העורף מגבילות את הכניסה ל-1,000 צופים בלבד והארגון הודיע כי יוותר על כניסה סלקטיבית ויארגן הפנינג צפייה המוני מחוץ לאצטדיון. וגם: כעס על צ’ארלטון.

המשך קריאה »
אוהדי הפועל פתח תקווה

עוד רגע זה מגיע: הפועל ‘מבנה’ פ”ת מרחק נגיעה מהפלייאוף העליון אחרי 1:1 בב”ש

שער שוויון יפהפה של רועי דוד (דקה 52), העניק לפתח תקוואים נקודה חשובה, בדרך להופעה הסטורית ב”טופ 6″ של הכדורגל הישראלי, במשחק שהתקיים הערב (4.4) באצטדיון “טרנר” בבאר שבע ללא קהל, עקב הגבלות פיקוד העורף. התיקו קבע, שגם אם מכבי נתניה תנצח בשני המשחקים שנותרו לה – הפועל צריכה רק נקודה אחת בלבד כדי להבטיח מקום בשש הגדולות.

המשך קריאה »
עומר פרץ ותומר אלטמן

עומר פרץ לקראת המשחק מול הפועל ב”ש בלי קהל: “נלחש הוראות לשחקנים” (וידאו)

מאמן הפועל, ספק היה רציני, ספק התבדח במסיבת העיתונאים היום (3.4) לפני המשחק החשוב שייערך מחר (20:30), לאחר חודש של פגרה כפויה בעקבות מלחמת ישראל-איראן 2. המלחמה, כזכור, החלה יום לפני המשחק, בין הטוענת לכתר מול הפתח-תקוואים, שניצחון יבטיח להם פלייאוף עליון באצטדיון, שצפוי היה להיות מלא ביותר מ-10,000 צופים. “היינו מעדיפים לשחק מול קהל”, אמר המאמן.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading