דניאלה גלבוע שבה הביתה

צפו: המוני תושבים חיכו לשובה של דניאלה גלבוע מתחת לביתה בכפר גנים ג' (וידאו)

כמה פתח תקווה חיכתה לרגע הזה – והיום (5.2) אחרי כמעט 500 ימים הוא הגיע. אחרי שנחטפה לעזה בשבת של ה-7.10.23 מבסיס נחל עוז, שם שירתה כתצפיתנית, החטופה הפתח תקוואית חזרה היום הביתה – 11 ימים מאז ששבה ארצה, אותם עשתה בבית החולים בילינסון – הסמוך לביתה. לאחר שהעירייה הוציאה הודעה על שובה, החלו להגיע המונים (בעיקר בני נוער) וכלי תקשורת רבים לרחוב העצמאות, שם מתגוררת משפחתה.

לאחר שחיכו שעה ארוכה, סופסוף הגיע הרכב בו נסעו דניאלה גלבוע ומשפחתה. עשרות צבאו על המכונית, אך לא הצליחו לראות את דניאלה, מכיוון שהחלונות היו כהים. אבטחה כבדה של שוטרים ליוותה את המכונית עד לחניה – משם דניאלה עלתה לביתה. אחרי כרבע שעה, היא יצאה למרפסת יחד עם בני משפחה (וכמובן החבר רועי) ונופפה לעבר התושבים שהתגודדו למטה וקראו בשמה.

צפו באירוע החזרה לבית של דניאלה גלבוע בכפר גנים ג' פתח תקווה (מתוך טיקטוק פתח תקווה NEWS)

@ptnews.tiktok צפו: עשרות רבות של תושבים יגיעו לביתה של דניאלה גלבוע החטופה הפתח תקוואית שחזרה מהשבי . #דניאלהגלבוע #כפרגניםג #פתחתקווה @עיריית פתח תקווה @צדוק בן משה @Nitzan Kaplanski @ornadavidaipt ♬ צליל מקורי - פתח תקווה NEWS

כיכר השבות נחנכה בבילינסון בטקס עם התצפיתניות

עוד לפני זה, דניאלה ושאר ארבעת התצפיתניות, נפרדו מבילינסון בטקס בו חנכו את "כיכר השבות", שהוקם בחצר בית החולים, לציון שחרורן, ימים ספורים לפני ט"ו בשבט. במסגרת הטקס, נטעו התצפיתניות השבות עץ זית בכניסה לבית החולים. פרופ' נעה אליקים רז, מנהלת המחלקה בה שהו הבנות, אמרה: "אני גאה להיות חלק מצוות מקצועי ומסור שהוביל את הצעדים הראשונים במסע ההחלמה והשיקום המרגש שלהן. אנו מחויבים להמשיך ולספק את הטיפול המיטבי לכל השבים והשבות ומחכים לכולם".

נזכיר לכולם ששני פתח תקוואים, שכבר לא בחיים, ענבר הימן ועידן שתיוי – עדיין מוחזקים בעזה. 

צפו בטקס המרגש: 5 התצפיתניות נוטעות עץ בבית החולים בילינסון פתח תקווה (מתוך יוטיוב פתח תקווה NEWS)

כיכר השבות בילינסון. צילום: עוז שכטר
כיכר השבות בילינסון. צילום: עוז שכטר
קרדיט צילומי רחפן: איתן מנדל ובניה הולנדר

עוד ב-פתח תקווה במלחמה

יונתן שימריז בגלובל טאוורס פתח תקווה

צפו: יונתן שימריז "התארח באירוע של "בלב אחד" ב"גלובל טאוורס" פתח תקווה (וידאו)

עשרות משתתפים, ביניהם אנשי עמותת "בלב אחד" ופצועי צה"ל, בהם היא מטפלת, אנשי העוטף, אנשי חברת "פילת", שעובדים במגדל המשרדים, דורון דוד, מנכ"ל אלגנס ניהול מגדלים וטל-אל אלקבץ, מנהלת קשרי הקהילה בחרה, שארגנו את האירוע, חגית רז ממינהלת העסקים בעירייה, ועוד משרדים רבים מהמגדל, באו לשמוע את סיפורו המצמרר של שימריז, שב-7.10 קיבוצו כפר עזה, הותקף על ידי מחבלים, שחטפו את אחיו, שאחרי 70 יום נהרג בשוגג ע"י כוח צה"ל.

המשך קריאה »
רמי גרינברג - הוט סינמה פתח תקווה

כ-800 חיילי מילואים ומשפחותיהם באו לאירוע של העירייה בהוט סינמה פתח תקווה

באירוע פרטי מפוצץ (תרתי משמע) בבית הקולנוע הכי חזק בעיר, שנמצא בקומת האוכל (P2) בעופר הקניון הגדול, נהנו המוזמנים הרבים (בחינם, כמובן!) מהסרטים "לילו וסטיץ", "הממלכה" ו-"מינקראפט", כמובן עם פופקורן ושתייה – והכי חשוב: מרגע של הפוגה, משפחתיות ושקט. הערב אורגן על ידי אגף הנוער והצעירים של העירייה בהנהלת אורטל שוקרון. באירוע נכח גם ראש העיר, שחילק פופקורן להמונים.

המשך קריאה »
ליאור שטיינברג הובא למנוחות

צפו: מאות רבות ליוו את סמ"ר ליאור שטיינברג ז"ל מפ"ת בבית העלמין סגולה (וידאו)

בהלוויה קורעת לב, הובא הערב (3.6) לקבורה לוחם וחובש קרבי בפחת"ק רותם בגדוד 9, חטיבת גבעתי, שנפל אמש בקרב בצפון רצועת עזה. בין הנוכחים הרבים היו חבריו ומפקדיו לצבא, לתיכון (בן גוריון), לשכונה (שיכון מפ"ם), תושבים שחלקו כבוד, ראש העיר גרינברג, שר העלייה והקליטה אופיר סופר, אמו אורלי ("הוא נהרג שעתיים אחרי שדיבר איתי בטלפון"), אביו אנטון, שאמר עליו קדיש ואחותו שירה שספדה.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שותפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading