אנדרטה יד לבנים פתח תקווה

אנדרטה חדשה הוצבה בפארק יד לבנים, לזכר נפגעי פעולות איבה שנרצחו מאז ה-7 באוקטובר

האנדרטה החדשה נחנכה בטקס שהתקיים אתמול במעמד ראש העיר רמי גרינברג. האנדרטה עוצבה על ידי אדריכל הנוף אודי בנימיני ומומנה על ידי העירייה והביטוח הלאומי, ובמרכזה מוצבים במעגל 14 עמודי השתקפות. “חללי פעולות האיבה לא היו חיילים בשדה הקרב, אך הם שילמו את המחיר הכבד מכל על היותם אזרחים במדינת ישראל”, אמר גרינברג. “האנדרטה זו היא סמל לזכרם”.

חוץ מראש העיר, נכחו בטקס גם מנכ”ל ביטוח לאומי צביקה כהן, יו”ר ארגון נפגעי פעולות האיבה, רועי כהן מנכ”ל ארגון נפגעי פעולות איבה, עופר כהן מנהל סניף ב”ל פ”ת, מיכל ביטון, אמה של מאיה ביטון ז”ל ויו”ר סניף נפגעי פעולות האיבה פ”ת, יו”ר יד לבנים פ”ת אבישי והב, משפחות שכולות ואורחים רבים. “בדם ליבם חקקו גיבורי וגיבורות ישראל את מורשת הגבורה, הנחישות ואהבת החיים”, אמר גרינברג על הבמה.

אנדרטה יד לבנים פתח תקווה
אנדרטה יד לבנים פתח תקווה

“חובתנו כעם וכמדינה לכבד ולהנציח את אלו שהקריבו את היקר מכל”, המשיך ראש העיר. “אנדרטה זו היא סמל לזכרם ולנחישותנו להמשיך ולחיות. לא נשכח, לא נסלח – וננציח את זכרם לעד. האנדרטה שהוקמה בסמוך לבית יד לבנים מחדדת את הקשר ההדוק שבין חללי מערכות ישראל לדורותיהם לבין חללי פעולות האיבה, אזרחים חפים מפשע, שנרצחו באכזריות בשבעה באוקטובר”.

האנדרטה, שהוצבה בפארק יד לבנים ברחוב ארלוזורוב 30 פתח תקווה, עוצבה על ידי אדריכל הנוף אודי בנימיני ומומנה על ידי עיריית פתח תקווה והביטוח הלאומי, ובמרכזה מוצבים במעגל 14 עמודי השתקפות. העמודים עשויים מחומר מבריק המשקף את המבקרים באתר, כך שהם הופכים לחלק מהזיכרון עצמו, חיבור בין העבר, ההווה והעתיד.

רמי גרינברג בטקס חנוכת האנדרטה ביד לבנים פתח תקווה
רמי גרינברג בטקס חנוכת האנדרטה ביד לבנים פתח תקווה

“ההשתקפות משתלבת עם הסביבה ומדגישה את השקט והרוגע של המקום”, נמסר מעיריית פתח תקווה. “האתר נועד להעניק חווית התבוננות, הנצחה קולקטיבית, זיכרון והשתקפות אישית, והוא מעוצב כרחבה עגולה פתוחה, המסמלת את המחזוריות, מעגל החיים והזיכרון הנצחי”. 

עוד ב-פתח תקווה במלחמה

סרן אורי סילבסטר

אבל היכה בשני בתי ספר בפ”ת: אורי סילבסטר, בנם של המורים יוני ופנינה, נפל בלבנון

סרן סילבסטר ז”ל, רופא גדודי בחטיבת גבעתי, נהרג בדרום לבנון מפגיעת רחפן נפץ במהלך “הפסקת האש”. קהילות בתי הספר “אחד העם” ו”שמיר” בעיר, בהם לימדו הוריו, אבלות עם קבלת הבשורה הקשה. אורי נהרג אתמול בסביבות השעה 12:40 באזור הבופור, מצפון לנהר הליטני. הלווייתו תתקיים היום (שלישי בשעה 18:00) בבית העלמין הצבאי בסגולה.

המשך קריאה »
אלכסנדר גלובניוב

הותר לפרסום: רס”ב (מיל’) אלכסנדר גלובניוב, תושב פתח תקווה, נפל במתקפת רחפנים בגבול לבנון

המלחמה שלא נגמרת שוב מכה בעירנו: אלכסנדר גלובניוב, בן 47 ששירת כנהג מוביל, נהרג אתמול מפיצוץ רחפן נפץ ששוגר על ידי חיזבאללה – בהפרה נוספת של הפסקת האש. ראש העיר רמי גרינברג: “אנו מרכינים ראש על אובדן של גיבור נוסף, מתושבי העיר.

המשך קריאה »

פתח תקווה בוכה: אלפים ליוו למנוחות את סמל עידן פוקס ז”ל מפסגת הדר שנפל בדרום לבנון

סמל עידן פוקס, בן 19, לוחם בגדוד 77, נהרג מפגיעת רחפן נפץ בכפר א-טייבה בדרום לבנון. אלפים הגיעו לחלוק לו כבוד אחרון בבית העלמין סגולה. ראש עיריית פתח תקווה, רמי גרינברג: “אבידה קשה וכואבת לכל תושבי העיר ומדינת ישראל”.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

[email-subscribers-form id="1"]
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

[email-subscribers-form id="1"]