גורלה של העונה המסויטת שעוברת, על מי שרק לפני 11 חודשים זכתה בגביע המדינה, ייקבע (לטוב או לרע) רק אחרי במחזור האחרון, שייערך עוד שבועיים. עובדה זו נקבעה אחרי התיקו המשמים באצטדיון טדי, אליו הגיעו כ-50 מאוהדי הקבוצה – שחזרו עם חשש כבד בלב, שירידה בפעם השלישית ב-7 שנים, היא לא משהו רחוק מהמציאות. המאמן שוהם התייחס לעתידו: "אם נישאר, אני מוכן לאמן גם בליגה ב'".
במכבי פתח-תקוה לא דמיינו בתחילת העונה שהם יאלצו להילחם ממש בשיניים על הישארות ליגה עד הסוף של העונה. עכשיו המציאות העגומה הפכה למוחשית ביותר, אחרי 0:0 חלש נגד הפועל ירושלים. התיקו קבע כי גם אם מכבי תנצח במשחק הגורלי נגד מ.ס. אשדוד בשבת הקרובה (3.5, 20:30, אצטדיון "שלמה ביטוח"), היא עדיין לא תציל את עצמה באופן רשמי מירידת ליגה. היא עדיין תלוי בעצמה ותישאר בוודאות אם תנצח גם במחזור האחרון (10.5) את עירוני טבריה בחוץ.

אלא שהסיכויים כעת נראים שלא נוטים לטובת השחקנים של נועם שוהם. הסיבה היא ששלוש המתמודדות האחרות נגד הירידה, ישחקו לפחות פעם אחת נגד קבוצות שכבר הבטיחו את ההישארות. אשדוד בבית מול קרית שמונה במחזור האחרון, סכנין מול קרית שמונה בחוץ ובמחזור האחרון בבית מול בני ריינה וטבריה תשחק בשבוע הבא בחוץ נגד הפועל ירושלים. רק מכבי פ"ת תשחק שני משחקים מול מועמדות לירידה.
בקבוצה מצפים שלפחות 3000 אוהדים יגיעו בשבת הבאה לעודד את הקבוצה במשחק הגורלי. ""אף אחד מהשחקנים לא היה במאבק ירידה, אז הרגליים כבדות", אמר שוהם בסיום המשחק. "לא יכול לבוא בטענות לשחקנים שרוצים ובועטים ומשתדלים. אמרתי להם לפני המשחק – הכל עליי, קחו אחריות תבואו לקבל כדור תעשו טעויות, תיזמו ואל תפחדו. כל הלחץ הוא עליי, הלחץ הוא על המאמן ולא על השחקנים".

"אני לוקח את הלחץ אליי, שמח מאוד שהקבוצה נראתה טוב במיוחד במחצית השנייה. בטוח ששבוע הבא גול ייכנס לנו, ואם ההגנה תתפקד כמו היום נעשה את העבודה בשבוע הבא", הוסיף המאמן. לגבי עתידו, אמר שוהם: "שאלו אותי מה יהיה, אם יש חוזה שנה הבאה, עניתי שזה לא מעניין אותי. אם יתנו לי דף שהקבוצה תישאר, אני מוכן לאמן בעונה הבאה בליגה ב'. אני רוצה להשאיר את הקבוצה הזאת בליגה".