כיכר ויצו פתח תקווה

"כיכר ויצו" נחנכה היום ברח' כ"ט בנובמבר בשכונת תקומה ליד סניף ויצו פתח תקווה

לדברי עיריית פתח תקווה, הסניף, שנוסד בשנת 1962, פועל מאז בהתמדה, "באחריות ובשליחות עמוקה למען קידום נשים, חיזוק התא המשפחתי, סיוע לקהילה ותמיכה בילדים ונוער". בעירייה מציינים שהכיכר אינה רק מקום גיאוגרפי, אלא גם סמל. היא מבטאת את החזון, את הדרך וההכרה הציבורית בעשייה של נשות ויצו ומנציחה את תרומתה ארוכת השנים של ויצו למען החברה בישראל ובפתח תקווה".

בטקס נכח גם ראש העיר רמי גרינברג, שאמר: ״נשות ויצו הן עמוד תווך של עשייה חברתית, מסירות ונתינה אינסופית. בעשייתן היומיומית הן פורשות רשת של תמיכה, העצמה ודאגה – לילדים, לנשים, למשפחות ולקהילה כולה. פתח תקווה גאה להוקיר את פועלכן ומחבקת אתכן על תרומתכן רבת השנים לעיר ולחברה הישראלית".

גרינברג הודה באירוע לאורה כורזים, יו״ר ויצו הארצית, שאמרה: "כיכר ויצו פתח תקווה מסמלת את המפגש בין שני עמודי תווך של הציונות- אם המושבות ואם תנועות הנשים. זהו ביטוי להוקרה על עשרות שנות עשייה של נשות ויצו בעיר, ולעשייה הבלתי פוסקת למען מדינה חזקה וחברה צודקת. לחברות והשותפות לדרך אני אומרת – עבדתן והשקעתן, והיום זכיתן לכבוד הזה".

כורזים הודתה לשרה בילסקי, תושבת פתח תקווה מנהלת הסניף של ויצו בעיר, שאמרה בטקס: "תודתי הגדולה נתונה לחברות סניף ויצו פ"ת. אתן הלב הפועם של הארגון, נשות חזון ומעשה שפועלות באהבה ובמסירות מדי יום למען נשים, ילדים, משפחות וקהילה חזקה. הכיכר הזו מוקדשת גם לכן, כסמל לפועלכן, לעוצמה הנשית ולרוח ההתנדבות שמובילה אותנו כבר עשורים".

בילסקי מתנדבת בויצו פתח תקווה, מאז עברה לעיר לפני 20 שנה, כשפרשה לגמלאות מבנק הפועלים. לפתח תקווה NEWS סיפרה כי היא מלאת סיפוק כל בוקר כשהיא הולכת מביתה לסניף. "יש לנו בסניף 70 מתנדבות, שתורמות לחיי הקהילה פה בפתח תקווה. ההתנדבות היא בכל הרבדים: פעילויות הממוקדות לנשים בעיר, בילדיהן, בבתי הספר, בהם יש ילדים שממש מחכים למפגשים איתנו".

תוכלי לספר קצת על הפעילויות שלכן?

"במלחמה עזרנו מאוד לנשות המילואימניקים בכל מה שהיו צריכות. בבתי הספר אנחנו יוצרים קשר בלתי אמצעי עם הילדים. אחת מהמתנדבות גילתה תוך כדי שיחה עם הילד, שיש לו חבלות בכל הגוף – וכך נודע לנו על מקרה של אלימות במשפחה. אנחנו מלוות נשים בפרישה לפנסיה ועוזרות להן לפרוש כנפיים ולהמריא שוב. אנחנו מטפלות במקרים שהעירייה מביאה לנו מהרווחה – ועוד"

רמי גרינברג מימין יחד עם שרה בילסקי יו"ר סניף ויצו פתח תקווה
תמונות באדיבות דוברות פתח תקווה

עוד ב-מהנעשה בעיר

מעגל נשים פתח תקווה

"גינה של לב ענק": נחנכה הגינה של מעגל הנשים טנג'נט 6 בפתח תקווה

לאחר 30 שנות התנדבות קהילתית ענפה, עיריית פתח תקווה חנכה גינה חדשה המוקדשת לנשות ארגון "טנג'נט 6" ו"מעגל נשים". סיגל רפאלי, מנהלת בית יד לבנים וממייסדות הקבוצה: "לפני 30 שנה שתלנו רעיון קטן, היום חנכנו את הגינה שצמחה ממנו".

המשך קריאה »
בית חולים יולדות בילינסון

מזל טוב פתח תקווה: כ-9 תינוקות פתח תקוואים נולדו מדי יום בשנה האחרונה

נתוני הלידות של השנה האחרונה נחשפים: פתח תקווה מתברגת בעשירייה הפותחת של ערי ישראל במספר התושבים החדשים שנולדו ושייכים לה. רוב התינוקות מגיעים לעולם ממחלקת הילדות בבילינסון, שמארח אלפי לידות נוספות של תושבים גם מחוץ לעיר.

המשך קריאה »

פתח תקווה מצדיעה: הוענק "אות האישה המובילה לשנת 2026" לתשע תושבות העיר

עיריית פתח תקווה קיימה אמש את טקס "אות האישה המובילה לשנת 2026", במטרה להוקיר את פועלן של נשים פורצות דרך המשפיעות על הקהילה המקומית. במהלך הערב החגיגי הוענקו האותות לתשע נשים שבלטו בעשייתן החברתית והציבורית.

המשך קריאה »
עורכת דין נטלי ברדוגו

עו"ד לענייני משפחה נטלי ברדוגו מפתח תקווה: "כתובה היא ממש כמו צ'ק" (וידאו)

מועצת הרבנות הראשית לישראל קיבלה החלטה היסטורית המטלטלת את עולם הנישואין: הגבלת סכום הכתובה לטווח שבין 36,000 ₪ ל-360,000 ₪. בעקבות הרפורמה, ביררנו את המשמעויות המשפטיות במשרדה של עו"ד נטלי ברדוגו בפתח תקווה.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading