בית הספר השש-שנתי בשכונת קרול, על גבול אם המושבות החדשה, הצדיע למי שהיה תלמידו, בטקס שנערך אתמול (26.8), בנוכחות בני משפחתו, חבריו לבית הספר ולצבא וראש העיר רמי גרינברג. חלפון, שהיה ספורטאי מצטיין, נפל לפני כחודשיים מירי של צלף בתהליך פעילות מבצעית בדרום רצועת עזה. “השאיפה התמידית למצוינות והרצון להיות תמיד במקום הראשון אפיינו אותו”, כתב גרינברג.
סתיו חלפון הוא החלל האחרון (ונקווה שיישאר כך) מבני העיר, שנפל במלחמה הנוכחית. הוא נולך נולד ב־1.11.2004 בפתח תקווה, בן לרימונה ומאיר, אח לאסיף, פז ומאתן האח השלישי מבין ארבעה. סתיו היה גם ספורטיבי מאוד. אהב לנצח, לשבור שיאים, להיות הראשון. מילדותו, אהב ספורט והתמיד בכדורגל, כדוריד ופינג-פונג .

ב־12 בפברואר 2023 התגייס לצה”ל ושובץ בחיל הים אך לא בתפקיד לוחם. כבר מההתחלה הצטיין, בלט במסירות, באחריות ובמוסר העבודה הגבוה שלו. אחרי פרוץ המלחמה ב־7 באוקטובר, קיבל החלטה אמיצה לעזוב את התפקיד הנוח ולעבור ללוחמה. במשך כ־10 חודשים עבד קשה והתאמן, שיפר את הכושר, התעקש, לא ויתר לרגע. לבסוף התגייס מחדש באוגוסט 2024 לתפקיד לוחם בהנדסה הקרבית ושירת כלוחם ונהג נמרה – עד שנהרג ב-18.6.25 – בעיצומה של המלחמה נגד אירן.





