עו"ד שלומי סהר

תושב שערייה פ”ת רצה לבנות ממ”ד בדירה. הועדה המקומית סירבה – אך חזרה בה

תושבי השכונה במזרח העיר סבלו בשנתיים האחרונות מעשרות פעמים בהם נאלצו לרוץ בזמן אזעקה מפני שיגור טילים, לפעמים באמצע הלילה בפיז’מה – ולהצטופף עם עוד עשרות שכנים במקלט מעופש. בעקבות המצב, אחד מהתושבים, מבניין משותף בן 4 דירות ברחוב סיני, רצה היתר לתוספות בנייה לממ”ד, אך נדחה על ידי הועדה. לאחר שהראה היתרים שקיבלו דירות אחרות – הועדה תאפשר לו לבנות.

תושב שערייה פתח תקווה ערער על החלטת הועדה המקומית שלא לאפשר לו להקים ממ”ד, לאחר בקשה שהגיש בשנת 2024 – אז, כזכור, נפל טיל בשכונה שגרם לנזק ופצועים קל. הוועדה נימקה את סירובה בטענה כי הבקשה להיתר איננה משקפת בינוי ועיצוב אחידים בבניין, בהתאם להוראות התב”ע (תוכנית בניין-עיר) שחלות עליו. מאז המצב הבטחוני בעקבות המלחמה לפני שלושה חודשים מול איראן – ועדיין אותו תושב ללא ממ”ד.

הבניין ברחוב סיני פתח תקווה צילום: דורית פינקלשטיין

בעל הדירה החליט להגיש ערעור לוועדת הערר לתכנון ובניה מחוז מרכז באמצעות עו”ד שלומי סהר, מומחה בדיני תכנון ובנייה ממשרד עוה”ד גרשטיין-סהר, בליווי מקצועי של האדריכל דן מדר. בא כוחו של בעל הדירה טען בפני ועדת הערר המחוזית כי הוא אינו חולק על סמכותה של הוועדה המקומית להתנות את היתר הבניה על-פי שיקוליה, ובהקשר לבקשה הספציפית – עיצוב ובינוי אחידים בבניין.

עם זאת, עו”ד סהר הפנה את תשומת לב ועדת הערר המחוזית  להיתרי בניה קודמים שנתנה הוועדה המקומית לבעלי דירות בבניין, ולעובדה כי היתרים אלו אינם משקפים בינוי אחיד. לטענתו, “הוועדה המקומית לא התנתה את היתרי בניה שקדמו בתוכניות הבינוי לטובת מימוש מלוא הזכויות התכנוניות במקרקעין של בעלי דירות”.

בתים ברחוב סיני שערייה פתח תקווה
בתים ברחוב סיני שערייה פתח תקווה.

סהר הוסיף כי “במצב דברים זה, על הוועדה המקומית לקבוע תנאים להיתר, שיאפשרו לממש את זכויות הבניה הבלתי מנוצלות במקרקעין של המבקש, בעל הדירה, בהתאם לחלקו היחסי בבניין המשותף – ולא לדחות את הבקשה להיתר מטעמי בינוי ועיצוב אחידים, לאחר שאחרים מימשו את זכויותיהם בהתאם לחלקם היחסי וללא התייחסות לטעמים אלו”.

לאחר דיון ממושך שנערך בפני ועדת הערר ובהמלצתה, חזרה בה הוועדה המקומית מהחלטתה והסכימה לתת היתר בניה להרחבת דירת הדייר ברחוב סיני. בפרוטוקול הדיון בערעור, שנערך אתמול (9.9.25) בפני חברי ועדת הערר המחוזית, בראשות יו”ר הוועדה עו”ד דביר סגלוביץ’, צוין: “הוועדה המקומית הודיעה כי באופן עקרוני בנייה שאינה מוצעת במתכונת אחידה אינה מקובלת עליה, עם זאת, בנסיבות המקרה ומבלי לגרוע מעמדתה העקרונית היא אינה מתנגדת להמלצת ועדת הערר”.

צפו: מצוקת ממ"דים גם באחדות פתח תקווה

בכך, למעשה,  נעתרה הוועדה המקומית למבוקש בכתב הערעור. עו”ד סהר מסר לפתח תקווה NEWS: “לשמחתנו, ועדת ערר מחוז מרכז עשתה מן הדין ומן הצדק, בהכירה בפוטנציאל הזכויות התכנוניות בדירה ובזכות בעליה לממשן במסגרת התוכניות, בדגש על תוספת ממ”ד וחיזוק הביטחון האישי במרחב המגורים”.

עוד ב-נדל"ן בפתח תקווה

וורק סיטי פתח תקווה

מתחם העבודה “WORK CITY” (וורק סיטי) בב.ס.ר סיטי פ”ת נפתח. מי כבר נכנס? (וידאו)

מאות עובדים ועסקים בפתח תקווה עברו למודל של עבודה חללים משותפים, אבל בניגוד למתחמי הענק ההמוניים, WORK CITY מציעה מתחם בוטיק כ- 600 מ”ר של קהילת עסקים קטנה ואיכותית עם בידוד אקוסטי מוחלט. חודשים ספורים מהפתיחה, כל 24 החדרים אוכלסו ונמצאים בתפוסה כמעט מלאה. יצאנו לבדוק מה סוד הקסם. אופיר זכאי, בעלים: “ההצלחה כאן – מביאה אותנו לפתוח עוד מתחמים”.

המשך קריאה »
הדמייה של מתחם מטרו מזרח סירקין פתח תקווה (בר לוי אדריכלים)

“לא כלכלי”: תושבים ויזמים מתאגדים נגד תכנית ההתחדשות הענק “מטרו מזרח” פתח תקווה

בעלי דירות וחברות יזמיות מזהירים כי תוכנית ההתחדשות העירונית, במזרח העיר, בסמוך לתחנת המטרו העתידית בסירקין עלולה לקרוס. הטענה המרכזית: הפרויקט במתכונתו הנוכחית אינו רווחי, מתבסס על תחשיבים שגויים ומוחק תמורות שכבר הובטחו לדיירים. העירייה מנגד: “כל המתחמים רווחיים אם שומרים על גודל הדירה המקורי”. האם התכנית תקרוס?

המשך קריאה »
גרופית פתח תקווה סירקין

הסנונית של גרופית: החלו עבודות הבניה של “פרויקט סירקין” בשכונת צמרת פתח תקווה

ניצנים של עבודוות ברובע המגורים החדש של פתח תקווה במזרח העיר, במקום המחנה הצבאי הישן: חברת הנדל”ן “גרופית” החלה בביצוע עבודות בפרויקט הדגל שלה בשכונה החדשה. הפרויקט יכלול כ-200 דירות במגדל בן 30 קומות ובשני בניינים של 7+8 קומות, שטחי מסחר ועירוב שימושים מודרני. תמיר עטר, סמנכ”ל ההנדסה של החברה: “צעד משמעותי למימוש החזון של השכונה החדשה”.

המשך קריאה »
ירון מאיה מאיה יזמות ובניה

צפו: “מאיה יזמות ובניה” מכרה כבר מחצית מהדירות בפרויקט בייליס 18-20 פ”ת (וידאו)

חברת הנדל”ן הוותיקה,, המזוהה יותר מכל עם תנופת ההתחדשות העירונית בפתח תקווה, נתנה לנו הצצה לפרויקט דגל שלה בשכונת קרול. לדברי הסמנכ”ל, ירון מאיה, קצב המכירות המהיר מוכיח שוב את הביקוש הרב לדירות באזורי פריים-לוקיישן סמוך לתוואי הרכבת הקלה, במיוחד כשהן נבנות על ידי חברה שורשית ומנוסה. “אנחנו מבינים את המשמעות שבן אדם רוכש דירה”, הוא אומר.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading