שרון נהרי עו"ד לעבירות מין פתח תקווה

פרסום פרשת האונס בעיר: “התנהלות שפוגעת ומכתימה אנשי ציבור ואנשי עסקים בפ"ת"

לפני כ-3 שבועות פורסם לראשונה בתקשורת על דבר מעצרו של איש עסקים ופעיל ציבור, שנעצר בחשד לאונס לאונס צעירה. החשוד הובא לבית משפט לפני החגים וצו איסור פרסום הוטל על פרטי החקירה וכמובן גם על שמו של האיש, מה שהעלה חרושת שמועות – בה כל אחד שעונה על הפרופיל הזה, הופך לחשוד. "יש להפסיק את תופעת ‘משפט השדה’ התקשורתי בתיקי עבירות מין", אומר עורך דין שרון נהרי.

על פי החשד, אירוע האונס קרה לפני ראש השנה ולאחר מספר ימים החלטה הנפגעת, לכאורה, להתלונן ולבקש סיוע מהעמותה לטיפול בקורבנות מין. בהמשך, הלכה למשטרת פתח תקווה והגישה תלונה נגד החשוד, דמות מוכרת בעיר, שהוא פעיל ציבור במשך שנים מספר ומקורב לאנשים בכירים ומוכרים בפתח תקווה. חוקרי המשטרה עצרו את החשוד והביאו אותו לחקירה שבסופה נכלא לארבעה ימים – עד ששוחרר לביתו. חקירתו נמשכת ועדיין יש עליה צו איסור פרסום. 

מקרה האונס בפתח תקווה: יסתיים בלי כלום?
מקרה האונס בפתח תקווה: יסתיים בלי כלום?

"יש כאלה שמתביישים לשאול אם מדובר בי"

פרסום המקרה בתקשורת (בינתיים רק באתר "מעריב"), הכניס לצרה כמה (לא הרבה) מתושבי פתח תקווה, שעונים להגדרה של: "פעיל ציבור" ו-"איש עסקים" – והפך את כל אחד מהם לחשוד פוטנציאלי. אחד מהם אמר לנו: "כמעט לא הייתה שיחה בשבועיים האחרונים שקיימתי עם אנשים שפגשתי – שהנושא הזה לא עלה. בנוסף, אני בטוח שיש הרבה שחושבים עד עכשיו שמדובר בי – והם מתביישים לדבר איתי על כך. במקרה כזה, או לא לפרסם פרטים או לפרסם את השם – אחרת זה פוגע בנו ממושכות".

זו כמובן אינה הפעם הראשונה שאנשי ציבור, או כאלה המוכרים לציבור הרחב, סופגים "פצצה תקשורתית" בדמות אייטם על חשד בעבירות מין. ברוב המקרים, כמו פרשת האונס בפתח תקווה, בהתחלה יש צו איסור פרסום השם, אבל לאחר זמן מסוים (לעתים קצר), מוסר הצו והתקשורת מפרסמת את השם. בעידן הרשתות החברתיות צו איסור הפרסום נחלש – היות ובהרבה מקרים, השם מתפרסם באינטרנט עוד לפני ההסרה.

מכתימים את הקהילה העסקית בפתח תקווה
מכתימים את הקהילה העסקית בפתח תקווה

עו"ד לעבירות מין שרון נהרי: "פרסומים יוצרים נזק תדמיתי בלתי הפיך"

"יש להפסיק את תופעת ‘משפט השדה’ התקשורתי בתיקי עבירות מין", טוען עורך הדין הותיק שרון נהרי, לו יש מספר תיקים (חלקם תקשורתיים), העוסקים בעבירות מין. "זו התנהלות שפוגעת ומכתימה אנשי ציבור ואנשי עסקים בפתח תקווה. המקרה עודנו בשלב חקירתי ראשוני בלבד, והחשוד זכאי לחזקת החפות כל עוד לא הוכחה אשמתו בבית המשפט.

עו"ד שרון נהרי, שייצג לאחרונה את שי אביטל והרב ברלנד, שנחשדו בעבירות מין, מוסיף: "לצערי, בשנים האחרונות אנו עדים לכך שפרסומים מוקדמים יוצרים נזק תדמיתי בלתי הפיך עוד לפני שבית המשפט שמע ראיה אחת. ראוי לתת למשטרה ולמערכת המשפט לבצע את עבודתן בשקט, ללא לחץ ציבורי וללא חריצת דין מוקדמת".

משרדו של עו"ד שרון נהרי מתמחה במשפט פלילי, צווארון לבן והליכי הסגרה בינלאומיים. משרדו, שהוקם ב-1998, מטפל בתיקים מורכבים ורגישים, כולל עבירות כלכליות, סמים, מין וסייבר. נהרי ידוע במומחיותו ובייצוג לקוחות בכל הערכאות. הוא מכהן כיו"ר ועדת הסגרות בלשכת עורכי הדין ומשמש כפרשן משפטי בתקשורת.

משרד עורך דין שרון נהרי

עוד ב-מדור STARS פתח תקווה

תכשיט שהוא מתנה מדוייקת ואישית – תליוני צמידים

תליוני צמידים הפכו לאחד הפריטים המבוקשים בתכשיטנות הישראלית. כל תליון מספר סיפור, מנציח רגע, או פשוט משדרג צמיד קיים בלי להשקיע בתכשיט חדש לגמרי. אבל קנייה אונליין דורשת תשומת לב לפרטים שבחנות פיזית הייתם בודקים ביד. המדריך הזה יעזור לכם לקנות בראש שקט, בלי הפתעות כשהחבילה מגיעה.

המשך קריאה »
בר מסעדה בפתח תקווה

איך בוחרים בר מסעדה שהופך לבילוי הקבוע שלכם באזור המרכז?

ערב חמישי, קבוצת חברים מפתח תקווה מתלבטת לאן לצאת. הקבוצה בוואטסאפ מתמלאת בהצעות, לינק אחד לתפריט, תמונה של קוקטייל צבעוני משני, ובסוף כולם מסכימים על דבר אחד: הפעם רוצים משהו שהוא גם ברמת אוכל אמיתית וגם אווירה של בר.

המשך קריאה »
מאיורס נדל"ן של מיכאל מאיורוב

12 הדברים שחייבים לבדוק לפני שמעבירים כסף להשקעה בנדל"ן בדובאי

בשנים האחרונות דובאי הפכה ליעד שמסקרן יותר ויותר משקיעי נדל"ן ישראלים, אבל גם בשוק מפוקח ומתפתח כמו זה שלא דובאי, לא כל נכס הוא בהכרח עסקה טובה. מיכאל מאיורוב, הבעלים של חברת מאיורס, מסביר אילו בדיקות צריך לבצע, מה חשוב לאמת ואילו שאלות אסור להשאיר פתוחות לפני שמעבירים את הכסף

המשך קריאה »

מגנטים בהתאמה אישית: איך עסקים ומשפחות בבקעת אונו הופכים פיסת מתכת לכלי שיווק

כמעט בכל בית בקריית אונו, בגבעת שמואל או בסביון יש מקרר עם אוסף מגנטים. חלקם מזכרות מטיולים, חלקם פרסומות של פיצרייה שכנה שנשארות שם שנים, וחלקם הזמנות לחתונה שהתקבלו לפני שני עשורים ופשוט לא זזו משם. יש משהו בפיסת המתכת הקטנה הזאת שגורם לה לשרוד במקום שבו פליירים ועלוני נייר נזרקים תוך יום. עסקים מקומיים בבקעת אונו מתחילים להבין את זה מחדש, ופונים למגנטים בהתאמה אישית כדרך פשוטה ויעילה להישאר בשדה הראייה של הלקוחות שלהם, פשוטו כמשמעו.
מעבר לעסקים, גם משפחות רבות מגלות שמגנט אישי הוא דרך נעימה לשמר רגע. תמונה מחופשה, מפגש משפחתי או אירוע שמח יכולים להפוך תוך ימים ספורים לחפץ קטן שמלווה את הבית לאורך שנים, במקום להישאר קבוצת קבצים נשכחת בטלפון.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading