בילינסון חטופים פתח תקווה

צפו: מאות רבות של תושבי פתח תקווה הגיעו לצפות בשבים נוחתים בבילינסון (וידאו)

היום ההיסטורי שעבר היום (13.10) על ישראל, קיבל ביטוי מוחשי בפתח תקווה, שם החלו בשעות הצהרים לנחות השבים הראשונים מתוך ה-20 החיים ששוחררו היום. הידיעה כי הם יגיעו לבית החולים, קיבצה סביב מנחת המסוקים, תושבים, חברים של השבים, נערים מתנועות הנוער והרבה פתח תקוואים, שהגיעו לצפות בהסטוריה שמתרחשת לנגד עיניהם – והכל באווירה חגיגית של מסיבה.

על האירוע ניצח די.ג’יי, שבכל פעם שעמד להגיע חטוף, הוא בישר דרך מערכת ההגברה מי אמור לנחות, כשברקע להיטים מרקידים כמו “תמיד יהיה לי רק טוב” ו-“מהפכה של שמחה”. ערב החג, יחד עם מזג האוויר הנעים, קיבץ למקום גם הרבה משפחות וילדים מפתח תקווה, שהגיעו מהשכונות. “האחיין שלי, מוטי שמיר, נפל ב-7.10 בקרב בקיבוץ רעים”, סיפר משה שמיר, תושב נווה גן. “בשביל הרגע הזה נלחמנו”.

צפו באירוע ההיסטורי מבילינסון (מתוך טיקטוק פתח תקווה NEWS)

שיא האירוע היה כאשר נחתו גיא גלבוע דלאל ואלון אהל. כשהם עברו למכוניות הואן, שלקחו אותם לבית החולים, ההמון רץ לעברם וביקש לצלם אותם. דלאל ביקש לעצור את הרכב ונופף לשלום לקהל. “זה כמו חלום שהתגשם אחרי שנתיים”, אמר לנו חבר ילדות של דלאל מאלפי מנשה. “הוא נראה בסדר, אבל קשה לי לנתח מה עובר לו בראש. הוא מנטלית בן אדם חזק ורגוע וזה עזר לו לשרוד.

עוד ב-פתח תקווה במלחמה

אסף חממי ז"ל פתח תקווה

התמונה האחרונה מעוטף עזה: הושב לקבורה אל”מ אסף חממי, שנולד וגדל בפתח תקווה

עשרות משתתפים הגיעו לשכונת רמת ורבר, לרגע מרגש ומשמעותי – תחילת פרק חדש עם הריסת שני הבניינים הישנים ברחוב קדיש לוז 4–6 – צעד חשוב בדרך למימוש פרויקט ההתחדשות העירונית במקום.לאחר תכנון והכנה של ארבע שנים בלבד, הרסו בניינים ישנים ורעועים מתחילת שנות ה-70′, לטובת פרויקט מגורים מודרני של שני בניינים, 9 קומות כל אחד עם 72 דירות דנדשות במיקום אטרקטיבי.

המשך קריאה »
אברהם גלעד טיברג הנצחה

אברהם גלעד טיברג, שנרצח במסיבת ה”נובה”, הונצח בטיילת בכפר גנים ג’ פתח תקווה (וידאו)

טקס מרגש התקיים אתמול (31.10.25) ברחוב בן גוריון 49 פתח תקווה, אליו הגיעו עשרות בני משפחה, חברים, מכרים, שכנים, סיגל רפאלי מנהלת יד לבנים פתח תקווה וגם ראש העיר רמי גרינברג – לחלוק כבוד לטיברג, שהיה אחד מבין 14 בני העיר, שהגיעו למסיבה ואיבדו את חייהם באותה שבת אכזרית ב-7 באוקטובר 23. בטקס שר הזמר העירוני צחי את “ילד מזדקן” של משינה – שיר שטיברג אהב במיוחד.

המשך קריאה »
השבים ב בלינסון פתח תקווה

כיבו את האור: אחרוני החטופים השבים עזבו את בית החולים בילינסון בפתח תקווה (וידאו)

בית החולים מקבוצת הכללית סוגר שבועיים הסטוריים, שהחלו לפני שבועיים פחות יום, כשאביתר דוד, גיא גלבוע דלאל, אבינתן אור, אלון אהל ואיתן מור נחתו במנחת המסוקים בערב שמחת תורה – שנתיים ושבוע אחרי שנחטפו לעזה. היום (26.10), באקט סמלי ומרגש, כיבה דוד את האור במחלקה, שבמגדל הזכוכית. זו הייתה הפעם השלישית שבית החולים מאשפז קבוצת חטופים מאז תחילת המלחמה ב-7.10.23.

המשך קריאה »
יואב זלמנוביץ' ואריה זלמנוביץ'

גופתו של אריה זלמנוביץ’ ז”ל, אביו של יואב זלמנוביץ’ מפתח תקווה – הושבה לישראל

החללים החטופים אריה (זלמן) זלמנוביץ’ ותמיר אדר, שניהם בני קיבוץ ניר עוז, הושבו אמש (21.10) מהשבי ברצועת עזה אחרי יותר שנתיים ושבועיים בשבי החמאס. זלמנוביץ’, אביו של יואב, תושב העיר, נחטף בעודו בחיים מביתו, והההערכה בצה”ל היא כי נרצח בשבי ב-17 בנובמבר 2023. בן 85 במותו, הוא הותיר אחריו שני בנים וחמישה נכדים ונכדות. טרם נמסר מועד הלוויתו.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading