סוף לסאגה? בית המשפט דחה את עתירת תושבי פתח תקווה נגד כביש אם המושבות-סגולה

במשך יותר מארבעה חודשים, תושבי שכונות אם המושבות הותיקה והחדשה, במיוחד אלו הגרים בחלקים הצפוניים, הביעו את מחאתם נגד "האוטוסטרדה", כפי שהם כינו זאת, שמתפתחת מול לחלון ביתם. למרות שגייסו למעלה מ-300 אלף ש"ח למאבק, הם לא מצליחים (בינתיים) לעצור את הקמת הכביש. השופט: "לא הוכח כי נפל פגם מינהלי מהותי". התושבים: "נשקול לפנות לבג"ץ".

עבאס עאסי, שופט בית משפט המחוזי-מרכז בלוד, דחה היום (17.11) את עתירת תושבי פתח תקווה נגד עיריית פתח תקווה, משרד התחבורה, נתיבי איילון, שעומדים בראש פרויקט כביש אם המושבות-סגולה, שאמור בעוד מספר שנים ליצור רצף תחבורתי מאיזור האצטדיון וצומת העיפרון, לכיוון אזור התעשיה במרכז העיר. מה שעמד בבסיס ההחלטה, הוא שתכנון הכביש התבצע כבר לפני 30 שנה והוא חיוני לשיפור התחבורה, גם אם זה בא על חשבון הדיירים הגרים בסמוך.

"לא הוכח כי נפל פגם"

"התכנית אושרה כדין שנים רבות לפני הגשת העתירה", קבע השופט בהחלטתו. "לא הוכח כי נפל פגם מינהלי מהותי בהליכי קידומו, או בשיתוף הציבור, במידה המצדיקה התערבות שיפוטית. העתירה לוקה בשיהוי משמעותי הן במישור הסובייקטיבי והן במישור האובייקטיבי ולא שוכנעתי כי מתקיימת במקרה זה אי-חוקיות או חוסר סבירות קיצוני המצדיקים הליך חריג של עצירת פרויקט תשתיתי בשלב ביצועו".

השופט הוסיף הערה לרשויות: "אינני מקל ראש בחששות התושבים מפני השלכות הפרויקט, ובפרט בתקופת הביצוע. אני מקווה כי המשיבות ימשיכו לנהל דיאלוג פתוח עם נציגי הציבור, ישקלו ברצינות פניות קונקרטיות ככל שיעלו, ויפעלו לצמצם ככל הניתן את המטרדים, מתוך מודעות לכך שמדובר בסביבה מגורים. זכות התושבים היא לקבל מידע, לשקיפות ולשמיעת עמדתם ביחס לפרויקט רחב-היקף בסביבת מגוריהם".

השופט עבאס עאסי
השופט עבאס עאסי

1000 ש"ח מכל תושב לא עזרו בינתיים

עיריית פתח תקווה, משרד התחבורה ונתיבי איילון טענו והדגישו בדיון כי פרויקט כביש אם המושבות-סגולה הינו בעל חשיבות משמעותית לרווחתם ולאיכות חייהם של תושבי אם המושבות, המתמודדים מזה שנים עם מצוקת תחבורה קשה.

מטבע הדברים, התושבים הגיבו באכזבה רבה נוכח ההחלטה, במיוחד לאור העובדה שהם הוציאו כספים מהבית (כ-1000 ש"ח כל אחד) לצורך מימון המאבק הציבורי והמשפטי, ושכירת שירותיהן של עורכות הדין עו"ד דקלה מוסרי-טל ועו"ד ורד מאירוביץ'-סייג. רוחות הדין לא הצליחו לשכנע את השופט כי יש לעצור את העבודות. למעשה, לא היה להם תקדים למקרה דומה, שיכלו עליו להסתמך.

עו”ד דקלה מוסרי טל ועו"ד ורד מאירוביץ סייג, המתמחות בתכנון ובנייה, עתירות מנהליות ומאבקים קהילתיים.
עורכות הדין - לא הצליחו להוכיח שהיה פגם בהתנהלות הראשויות

"אנחנו בוחנים את הנושא של עתירה לבג"ץ", מסרה שירה כלפון, תושבת אם המושבות הותיקה ומראשי המאבק נגד הכביש. "נקבל עוד חוות דעת משפטיות נבדוק סיכויים, סיכונים עלויות. לצערי, בדיקות הכרחיות, שאמורות להגן על כולנו כתושבים, אף פעם לא נעשו – בגלל אישור שניתן לפני 30 שנה. זה מפקיר את כולנו לסכנה של חיים על עומסי תנועה אדירים, רעש, זיהום אוויר וחיים בלתי נסבלים בתוך השכונה ובסמוך לכביש".

עדות שירה כלפון על הנזק שעושה הקמת כביש אם המושבות-סגולה (מתוך טיקטוק פתח תקווה NEWS)

גרינברג כבר אמר לפתח תקווה NEWS ב-2021: מתכנן לקדם את כביש סגולה-אם המושבות

סקר: אגודל למעלה - בעד הכביש, אגודל למעלה נגד הכביש. מעל ל-5000 כבר השתתפו

עוד ב-רכב ותחבורה

תאונת אוטובוס שערייה

הסתיים בנס: אוטובוס סטה לטיילת בכביש 40 פ"ת והתנגש בחומה, שלושה פצועים קל

תאונת דרכים חריגה התרחשה היום (28.8) בכביש 40, בקטע שבין צומת סירקין למחלף שעריה, במעורבות אוטובוס נוסעים ורכב פרטי. מסיבה שטרם התבררה, האוטובוס סטה ממסלולו, עלה על טיילת הולכי הרגל המקבילה לכביש, והמשיך בנסיעתו עד שנבלם בעוצמה בחומה סמוכה.

המשך קריאה »
תאונת דרכים פתח תקווה

הולך רגל כבן 70 נפגע מרכב ברחוב ארלוזורוב פתח תקווה – מצבו קשה

הולך הרגל נפגע באורח קשה מרכב חולף ברחוב חיים ארלוזורוב 7 בעיר. צוותי הרפואה של איחוד הצלה העניקו לו טיפול ראשוני בזירה והוא פונה לבית החולים בילינסון הסמוך עם חבלות ראש. נהג המכונית עוקב לחקירה

המשך קריאה »
הפגנות חרדים פקקי תנועה פתח תקווה

הפגנת החרדים גרמה פקקי תנועה כבדים מאוד בכל איזור ציר ז'בוטינסקי פתח תקווה (וידאו)

צומת גהה נחסם לחלוטין למשך דקות ארוכות על ידי מפגינים נגד הגיוס. גם לאחר פינוי המפגינים על ידי כוחות המשטרה, העומסים הכבדים בציר ז'בוטינסקי נמשכו עד סמוך לשעה 20:00. תיעוד מהשטח חושף פקקי ענק ברחוב מוטה גור סמוך לקניון עופר הגדול.

המשך קריאה »
פקקים בפתח תקווה

המשטרה מזהירה: חרדים יחסמו את כביש גהה. פקקי ענק צפויים באיזור ז'בוטינסקי פתח תקווה

תושבי פתח תקווה והסביבה, שימו לב: משטרת ישראל מעדכנת על היערכות נרחבת לקראת הפגנת חרדים שתתקיים בשעות אחר הצהריים באזור בני ברק. המוקד המרכזי שצפוי להשפיע על התנועה לעיר וממנה הוא מחלף אם המושבות.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading