פרויקטים של התחדשות עירונית בפתח תקווה

הנתונים מוכיחים: פתח תקווה מודל 2021 – עלייה גבוהה בהתחדשות העירונית

מנהלת כרמים להתחדשות עירונית בפתח תקווה פרסמה את הנתונים לשנת 2021, לפיהם אישרו בעיר 16 מתחמים של פינוי בינוי ו-27 היתרים לתמ"א 38. סה"כ מדובר על כ-5000 יחידות דיור, שאמורות להחליף את הישנות – עלייה משמעותית ביחס לשנים הקודמות. גרינברג: "התחדשות עירונית בעיר היא כורח המציאות".

אם תטיילו לכם בפתח תקווה, במיוחד במרכז העיר, תגלו במספר רב של רחובות פרויקטים של התחדשות עירונית – פינוי בינוי ותמ"א 38. פתח תקווה, כמו כל עיר ותיקה וגדולה, סובלת מהתקף גבוה של בניינים ישנים, שלא רק מכערים את חזותה, אלא גם ובעיקר מסוכנים לדייריה. זאת הסיבה שהעירייה דוחפת יזמים יחד עם התושבים (נדרשת הסכמתם) להרים פרויקטים מהסוג הזה בקצב גבוה, כמו שמעיד הדו"ח של כרמים.

עלייה של 172% במספר יחידות הדיור המאושרות

לפי הנתונים של 2021, הוועדה המקומית לתכנון ובנייה של פתח תקווה אישרה 16 מתחמי פינוי בינוי המכילים 4394 יחידות דיור חדשות. עלייה של 172% במספר היחידות המאושרות ביחס לשנת 2020, זאת בנוסף לכ-70 דונם של שטח ציבורי פתוח כלול בתוכניות.

 בדו"ח של כרמים מצויין כי בנוסף, הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה המליצה להפקדה 5 מתחמים לפינוי ובינוי בפתח תקווה עם 1612 יחידות דיור, רובן במרכז העיר, ביניהם פרויקט התחדשות ברחובות פינסקר והרמן פוגל בכיכר התרבות. גם כאן, יש עלייה משמעותית (1690%) – נתון המשקף את הקצב הגבוה של התוכניות שהגיעו לטיפול הוועדה. 2 מתחמים מתוכם הם בשלב קבלת ההיתר, או לפני קבלת היתר ומכילים 238 יחידות דיור.

מבחר פרויקטים התחדשות עירונית בפתח תקווה. צילום: ינואר 2022 (לחצו להגדלה)

גרינברג: התחדשות עירונית - כורח המציאות

הנתונים מלמדים במסגרת ההתחדשות העירונית מתוכננים 14,200 מ"ר לטובת הציבור, שישמשו לגני ילדים, בתי ספר, מעונות יום ועוד. עבור תכניות תמ"א 38, ניתנו 27 היתרים בשנת 2021 מתוכם 14 בניינים שנכנסו כבר למסגרת של הריסה ובנייה.

ראש העיר רמי גרינברג התייחס לנתונים והודה לתושבים על האמון ושיתוף הפעולה להגשמת חזון ההתחדשות העירונית. "מדובר בכורח המציאות", ציין. "ההתחדשות העירונית תאפשר  איכות חיים ובטיחות עבור תושבי השכונות הוותיקות. במקביל, אנחנו מקדמים מבני ציבור, תשתיות, מוסדות חינוך, גינות ציבוריות ועוד". 

ראש מנהלת כרמים, נעם סלע התייחס לנתונים וציין כי 2021 הביאה בשורה לתושבי פתח תקווה. "אנו שמחים לממש את מדיניות ראש העיר ומאמין שנמשיך בפעילות הענפה גם בשנת 2022."

התחדשות עירונית בפתח תקווה - לפני-אחרי
התחדשות עירונית בפתח תקווה - לפני-אחרי

עוד ב-נדלן

יניב זגורי רונן יפו מתחם קרול פתח תקווה

"דוניץ אלעד" חוברת ל"נדל"ן חכם" בפרויקט אורלוב-קרול פ"ת בהיקף של 620 מיליון ש"ח

חברת הנדל"ן, לה זה פרויקט יחיד וראשון בפתח תקווה, תצטרף לאחד מהפרויקטים של התחדשות עירונית, המשמעותיים ביותר בעיר, הכולל שלושה מגדלים בני עד 35 קומות עם 359 קומות + שטחי מסחר, תעסוקה ומבני ציבור, שיחליפו 5 מבני רכבת ישנים עם 96 דירות. לפי הערכה, הפרויקט יכניס לחברה 900 מיליון ש"ח כולל מע"מ. העבודות יחלו בחודשים הקרובים. צפי אכלוס: 2030.

המשך קריאה »
ברקת 11 פתח תקווה

בניין משרדים ומסחר חדש בסטארט סיב? הועדה המקומית אישרה את קידום ברקת 11

על מה שכרגע יש שטח ריק של חניה, צפוי לקום בעוד מספר שנים מבנה משרדים 'בוטיקי' ביוזמת "יד ליטל נכסים", "אס.איי.די.אס יעוץ וסחר בע"מ" וחברת "עמירם סיון". הפרויקט כולל הקמת בניין בן 6 קומות על שטח מגרש של 690 מ"ר. לדברי עיריית פתח תקווה, הפרויקט "ויתרום להמשך צמיחת האזור". יש לציין שאיזור התעשייה מעט דעך, בעקבות הקמת ב.ס.ר סיטי ומתחמים חדשים נוספים.

המשך קריאה »

קבוצת סופרין תיכנס כשותפה לפרויקט ההתחדשות הענק בעמישב פתח תקווה

חברת הנדל"ן הציבורית הותיקה תחבור ב-50% לחברת "דניאל פז" באחד מהפרויקטים המשמעותיים של פינוי-בינוי בשכונה המזרחית. מדובר על פרויקט בן כ-28 דונם עם כ-1000 יחידות דיור חדשות. לפי הדיווח לבורסה, הקף ההכנסות הצפוי לחברה בפרויקט הוא כ-740 מיליון ש"ח והיקף הרווח הצפוי לחברה יהיה כ-100 מיליון. הקבוצה העמידה הלוואת בעלים של 24 מיליון ש"ח לקידום הפרויקט.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שותפים על תכנים שעולים לאתר

Loading