אוהדי הפועל סופרים את השעות עד למשחק הכי מסקרן העונה – מול הירושלים באצטדיון “שלמה ביטוח” ביום שבת 15:00 בצהרים. השאיפה הייתה למלא את האצטדיון באוהדים כחולים ולהשאיר לבית”רים רק 10% מהכרטיסים – אבל המציאות היא אחרת. “דרישות האבטחה החריגות למשחק של מאות אלפי שקלים והמאפיינים הייחודיים של האצטדיון הכריעו”, נמסר מהפועל. מחיר כרטיס באונליין: 100 ש”ח
יומיים אחרי הניצחון הגדול (1:4) בחוץ על עירוני טבריה, שהכניס את הקבוצה לתמונת הפלייאוף העליון, אוהדי הפועל ‘מבנה’ פ”ת חיכו היום (12.1) לפתיחת מכירת הכרטיסים למשחק, אליו צפויים להגיע כ-11 אלף צופים. אלא שבעקבות הודעת המועדון, ייתכן והם בכלל לא יהיו רוב באצטדיון והצבע הצהוב ישלוט יותר. “הושבת הקהל שלנו במזרחי אינה אפשרית במציאות הנוכחית”, נמסר בהודעה של הפועל ‘מבנה’ פ”ת.

100 ש"ח כרטיס למימן הוצאות אבטחה חריגות
אוהדי הפועל פתח תקווה שיתכננו להגיע למשחק הבית המסקרן מול בית”ר ירושלים ביום שבת הקרוב, צפויים לראות את קבוצתם מהיציע המערבי, וייאלצו לשלם 100 שקלים לכרטיס (כולל עמלה). זאת, לאחר שהמועדון פרסם הודעה מפורטת לאוהדים בנוגע לשינויים במיקום הקהל ובמחיר הכרטיסים.
במועדון הפועל פ”ת טוענים כי למרות הרצון המקורי להושיב את האוהדים ביציע המזרחי, דרישות האבטחה החריגות למשחק והמאפיינים הייחודיים של האצטדיון הכריעו. הישיבה במזרחי, כך נמסר, אינה אפשרית מבחינה תפעולית וכלכלית:
- שיקולי אבטחה ובטיחות: היציע המזרחי מאפשר קליטת קהל גדול יותר והיערכות ביטחונית יעילה יותר, דבר שהוגדר כקריטי במשחק מול בית”ר ירושלים, שהביאה לאחרונה כמות קהל גדולה מההקצאה שניתנה לה ודרשה “אתגרי סדר ואבטחה חריגים”. נדרשת הפרדה ברורה ומוחלטת בין הקהלים כדי לא לערבב בין אוהדי בית”ר לבין יציעי המנויים של הפועל.
- עלויות חריגות: הושבת הקהל במזרחי הייתה מחייבת הקמת מערכי אבטחה מיוחדים בהיקפים חריגים בעלות של מאות אלפי שקלים נוספים למועדון, “ולכן אינה אפשרית במציאות הנוכחית”, לפי לשון ההודעה.

מחיר הכרטיס שנקבע ל-100 שקלים נובע אף הוא משיקולי עלויות המשחק. המועדון מציין כי המשחק מול בית”ר ירושלים כרוך בעלויות אבטחה חריגות וגבוהות משמעותית ממשחקים אחרים – בהיקף של מאות אלפי שקלים יותר מאירוח רגיל – עקב דרישות המשטרה. “מדובר בעלויות שהמועדון בעת הנוכחית אינו יכול לספוג לבדו, ולכן נדרש עדכון במחיר הכרטיס”.
במסגרת ההודעה, בהפועל ‘מבנה’ פ”ת חידדו את האיסורים הבאים:
- איסור מוחלט על העברת מנויים או מכירת כרטיסים לאוהדי הקבוצה האורחת, לרבות ספסרות.
- אוהד שייתפס מפר את ההנחיות צפוי לשלילת המנוי ולנקיטת צעדים נוספים, כולל שלילת החברות בעמותה.
- לא תתאפשר ישיבה של אוהדי בית”ר ירושלים בקרב קהל הפועל פ”ת. מקרה כזה יטופל מיידית בהוצאת האוהד מהאצטדיון ושלילת הכרטיס.
“לצערינו לא נרכשו מספיק מנויים, כשהיה אפשרי – והיום, כשאנשים רוצים כרטיסים למשחקים נגד הגדולות, הקבוצה נאלצת לתת להם יותר מההקצאה מינימלית, בכדי להבטיח הכנסה גבוהה”, נמסר מאחד האוהדים.
מכירת הכרטיסים כבר החלה דרך אתר “לאן” והיום היא פתוחה (כרגע, למנויים ורוכשי כרטיסים בעבר).
מקצת מהתגובות של האוהדים בפייסבוק הרשמי של הפועל
ה(אנונימי)
“מדובר במשחק בית, לא ייתכן שלקבוצה האורחת יתנו יתרון… החלוקה צריכה להיות לפחות 60-40… מתרצים את זה בעלויות אבטחה.”
Barak Cohen
“מי שמוכר את הביתיות זה הקהל שלא מצביע ברגליים… תודה להנהלה שחושבת בהגיון למען הסדר ולמען קופת המועדון.”
Guy Bar
“במציאות אנחנו לא מביאים מספיק קהל… אנחנו כקבוצה בחרנו את מי שעומד בראש ולכן צריכים לכבד את ההחלטות.”
Yaniv Appo
“למה לא למכור כרטיסים לחברי עמותה במחיר שפוי? יש משפחות שרוצות להגיע… לא הגיוני לשלם 400-500 שקל.”
Roni Feder (אוהד חיפה)
“בטווח הקצר ברור שזה הפסד כספי, בטווח הארוך מייצרים קהל… מהלך כביכול מתבקש, אבל לטווח הארוך הוא בעייתי.”
Avner Efrati
“החלטה הכי פחות גרועה… חייבים להתחשב בכמות הקהל שלנו… אי אפשר להעיף את חברי הכסף למזרחי.”
Kfir Reznik
“הייתי מצפה שלחברי עמותה… תהיה פריבילגיה לרכוש כרטיסים במחיר סביר. לא הגיוני שארצה להגיע עם המשפחה ותעשקו.”
דור סהר
“שום דבר לא מצדיק מכירת הביתיות במומנטום כזה… מכירת המזרחי לבית״ר תביא לשליטה מלאה שלהם ביציעים.”
Amit Meirovich
“הרע במיעוטו… הצוות שקיבל את ההחלטה הוא שהביא אותנו למקום הנהדר… צביעות לא לעמוד מאחוריכם.”




