אפעל 33 פתח תקווה - פרויקט אדגר

מה נבנה ברחוב אפעל 33? הצצה לפרויקט של אדגר השקעות ופיתוח

בלי רעש תקשורתי, מוקם לו בימים אלה פרויקט חדש של חברת ההשקעות "אדגר", ממש לצד "מגדל אדגר" השייך לה, השוכן ברחוב אפעל בקרית אריה. חוץ משלט שמעיד על על הבנייה במקום, לא מצאנו כל פרסום על הפרויקט. לדברי גורמים בקבוצה עדיין אין צפי סיום לפרויקט וגם לא תאריך לאכלוס, היות ורק לא מזמן התקבלו היתרי בנייה. יצאנו לבדוק מה קורה בשטח. 

רבים מתושבי פתח תקווה וגם אלה הנוסעים מדי יום בכביש 4, מכירים את "מגדל אדגר" הנמצא ברח' אפעל 35, מרחק נגיעה מהכביש המהיר. מדובר בבניין משרדים גבוה בן 21 קומות, בו נמצאים בין היתר המשרדים של "אדגר השקעות ופיתוח" וכן של חברות הביטוח "ביטוח ישיר" של איי.די.איי, לה יש מספר קומות בבניין. החידוש: כבר בשנים הקרובות צפוי לקום "תאום" למגדל זה, שאולי יסתיר את הנוף לחלק מהעובדים בבניין הסמוך.

צפו בביקור שערכנו במקום (18.1.22)

כשביקרנו במקום (17.1.22), העבודות התנהלו די בעצלתיים ולמעשה ראינו רק טרקטוריסט אחד בשטח, עוסק כנראה בדיפון הבור, במה שממבט ראשון, אמור להפוך לחניון התת קרקעי. "רק עכשיו קיבלו את התו אישור (מתן תוקף) תוכניות ויוצאים לדרך", אומר איתי קנטרוביץ, סמנכ"ל בחברה, המנהל את פעילותה בישראל. "קשה להעריך מתי יהיה תאריך סיום הבנייה. הועדה המחוזית אמנם אישרה את הפרויקט, אבל אנחנו כרגע בתהליכים של היתרי בנייה". 

לפי המסמכים המופיעים באתר החברה, היא פועלת להגדלת זכויות הבניה בפרויקט מכ-20 אלף מ"ר ל-40 אלף מ"ר (שזה, לפי הערכה, מתורגם לכ-30 קומות מגדל). בחברה גם בונים על כך שיתוכנן גשר עילי, עליו יוכלו לחצות העוברים השווים מתחנת ה"קו האדום" בקריית אריה, היישר למתחם הפרויקט.

פרויקט אפעל 33 - הדמיה (מתוך אתר החברה)
פרויקט אפעל 33 - הדמיה (מתוך אתר החברה)

אפעל 35 יצמח לגובה?

קצת רקע: "אדגר השקעות ופיתוח" היא חברת בת של קבוצת "צור שמיר אחזקות", המתמקדת בהשקעות ואחזקות בתחומי הביטוח, פיננסים ונדל"ן מניב. החברה נסחרת בבורסה לניירות ערך בתל אביב ובעלי השליטה הם משפחת שנידמן המחזיקים כ–70% ממניות החברה. חברת הבת הנדלניסטית, "אדגר השקעות ופיתוח", מתמחה בפיתוח והגדלת נכסים משרדיים באזורי פיתוח מרכזיים ונפרסת בארבעה מוקדים בעולם: ישראל, קנדה, בלגיה ופולין.

הפרויקטים הבולטים שלה בישראל, חוץ ממגדל אדגר בפתח תקווה: מגדל אדגר 360 ברח' השלושה בת"א, השחם 10 פתח תקווה, ז'בוטינסקי באופקים וברח' המלאכה בראש העין. לפי אתר החברה, היא מחזיקה לזכותה ב- 40 נכסים מניבים המוערכים בשווי של 225 מיליון שקלים. 

הערכת השווי של החברה, קיבלה חיזוק משמעותי, לאחר השבחת הקרקע שעליה אמור לקום המגדל באפעל 33. יש לציין כי בכוונת החברה לשדרג את המגדל ה"ישן" באפעל 35 ואף קיבלה לפני כחצי שנה היתר להרחבתו מ-21 ל-38 קומות ומכ-20 אלף מ"ר משרדים לאיזור ה-45 אלף מ"ר משרדים. 

צפו בתמונות מהשטח (ביקור: 18.1.22) - לחצו להגדלה

עוד ב-נדל"ן בפתח תקווה

הריסה קטה גרופ אבו רביע 2-4

הריסה מס' 28 של קטה גרופ בפתח תקווה: שני בניינים ותיקים נהרסו בעין גנים (וידאו)

היסטוריה בשכונת עין גנים: מבנים מסוכנים וישנים משנות ה-70 הכוללים כ-20 דירות פינו את מקומם לטובת שני מגדלים מודרניים בני 10 קומות עם 74 דירות. איכלוס הפרויקט צפוי בשנת 2030. עוז קטה: "מרגש במיוחד, גדלנו פה וראינו את המבנים האלה בדרך לבית הספר".

המשך קריאה »
התחדשות עירונית עזרא ונחמיה 1-5 פתח תקווה עמישב - הווה מול עתיד

כרמים: פרויקט פינוי-בינוי עזרא ונחמיה 1-5 בעמישב פתח תקווה יהרס בתחילת 2027

צעד משמעותי לפרויקט ההתחדשות העירונית במזרח העיר: חברת "אלמוגים", שרכשה את הפרויקט מחברת "בינו נדל"ן", התבשרה על קבלת היתר הריסה, חפירה ודיפון למתחם. 48 דירות ישנות יפנו את מקומן ל-3 מגדלים מודרניים עם 175 יחידות דיור. היעד לתחילת העבודות בשטח: בעוד כחצי שנה

המשך קריאה »
צחי רזאל אביעד ממן עינב עצמון

עצמון ל"בזמן הנכון": "ניצור פארק ענק בין פסגת אלון (יוספטל) לשכונת צמרת" (וידאו)

אדריכלית עינב עצמון, ראש מינהלת 'כרמים' להתחדשות עירונית, התארחה בפודקאסט הפיננסים והנדל"ן המקומי וחשפה תוכניות עתידיות לעיר. לצד ההבטחה לפארק רחב ידיים, התייחסה עצמון בכנות לעיכובים במיזמי פינוי-בינוי, ופירטה על פתרונות הביניים שמציעה העירייה לתושבים, בהם הפיילוט בשכונת יוספטל – ששינתה את שמה ל"פסגת אלון".

המשך קריאה »
פרויקט MALA פתח תקווה הריסה

צפו בהיסטוריה במזרח העיר: אירוע ההריסה בפרויקט MALA פתח תקווה של קבוצת אלמוג (וידאו)

באירוע חגיגי ומרגש שנערך תחת אוהל צלייה מפנק עם אוורור חזק ומשקאות קרים ומפנקים, להקלה על החום הכבד, ציינה קבוצת אלמוג את תחילת עבודות ההריסה באחד מפרויקטי הדגל שלה במזרח פתח תקווה. לאירוע הגיעו עשרות דיירים, הנהלת החברה, אנשי עסקים ובכירי עירייה. הפרויקט כבר הספיק לרשום הישג מרשים עם מכירת כשליש מהדירות בפרויקט. "מרגש שהגענו לרגע הזה".

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading