תלמידי כפר הנוער ויצו פתח תקווה

“נחמן” ישנה את החקלאות? כפר הנוער ויצו פתח תקווה פיתח רובוט אנושי מבוסס AI

בכפר הנוער “ויצו גן ונוף בפתח תקווה”, פועלת נבחרת מו”פ חינוכי-חקלאי ייחודית, שפיתחה פרויקט פורץ דרך: “נחמן” – רובוט דמוי-אדם מבוסס בינה מלאכותית (AI) ומערכות חכמות, המשתלב באופן מלא בעבודת המשק החקלאי ובלימודי המגמות החקלאיות לבגרות.נחמן, שנבנה על ידי התלמידים באמצעות מדפסת תלת-ממד ותכנות מתקדמות, משמש ככלי מרכזי בניהול “חקלאות מדייקת” בכפר.

כפר הנוער ויצ”ו פתח תקווה מדווח כי תלמידיו פיתחו לאחרונה רובוט אנושי מבוסס AI בשם “נחמן”. בזכות מערכת חיישנים חכמה, הרובוט “נחמן” אוסף ומנתח נתונים קריטיים בזמן אמת: הוא מודד טמפרטורה, לחות, קרינת שמש ורמות pH בקרקע. נתונים אלו מאפשרים לתלמידים לקבל החלטות מבוססות דאטה ולשפר משמעותית את התוצרים החקלאיים של המשק.

תומר צבי, מנהל המשק החקלאי טכנולוגי בכפר הנוער, מוביל את היוזמה המבוססת על תפיסה חינוכית הוליסטית. “בבסיס היוזמה עומדת תפיסה חינוכית הוליסטית, בה הרובוט אינו רק אובייקט לימודי אלא שחקן פעיל בניהול המשק החקלאי,” מציין צבי. “איסוף נתונים מחיישנים, ניטור לחות, טמפרטורה וקרינת שמש, שליטה במערכות השקיה וסיוע לתלמידים באיסוף תובנות – כל אלו מתבצעים באמצעות הרובוט החכם, שנבנה ומתופעל על ידי התלמידים עצמם כחלק מתהליכי למידה מבוססת פרויקטים (PBL).”

כפיר ורש טליה גני אור
כפיר ורש טליה גני אור

לדבריו, “המהפכה איננה ברובוטים עצמם, אלא באופן שבו הם מעצבים את תפיסת ההוראה והחקלאות. כשלמידה פוגשת טכנולוגיה, וערכים פוגשים חדשנות – נוצר מרחב חינוכי שבו התלמידים לא רק צורכים ידע, אלא מפתחים חשיבה, אחריות ויכולת השפעה אמתית על העולם שסביבם.”

התלמידים עצמם מספרים על החוויה. “העבודה הייתה מאתגרת וצוותית, וברגע שהראש התחיל לזוז – זה היה רגע מטורף”ף אומר כפיר ורש, תלמיד כיתה ט’ בנבחרת המו”פ. “מעבר לרובוטיקה למדנו גם סבלנות, עבודת צוות וחשיבה יצירתית”. טליה גני-אור, תלמידת כיתה י’, מוסיפה: “זו הייתה חוויה גם מהנה וגם מלמדת. למדתי לעבוד יחד, להתמודד עם אתגרים ולהיכנס לעולם שלא הכרתי – רובוטיקה בתוך חקלאות. אני כבר מרגישה שהדברים שאנחנו עושים היום ישפיעו על הדרך שבה ננהל פרויקטים ונקבל החלטות בעתיד.”

הפרויקט מדגים חיבור בין עולמות המדע, ההנדסה, הקיימות והחינוך, ומהווה מודל הניתן להרחבה לכפרים נוספים. מנהלת כפר הנוער ויצו גן ונוף, יפעת זילברמן, מדגישה: “כפר הנוער ויצו גן ונוף מספק תשתית ייחודית ללמידה מעשית, לעשייה חקלאית ולפיתוח יוזמות טכנולוגיות חינוכיות. מודל זה מאפשר ליצור סביבות למידה משמעותיות הנשענות על התנסות, אחריות אישית והתמודדות עם אתגרים אמתיים, כהכנה לקראת החיים הבוגרים של התלמידים.”

הפרויקט המרשים נבחר להציג ביריד EducAItion 2026 של משרד החינוך, יריד הבינה המלאכותית הבינלאומי הראשון בישראל, שמתקיים השבוע בירושלים.

עוד ב-חינוך

תלמידי תיכון פתח תקווה

איפה פתח תקווה בממוצע ציונים 5 יח’ מתמטיקה ואנגלית ביחס ל-5 הערים הגדולות?

אתר YNET בשיתוף האתר מדל”ן פרסמו היום (6.2) את ממוצע ציוני הבגרות בישראל לשנת 2024, ממנו עולה כי התיכוניסטים שלנו נמצאים מעל הממוצע הארצי בשני המבחנים היוקרתיים ביותר. הציון הממוצע הארצי במתמטיקה 5 יחידות עמד על 84.33, בעוד הציון הממוצע בעיר עמד על 84.42. באנגלית 5 יח’ הציון הממוצע היה 87.18 ובפתח תקווה 87.48. ואיך ביחס לערים הגדולות האחרות?

המשך קריאה »
ילד אוטיסט בית ספר בר לב

תביעה נגד העירייה ע”ס 70 אלף ש”ח בגין אי-הנגשת בית ספר לתלמיד עם אוטיזם

נציבות “שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות”, הגישה בשבוע שעבר תביעה אזרחית חמורה לבית משפט השלום בפתח תקווה נגד עיריית פתח תקווה, ראש העיר רמי גרינברג ומנהל מינהל החינוך בעירייה, בטענה להפרה מתמשכת של חובות הנגישות בבית הספר היסודי “בר לב”. לטענת הנציבות, סביבת הלימודים הרועשת אילצה את הילד בן ה-12 להשתמש באופן יומיומי באוזניות אוטמות רעש במשך שנות לימודיו.

המשך קריאה »
ענת גל קוהלבלום בית ספר פאול קור

ענת גל-קוהבלום, מנהלת בית ספר פאול קור פ”ת: “בית הספר חזר לשגרה מלאה”

מנהלת בית הספר באם המושבות החדשה בפתח תקווה, שעמד במרכזה של סערת “פינוי האסבסט”, מתחילה את החודש עם בשורות טובות: עבודות הפינוי, שהתבצעו במסגרת הקמת כביש אם המושבות-סגולה החדש, הופסקו והמשרד להגנת הסביבה קבע כי אין אסבסט חשוף בקירבת בית הספר המנהלת: “כולם חזרו ללמוד, למעט מספר בודד של תלמידים”. בית הספר התחיל את ההרשמה לשנה החדשה.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading