תלמידי תיכון פתח תקווה

איפה פתח תקווה בממוצע ציונים 5 יח’ מתמטיקה ואנגלית ביחס ל-5 הערים הגדולות?

אתר YNET בשיתוף האתר מדל”ן פרסמו היום (6.2) את ממוצע ציוני הבגרות בישראל לשנת 2024, ממנו עולה כי התיכוניסטים שלנו נמצאים מעל הממוצע הארצי בשני המבחנים היוקרתיים ביותר. הציון הממוצע הארצי במתמטיקה 5 יחידות עמד על 84.33, בעוד הציון הממוצע בעיר עמד על 84.42. באנגלית 5 יח’ הציון הממוצע היה 87.18 ובפתח תקווה 87.48. ואיך ביחס לערים הגדולות האחרות?


מנתוני משרד החינוך על בחינות הבגרות ב-5 יחידות, פתח תקווה ממוקמת מעל הממוצע הארצי בשני המקצועות לצד שאר הערים הגדולות – ירושלים, תל אביב-יפו, חיפה וראשון לציון ופתח תקווה. במתמטיקה חמש יחידות פתח תקווה, עם ציון ממוצע של 84.42, מיצבה את עצמה במרכז טבלת חמש הערים הגדולות. תל אביב-יפו וחיפה מובילות, ואילו ירושלים וראשון לציון ממוקמות מתחתיה.

ממוצע 5 יחידות מתמטיקה

ממוצע חמש יחידות אנגלית

גם במקצוע האנגלית הציגה פתח תקווה, עם ציון ממוצע של 87.48, ביצועים מעל הממוצע הארצי בבחינה של החמש יחידות. בבחינה פתח תקווה רק מקום רביעי בין חמש הגדולות, כשהיא מתחת לירושלים, ואחריה תל אביב-יפו וחיפה ומעל ראשון לציון.

הנתונים חושבו בהתאם למדיניות עיבוד הנתונים של משרד החינוך, תוך שקלול ציוני בתי הספר על פי מספר הנבחנים, ואינם כוללים מוסדות בהם נבחנו פחות מ-11 תלמידים בבחינה ספציפית.

עוד ב-חינוך

תלמידי ‘ברנר’ שימחו את גימלאי פתח תקווה לקראת ראש חודש אדר וסוף השבוע

לקראת כניסתו של ראש חודש אדר וסוף השבוע, תלמידי כיתה ח’6 הנמרצים מחטיבת הביניים ‘ברנר’ בפתח תקווה, הלומדים במסלול מנהיגות וסייבר, קיימו יוזמה מרגשת ומיוחדת למען הקהילה. מתוך רצון לשמח את גימלאי העיר, התלמידים הכינו עבורם מארזים אישיים ומלאי אהבה.

המשך קריאה »
רן גואילי פתח תקווה

היקב ההיסטורי במרכז פתח תקווה יהפוך למרכז חדשני לצעירים וייקרא ע”ש רן גואילי

עיריית פתח תקווה מדווחת שבקרוב יסתיימו העבודות להפיכת היקב ההיסטורי בפינת הרחובות אוסישקין וחיים עוזר, למרכז צעירים עירוני שייקרא על שם גיבור ישראל, לוחם יס”מ נגב במשטרת ישראל – והחטוף האחרון שחזר מעזה לפני כחודש. “שיפוץ היקב ההיסטורי מקודם כחלק מחזון ראש העיר רמי גרינברג לקידום מרכז העיר הוותיק, והפיכתו למוקד משיכה לדור הצעיר”, נמסר.

המשך קריאה »
ילד אוטיסט בית ספר בר לב

תביעה נגד העירייה ע”ס 70 אלף ש”ח בגין אי-הנגשת בית ספר לתלמיד עם אוטיזם

נציבות “שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות”, הגישה בשבוע שעבר תביעה אזרחית חמורה לבית משפט השלום בפתח תקווה נגד עיריית פתח תקווה, ראש העיר רמי גרינברג ומנהל מינהל החינוך בעירייה, בטענה להפרה מתמשכת של חובות הנגישות בבית הספר היסודי “בר לב”. לטענת הנציבות, סביבת הלימודים הרועשת אילצה את הילד בן ה-12 להשתמש באופן יומיומי באוזניות אוטמות רעש במשך שנות לימודיו.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading