חברת יובלים, בניהולו של איציק ברוך, דיווחה בשבוע שעבר על מימוש אופציה לרכישת מחצית ממגרש אסטרטגי בפתח תקווה מידי חברת יוקה פארק. על פי התוכניות, שתי החברות יקימו במשותף על הקרקע פרויקט נדל”ן מניב רחב היקף, שיכלול שטחי מסחר, תעשייה ולוגיסטיקה בהיקף כולל של כ-67 אלף מ”ר ברוטו. המגרש משתרע על שטח של כ-15 דונם, ועסקת הרכישה הושלמה בסכום של כ-130 מיליון שקל.
לפני יותר מ-3 שנים דיווחנו לכם ראשונים על הקמתו של “יו פארק סגולה”, המתחם הלוגיסטי הענק על בן ציון גאליס, בבעלות “יובלים” ו-“יוקה פארק”. אז הוא היה בשלבים אחרונים של בנייה. כיום, לפי הדיווח, כבר נמכרו בו נכסים ביותר מ-700 מיליון ש”ח. כעת מתפרסם כי צמד החברות ראו כי טוב – והחליטו להקים מתחם דומה חדש בפתח תקווה.

לפי הפרסום, העמידה יובלים הלוואה בסך כ-4.7 מיליון שקל ליוקה פארק, הנושאת ריבית שנתית של 9.89%. חוה מיכאלי, מנכ”לית-שותפה ביוקה פארק, ציינה כי רוב הרוכשים בפרויקטים שלהם הם בעלי עסקים המכירים את הצורך המקומי, ולא משקיעים פיננסיים. לדבריה, יש ביקוש רב ליחידות תעשייתיות קטנות יחסית מצד לקוחות מגוונים, וביניהם מכון פיזיותרפיה, מכבסה תעשייתית, עסק לחלפים לרכב, מאפייה תעשייתית, חברת הנדסה עם מדפסות תלת-ממד ועוד.
היא אף ציינה כי מחירי השטחים באזור עלו, כאשר המחיר למ”ר כיום נע בין 14,000 ל-15,000 שקל, לעומת כ-10,000 שקל למ”ר בשלב הפריסייל. קבוצת יוקה פארק, הנמצאת בבעלות משה אביטן ויואב שחר, עומדת ככל הנראה בפני שינוי בעלות, כשבשבוע שעבר דווח כי חברת אזורים נמצאת במגעים מתקדמים לרכישת יוקה פארק תמורת כ-40 מיליון שקל.




