עדיאל עזר בן ה-28 נמצא במוסדות פסיכיאטריים מאז גיל 12. אמו, זוהרה הרוש, טוענת כי המדינה מאביסה אותו בתרופות שמשבשות את דעתו ומונעת ממנה לראות אותו מעבר ל-4 שעות בשבוע. כעת, כשהיא בודדה במערכה, היא פונה לציבור בגיוס המונים כדי לממן עורך דין שיוציא את בנה מידי הרשויות: “אני אמא נורמטיבית, המערכת גמרה לי את הילד”.
עוד סיפור קורע לב על חוסר אונים של אזרחית קטנה מול מערכת רווחה גדולה ואטומה. עבור זוהרה הרוש, נהגת מונית במקצועה, המתגוררת זמנית (“מחפשת יחידת דיור”) בפתח תקווה, המציאות היומיומית היא סיוט מתמשך. בנה, עדיאל, צעיר בן 28 בעל צרכים מיוחדים, מוחזק לדבריה כמעט כל חייו במוסדות פסיכיאטריים כנגד טובתו. כעת, כשהיא קרובה לייאוש, היא בוחרת לחשוף את סיפורה המטלטל ב”פתח תקווה NEWS” ומבקשת את עזרת הציבור כדי להציל את בנה.
צפו בזוהרה הרוש מספרת על המצב שבנה הגיע אליו ( מתוך פתח תקווה NEWS)
@ptnews.tiktok זוהרה הרוש זועקת: "המדינה הורגת את הבן שלי עם כדורים פסיכיאטריים" "הוציאו אותו לשנה אחת, ומאז הוא בגיהינום": זעקתה של האם מפתח תקווה שיוצאת למלחמה במדינה למען בנה #רווחה #פסיכיאטריה #צרכיםמיוחדים ♬ סאונד מקורי - פתח תקווה NEWS
"סובל מאלימות ומכמות בלתי נתפסת של תרופות"
לדברי הרוש, שורשי הטרגדיה המשפחתית הזו נעוצים לפני למעלה משני עשורים. כאשר עדיאל היה רק בן חמש, זוהרה, שהתמודדה אז עם קשיים כלכליים, פנתה לשירותי הרווחה. “הרווחה אמרו לי לחתום לשנה אחת, להוציא אותו מהבית כדי שאני אוכל להתארגן כלכלית”, היא משחזרת בכאב. “הסכמתי מתוך אמונה שזהו פתרון זמני שיעזור לנו. אבל המערכת פשוט שאבה אותו פנימה”.
לדבריה, הנתק הממושך מהבית בגיל כה קריטי הוביל להידרדרות במצבו של הילד, שסבל מצרכים מיוחדים. בגיל 12 נפל הפור, ועדיאל הועבר ישירות למחלקה סגורה בבית החולים הפסיכיאטרי “טירת הכרמל”. מאז, במשך 16 השנים האחרונות, הוא עובר ממחלקה למחלקה. “הוא במחלקות פסיכיאטריות בלי סוף. הוא עובר שם גיהינום, לא טוב לו. הוא סובל מאלימות ומכמות בלתי נתפסת של תרופות”, היא מתארת בזעזוע.

"הכדורים מוחקים אותו, הוא לא במציאות"
הטענה המרכזית והקשה ביותר של זוהרה מופנית כלפי הטיפול התרופתי שבנה מקבל, שלדבריה לא נועד לרפא אותו אלא רק “לכבות” אותו. העדויות שהיא מספקת מציירות תמונה של בחור צעיר שאיבד את צלם האנוש שלו תחת השפעת הכדורים.
“העניין התרופתי הולך ומחריף את מצבו”, היא זועקת. “הוא לא מתפקד, אין לו זיכרון. הוא פשוט לא במציאות, הוא לא כאן. הכדורים גומרים אותו”. זוהרה מדגישה שעדיאל אינו מקבל את הטיפול שלו הוא באמת זקוק: “במקום לדחוף לו תרופות, הוא צריך טיפול נכון – צוות של טיפול פרטני, אחד על אחד, טיפול רגשי שיעזור לו להתמודד”.

אמא נורמטיבית עם תיוג של "אמא משוגעת"
בנוסף למאבק על בריאותו של בנה, זוהרה מוצאת את עצמה נאבקת על שמה הטוב מול גורמי הרווחה והאפוטרופסות. לטענתה, המערכת מענישה אותה על כך שהיא דורשת תשובות ומתעקשת להיות מעורבת בחייו של עדיאל. “כבר שנה שלא נותנים לי אותו, מלבד פעם אחת בשבוע למשך ארבע שעות בלבד. וזה הולך ונעשה יותר ויותר קשה. בגלל שאני נלחמת, אומרים שאני אמא לא נורמלית, אמא משוגעת”, היא אומרת בדם לבה.
היא מבקשת להפריך את הסטיגמות שהדביקו לה: “אני אמא נורמטיבית לחלוטין ומתפקדת. אני עובדת עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים, אני עובדת ומשרתת את הציבור כנהגת מונית. נכון, לפעמים אני מתעצבנת ומקללת את האפוטרופסית או את העובדת הסוציאלית – אבל זה מגיע אך ורק מהמקום הכואב שלא נותנים לי את הבן שלי! מה הם רוצים, שאני אנשק אותם ואברך אותם על זה שהם מרחיקים ממני את הילד שלי?”
כעת, זוהרה הגיעה לנקודת האל-חזור. היא מבינה שהדרך היחידה לשחרר את עדיאל היא באמצעות מאבק משפטי אגרסיבי, אך לשם כך דרושים משאבים שאין לה. “אני אישה יתומה, נמצאת לבד לגמרי במערכה הזו. אין לי משפחה שיכולה לתמוך בי או שאני יכולה לפנות אליה לבקש עזרה”, היא חושפת. הצעת המחיר שקיבלה מעורך דין בכיר, שמוכן לקחת את התיק ולייצג את עדיאל בבית המשפט עומדת על 50,000 שקלים.
בצר לה, היא פותחת בקמפיין מימון המונים ופונה ללב של קוראי “פתח תקווה NEWS” והציבור הרחב: “אני צריכה את העזרה שלכם. אני זקוקה לעורך דין חזק שייצג את הבן שלי מול בית המשפט כדי להוציא סוף סוף את הידיים של המדינה מעלינו. אני מבקשת שתתמכו בי בתרומתכם הכספית, כל אחד כמה שהוא יכול, כדי שאוכל להחזיר את הבן שלי אליי ולתת לו את החיים שמגיעים לו”.
למעוניינים לתמוך במאבקה של זוהרה הרוש, ניתן ליצור קשר דרך כפתור הוואטסאפ הצף בכתבה (בסלולר) או בטלפון 0538269633





