ייעוץ משפטי יד שרה פתח תקווה

בשורה לתושבי הגיל השלישי: "יד שרה" פותחת בפ"ת שלוחת ייעוץ משפטי חינם למבוגרים

מחלקת הייעוץ המשפטי "יד ריבה" מגיעה לפתח תקווה ותעניק לאזרחים ותיקים ולבני משפחותיהם סיוע משפטי ראשוני ללא עלות. השירות, שיינתן על ידי עורכי דין מתנדבים, יסייע בהתמודדות עם הבירוקרטיה, מיצוי זכויות, ייפוי כוח מתמשך, קצבאות סיעוד ועוד. את השירות ניתן לקבל במשרדים ברחוב ז'בוטינסקי 4 (ליד השוק), בשיתוף אודליה דאלי מעיריית פ"ת, מנהלת בית המתנדב.

חדשות טובות לאזרחים הוותיקים בפתח תקווה והסביבה: ארגון יד שרה מרחיב את פעילותו בעיר ופותח שלוחה חדשה של מחלקת הייעוץ המשפטי "יד ריבה". השלוחה החדשה נועדה להעניק סיוע משפטי ראשוני – ללא כל תשלום – לאזרחים ותיקים, בני משפחותיהם, ואנשים הזקוקים לליווי והכוונה מול המערכות הציבוריות.

פתיחת השלוחה המקומית מגיעה על רקע צורך הולך וגובר מהשטח לסיוע נגיש מול "ג'ונגל" הזכויות. לא פעם, תושבים הזכאים על פי חוק לקצבה, להטבה או להסדר משפטי, אינם מצליחים לממש את זכויותיהם הבסיסיות. הסיבות לכך לרוב נובעות מחוסר ידיעה לאן לפנות, בלבול סביב המסמכים הנדרשים או קושי אמיתי להתמודד עם הליכים בירוקרטיים סבוכים.

אילו שירותים יינתנו בשלוחה החדשה?

השירות בסניף המקומי, רחוב ז'בוטינסקי 4 (ליד השוק) יינתן על ידי מערך של עורכי דין מתנדבים, מתוך מטרה לאפשר לכל אדם לקבל מידע, ליווי והכוונה מקצועית, ללא חסם כלכלי וללא צורך לפנות לגורמים מסחריים יקרים.

בין הנושאים בהם יוכלו הפונים לקבל סיוע:

  • מיצוי זכויות: ליווי מול המוסד לביטוח לאומי ומימוש זכויות אזרחים ותיקים.

  • קצבאות: עזרה בתהליכי קבלת קצבאות סיעוד.

  • הסדרים משפטיים: הכוונה בנושאי עריכת ייפוי כוח מתמשך, אפוטרופסות ומינוי תומך החלטה.

  • בירוקרטיה: סיוע פרקטי בהתמודדות עם טפסים והליכים מורכבים.

"לא נשארים לבד מול הבירוקרטיה"

בארגון יד שרה מציינים כי המטרה המרכזית במהלך היא לקרב את השירות אל הקהילה, ולאפשר לתושבי פתח תקווה לקבל מענה אנושי, מקצועי ומכבד – קרוב לבית ובמקום נגיש ומוכר.

"זכות שלא מומשה היא לעיתים פגיעה של ממש באיכות החיים", נמסר מיד שרה. "השלוחה החדשה נועדה לוודא שאזרחים ותיקים ובני משפחותיהם לא יישארו לבד מול הבירוקרטיה, ויקבלו את הסיוע שמגיע להם בכבוד ובמקצועיות".

השלוחה החדשה של "יד ריבה" בעיר מצטרפת למערך השירותים הרחב של יד שרה, הפועל לאורך כל השנה לקידום עצמאות, ביטחון ואיכות חיים עבור מאות אלפי ישראלים.

בתמונה: פנחס קוט מנהל סניף פתח תקווה וועורכת הדין מעיין שנייד

עוד ב-מהנעשה בעיר

אירוע ותיקי התעשייה פתח תקווה

צפו: כ-150 איש הגיעו לאירוע מתן אות "יקיר התעשייה" של פתח תקווה. מי זכה?

בטקס חגיגי שנערך אתמול (28.7) במתחם עופר לאונג' בקרית אריה, העניקה העירייה את האות היוקרתי לוותיקי התעשייה המקומית. האירוע עמד גם בסימן חילופי משמרות בהנהלת מנהלת העסקים וההייטק של העיר: שלמה בנימין פרש לאחר עשייה רבת שנים, ויוסי יואלמן נכנס לתפקיד עם חזון שאפתני להמשך פיתוח מנועי הצמיחה של העיר, שעד 2030 צפויה להיות ה-3 בגודלה בישראל.

המשך קריאה »

העירייה תפעיל רובוט ניקיון במוסדות החינוך בפ"ת. "לא נפחית בכמות המנקים"

עיריית פתח תקווה הודיעה היום כי היא משלבת טכנולוגיה מתקדמת יחד עם קמפיין חינוכי במטרה לשמור על סביבת לימודים מטופחת בבתי הספר. ראש העיר, רמי גרינברג: "השילוב בין תשתיות, טכנולוגיה וחינוך הוא הדרך לייצר סביבת לימודים איכותית באמת".
בעירייה הבהירו שהשימוש ברובוטים לא יהיה על חשבון עובדי הניקיון: "תמיד חסר".

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading