שינוי בתמהיל העסקים של מתחם העסקי-מסחרי הכי גדול בעיר ברחוב תוצרת הארץ-רבין-ז’בוטינסקי-שחם: רשת הציוד המשרדי, המחשוב והאלקטרוניקה מהמובילות בישראל, תפתח בימים הקרובים את החנות, שנמצאת בקומה התחתונה (-1). הסניף החדש יתפוס את מקומה של חנות רשת אופנת הילדים והמשפחה “לידר” (LEADER), שלא הצליחה לממש את מסחרית הפוטנציאל של הנכס.
גם לכם פתאום נגמרו הדפים למדפסת? זה קורה כל הזמן כמעט בכל המשרד. אז אם עד עכשיו נאלצו כ-10,000 עובדים בב.ס.ר סיטי פתח תקווה ללכת 500 מ’ לקניון או להזמין באינטרנט – החודש הם כבר יוכלו לעשות את זה במרחק הליכה מהמשרד. מדובר במוצרים חיוניים שלא ניתן למצוא בשום מקום אחר ברדיוס הקרוב של הקומפלקס, והחנות החדשה של אופיס דיפו (Office Depot) פתח תקווה – צפויה לתת את המענה ולהנות מזרם של לקוחות קבוע ויציב, הרבה מיותר מחנות למוצרי תינוקות כמו לידר.

כניסתה של אופיס דיפו למתחם נחשבת למהלך מסחרי שמזהה ואקום אמיתי בשטח. מתחם ב.ס.ר סיטי כולל ארבעה מגדלי משרדים עצומים (30 קומות כל אחד וכ-120 אלף מ”ר כולל) המאכלסים מאות משרדים, עסקים וסטארט-אפים. לאלה גם יש להוסיף את העסקים הרבים שנמצאים במתחם “גלובל” מעבר לכביש, שגם הם יוכלו במרחק הליכה קצרצר להנות משפע המוצרים של אופיס דיפו.
עוד אין תאריך לפתיחת החנות, אבל תליית השלט היום שימחה הרבה עובדים במשרד, שעכשיו בהליכה של דקות בודדות מהמעלית, ללא צורך בהנעת הרכב, חיפושי חניה או המתנה מורטת עצבים למשלוחים. מדובר במוצרים חיוניים שלא ניתן למצוא בשום מקום אחר ברדיוס הקרוב של הקומפלקס. “זה בדיוק מה שצריך פה בעמי ב.ס.ר סיטי”, אמר לנו אחד העובדים במקום. לדברי גורמים בענף, החנות צפויה להיפתח בתחילת אוגוסט, בעונת המכירות החמה של חזרה ללימודים.
הנוכחות בפתח תקווה: הסניף החדש בב.ס.ר סיטי יהיה הסניף השני של הרשת בפתח תקווה. הסניף הוותיק והמוכר של הרשת פועל באזור התעשייה סגולה (ברחוב הרב פינטו מסעוד אשר 20), ומשרת בעיקר את הקהל של מזרח וצפון העיר. הסניף החדש יעניק פתרון ייעודי ונגיש לאזור התעשייה החדש והמתפתח בציר ז’בוטינסקי ובגבול בני ברק.

רשת אופיס דיפו הוקמה בישראל בשנת 1993 על ידי איש העסקים צחי פישביין ז”ל, כזכיינית הרשמית של ענקית הציוד המשרדי האמריקאית. לאורך השנים עברה הרשת מספר תהפוכות ומבני בעלות שונים. בעשור הקודם הייתה הרשת בבעלותו של איש העסקים הפתח תקוואי רני צים, שייצב אותה והרחיב את פעילותה הקמעונאית.
התפנית הגדולה האחרונה נרשמה באמצע שנת 2022, אז הושלמה עסקת ענק במסגרתה מכר צים את רשת אופיס דיפו לקבוצת UMI (יוניברסל מוטורס ישראל – יבואנית הרכב הרשמית של מותגי GM כמו שברולט וקדילאק, ובעלת חברת הליסינג וההשכרה Avis – מותגים עם אחיזה חזקה בפתח תקווה) תמורת סכום המוערך ב-63 עד 80 מיליון שקלים. תחת חסותה של UMI, הרשת נהנית מגב כלכלי איתן וממיקוד רחב בשוק העסקי והמוסדי (B2B).
אופיס דיפו של היום היא מזמן לא רק חנות לכלי כתיבה, אלא האב (Hub) טכנולוגי ועסקי שלם, שמציעה למכירה גם את דגמי טלפונים משוכללים כמו אייפון 17. הסניף החדש צפוי להציע מגוון רחב של קטגוריות:
- ציוד משרדי ואדמיניסטרטיבי: מנייר צילום ועד פתרונות תיוק וקלסרים.
- מחשוב וטכנולוגיה: סמארטפונים, מחשבים ניידים, מסכים, מדפסות, ראשי דיו, טונרים וגאדג’טים.
- ריהוט ארגונומי: תצוגה של כיסאות מנהלים, שולחנות עבודה ופתרונות לישיבה בריאה.
- מרכז שירותים עסקיים: שירותי צילום מסמכים, כריכה, למינציה והדפסות מיוחדות.
במקביל לחנויות הפיזיות, הרשת מפעילה אתר אונליין מתקדם (officedepot.co.il) המאפשר לעסקים וללקוחות פרטיים לבצע הזמנות מהירות בלחיצת כפתור, לנהל תקציבי רכש חודשיים לחברות וליהנות ממשלוחים מהירים שמגיעים ישירות עד פתח המשרד.





