יריד תעסוקה לצעירים בפתח תקווה

צפו: כ-600 בני נוער ביקרו ביריד התעסוקה לצעירים של עיריית פתח תקווה בקניון הגדול

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

נראה שהיוזמה של העירייה נחלה הצלחה יחסית, כשרבים ממחפשי העבודה לחופש הגדול, מצאו את מבוקשם, הודות לעשרות המעסיקים שהגיעו ליריד שהתקיים אמש, ביניהם נציגים של חנויות אופנה, מסעדות, מתחמי אטרקציות וקייטנות, מפעלים, חברות ביטוח ואפילו משטרת ישראל. חבל שהחלק השני של היריד, שהיה מיועד לבני 18 פלוס, נותר די שומם. 

עיריית פתח תקווה, בשיתוף הקניון הגדול, הרימו יוזמה ראויה לציון, במיוחד בתקופה כזאת בה מעסיקים בתחומים רבים מחפשים בנרות ידיים עובדות. בחודשים האחרונים הגיעו לפתח תקווה NEWS עשרות פניות של מעסיקים (במיוחד כאלה שהם בעלי עסקים חדשים), שסיפרו על המצוקה שלהם בגיוס עובדים צעירים שרבים מהם מעדיפים להישאר בבית ולחיות על חשבון ההורים.

צפו בביקור ביריד התעסוקה לצעירים

הדרישה בתחום המסעדות גבוהה מתמיד

"בכל שנה אנחנו מנסים להביא את החיבור בין המעסיקים לעובדים צעירים בפתח תקווה – לרמה גבוהה יותר", מספר דרור, מנהל אגף מנהיגות לצעירים בעיריית פתח תקווה, בין מארגני היריד, הטוען כי יש כיום כ-27 אלף בני נוער בפתח תקווה, עיר ששליש מאוכלוסייתה היא גילאי 0 עד 18. "מחפשים למצוא את הדבר הבא שיכול להכשיר את הצעירים שלנו כדי לפתח אותם כאזרחים טובים יותר ותושבים טובים יותר בעיר שלנו".

כשהגענו ליריד גילינו מציאות אחרת, כשמאות (לפי ההערכות, 600) בני נוער הגיעו ליריד במטרה לחפש עבודה – ורובם גם נרשמו אצל המעסיקים הרבים, שהציבו דוכנים בהם סיפרו על העבודות והתפקידים המוצעים. "אנחנו מחפשים להגדיל את כוח האדם אפילו פי 2", סיפרה לנו יונית, מנהלת הסניף בכפר גנים של BIGA, רשת מסעדות המאפים. "הדרישה לכוח אדם אצלו ובכלל התחום המסעדנות היא גבוהה מתמיד".

נרשמים ביריד התעסוקה
נרשמים ביריד התעסוקה

לא דורשים ניסיון. לא דורשים תואר

לא רק מעסיקים של מסעדות היו ביריד. גם משטרת ישראל וחברות גדולות כמו חברת הביטוח AIG, או למשל מפעל "ניסטק", המייצר רכיבי אלקטרוניקה במפעלו שברחוב הסיבים. "הגענו ליריד, כי אנחנו תמיד מחפשים ידיים עובדות למפעל שלנו", מספרת נעמי, מנהלת משאבי האנוש במפעל, המעסיק כ-500 עובדים בפתח תקווה, רובם תושבי העיר. "אנחנו לא דורשים ניסיון או תואר. רק מחפשים אנשים שישתלבו אצלנו ויעבדו תוך כדי הכשרה".

לאחר החלק הראשון המוצלח של היריד, שפנה בעיקר לבני נוער תיכוניסטים המחפשים עבודה לחופש הגדול, החלק השני, שפנה לגילאים המבוגרים יותר של לפני ואחרי צבא, קצת אכזב. לא ראינו את אותה תכונה והתלהבות וכשעזבנו את המקום באיזור 8 בערב, רק מעטים הגיעו למתחם. יכול להיות שזאת שוב המוטיבציה הנמוכה בקרב אותם צעירים לצאת לעבוד, שעוד נגררת מתקופת הקורונה, או העובדה שהידיעה על קיום הרידי לא הגיעה אליהם מספיק. 

יריד התעסוקה לצעירים בפתח תקווה
יריד התעסוקה בפתח תקווה - הגדולים יותר לא הגיעו

עוד ב-מהנעשה בעיר

הצלת יער סירקין פתח תקווה

מאות תושבים, כולל מתמודדים למועצת העיר, השתתפו באירוע להצלת יער סירקין

מארגני האירוע, בתמיכת "קרן של"י" וארגון "חיים בסביבה", יצרו הפנינג חווייתי להורים וילדים, שכלל סדנאות אומנות בהדרכת אומנים. המטרה העיקרית הייתה לגייס עוד חתימות על העצומה, שקוראת לשמור על למעלה מ-6000 עצים, שצפויים להיכרת, כאשר יחלו לבנות את שכונת סירקין החדשה. אורי אהד, ענת זנזורי, סרחיו גולצמן ומשה משה – נכחו באירוע והפגינו תמיכה.

המשך קריאה »
שוק ארבעת המינים פתח תקווה

איפה ייפתחו את שוק ארבעת המינים בפתח תקווה תשפ"ד? כל המקומות, כל התאריכים

הדוכנים לממכר האתרוג, הלולב, ההדס והערבה, לקראת חג סוכות המתקרב, ייפתחו בחמישה מועדים שונים ממוצאי יום כיפור עד ערב החג, ברחבות בתי הכנסת במרכז פתח תקווה, אבל גם בשכונות הדר גנים/עמישב, גני הדר, כפר גנים ב', רמת ורבר ושעריה. "החלטנו גם השנה להקים דוכנים ברחבי העיר בסמוך לבתי כנסת, כוללים ומתנ"סים- ובכך לייעל את רכישת ארבעת המינים הן לטובת התושבים", מסר גרינברג.

המשך קריאה »
לוגו עיריית פתח תקווה

לוגו חדש לעיריית פתח תקווה: ממושבה למטרופולין של 300 אלף תושבים

העירייה דיווחה כי הלוגו הישן הוותיק עם שלושת העיגולים בצבעי חום, כתום וירוק, שסימלו את האדמה, התפוזים והצמיחה – שאפיינה את העיר בשנותיה המוקדמות – יחליף לוגו מודרני, שישדר חדשנות של עיר עם
מערכת תחבורה מתקדמת ואזורי מסחר, תעשייה והייטק מהגדולים בארץ. ראש העיר, גרינברג: "הלוגו מבטא את התפתחות העיר המואצת והתחושה שיש צורך לחזק את תחושת הלכידות של התושבים".

המשך קריאה »

"התפוז המכני" בפתח תקווה: העיר גועשת בעקבות הפצת סרטון אלימות של הכאת נער

חבורה של נערים היכו נמרצות נער באגרופים ובבעיטות ואף הפנו כלפיו אקדח טייזר – כשהכל מתועד ומופץ ברשתות החברתיות. "עזבו אותי. אמא שלי מאושפזת בבית חולים", זעק הנער, אך זה לא עזר לו והוא הוכה עד זוב דם. התיעוד הגיע לידי שוטרי תחנת פתח תקווה, שפתחו בחקירה, למרות שלא התקבלה תלונה על התקיפה האכזרית. גרינברג: "פועלים עם המשטרה לאיתור פרטי המעורבים".

המשך קריאה »

השארו מעודכנים!

הירשמו כדי לקבל תוכן והתראות בלעדיים ישירות למייל

Loading