ירון קדושים מדבר על רמי גרינברג

צפו בירון קדושים מדבר על רמי גרינברג: “עברתי שנים ארוכות עם מעשים של בריונות”

פעיל השכונות מהדר גנים, פגש את פתח תקווה NEWS לשיחה צפופה בעמישב. האופוזיציונר הבולט בפתח תקווה לראש עיר, שכמעט אין לו מתנגדים, היה בין היחידים שידעו על החקירה הסמויה, שניהלה המשטרה, היות והוא זה שהגיש את התלונה, בעקבות האיום לפטר את אשתו מהמוסד החרדי בה לימדה. “אלו לא ימים פשוטים. לא נוח להיות מעורב בפרשייה פלילית. גם כמתלונן”.

מהתחושה של השבוע האחרון, עולה הרושם כי תושבי פתח תקווה, די אדישים לחקירת החשדות נגד רמי גרינברג, בעקבות התלונה שהגיש ירון קדושים, כבר לפני שלוש שנים. התחושה קיבלה ביטוי, שהתושבים, שאינם מצויים במה שקורה במשרדי העירייה בחיים עוזר, כלל לא ידעו כי ראש העיר, שבמשך יומיים הוטל צו איסור פרסום על שמו, הוא זה שמעורב בפרשייה.

צפו בראיון הוידאו: ירון קדושים בעמישב

"בטוח שהצדק ייעשה"

גם לאחר פרסום שמו, גרינברג עדיין מקבל מהתושבים תמיכה מקיר לקיר, שביטוי שלה היה ניתן לראות לפני ההופעה של עדן בן זקן בפארק הגדול, בו הוזכר שמו על הבמה (הפעם הוא נמנע מלעלות עליה…), לצד תשואות ומחיאות כפיים מהקהל. הודעת הפייסבוק אותה הוציא גרינברג יום לפני, נתנה לתושבים את ההכרה שיש מי שדואג להם, בטח אם הוא מפרסם את הטלפון שלו.

לקדושים יש עבר של מאבקים לאורך הקדנציה של גרינברג, כשהמיקוד היה בעיקר התנגדות בקשורות לתכנון “תכנית סירקין”, לצד הכוונה לסגור צמתים בכביש 40. “ההחלטות האלה הן הרות גורל לעשות אלפי תושבים”, מציין קדושים. “למרות שעברתי שנים קשות של ביריונות, איומים, הוצה מקבוצות וואצאפ, לא נשברתי ופעלתי למען התושבים”.

קדושים מדגיש כי הוא למתנגד לבנייה בפתח תקווה ובסירקין בפרט, אלא חושב שהדברים צריכים להיעשות לא בצורה אימפולסיבית ולא דמוקרטית, אלא בתיאום עם תושבי השכונות והבנה לצרכים שלהם. 

בבסיס התלונה של קדושים, עמד האיום, לכאורה, מצד גרינברג ואנשי העירייה, לפטר את אשתו ממוסד הלימודים החרדי בו עבדה. “עברתי ימים לא פשוטים”, הוא מספר. “קיבלתי הרבה תמיכה, גם מבכירים בעירייה. חשוב לי להדגיש שהמעסיקים של אשתי הם גם חברים שלי ואנשים שאני מאוד מעריך. שמו אותם בנקודה בעייתית. הם ידעו שיש בעיה. אני סומך על אכיפת החוק ובטוח שהצדק ייעשה”.

עוד ב-מהנעשה בעיר

לב ירקון פסגת אלון

שכונת “יוספטל” הותיקה תיקרא “פסגת אלון” ו”שכונת האצטדיון” החדשה תיקרא “לב ירקון”

מועצת העיר, בראשות ראש העיר רמי גרינברג, אישרה את שמותיהן של שתי שכונות שעתידות לשנות את פניה של פתח תקווה. שכונת יוספטל הוותיקה, שתעבור התחדשות עירונית מקיפה, תקרא מעתה “פסגת אלון”. במקביל, תוקם בצפון העיר שכונה חדשה ומודרנית בשם “לב ירקון”, שרחובותיה ייקראו על שמות נחלים.

המשך קריאה »
סערת לבוש צנוע מתנס כפר גנים פתח תקווה

“פתח תקווה גרסת מאה שערים?” – אימהות אולצו להתכסות בג’ימבורי בכפר גנים

מה שהתחיל כאחר צהריים שגרתי עם הילדים במתנ”ס השכונתי, הסתיים בחוויה משפילה עבור תושבות העיר, שפנו לעיתונאית מיכל פעילן ולאתר החדשות וואלה, שפרסמו את הסיפור ויצרו הד תקשורתי ארצי. התושבת יובל חסון: “זו שכונה מעורבת לכל דבר ואני משלמת ארנונה בדיוק כמוהם”.

המשך קריאה »
ספורטן פתח תקווה חומר מסוכן

רגעי חרדה בספורטן פתח תקווה בנווה גן: דליפת חומר מסוכן הובילה לפינוי מתרחצים

בהלה הבוקר במתחם הבריכה המוכר בעיר: כוחות כבאות והצלה והיחידה לחומרים מסוכנים הוקפצו עקב דליפת חומצת מלח. כלל המבלים פונו, וגנים סמוכים קיבלו הנחיות בטיחות מחמירות. כעת נמסר: האירוע בשליטה מלאה.

המשך קריאה »
רן גואילי החממה

חיים חדשים ביקב ההיסטורי: נחנך מרכז הצעירים החממה ע”ש גיבור ישראל, רן גואילי

במעמד בכירי המשטרה וראש העיר, נחנך היום מרכז צעירים חדשני ומעוצב במבנה היקב ההיסטורי המשופץ ברחוב אוסישקין. המקום, שישמש כמתחם עבודה, למידה ופנאי לצעירי פתח תקווה, מנציח את זכרו של לוחם היס”מ רן גואילי ז”ל. כל הפרטים על המוקד התוסס החדש של מרכז העיר.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

[email-subscribers-form id="1"]
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

[email-subscribers-form id="1"]