התחדשות עירונית פתח תקווה

ובמקום השני: פתח תקווה עקפה את ירושלים בהתחלות בנייה של התחדשות עירונית

מגמת ההתחדשות בעיר מקבלת ביטוי סטטיסטי: לפי הנתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה למחצית השנה הראשונה ב-2025, פ”ת רושמת זינוק מרשים עם 1,083 יחידות דיור שהחלו להבנות במסגרת התחדשות עירונית, המהוות 74% מכלל הבנייה בעיר ומדורגת שנייה בארץ בכמות היחידות, תוך שהיא עוקפת את ירושלים, שבה נרשמו 837 יחידות מתוך 3061 התחלות בנייה, שיעור של 27%. 

על פי הנתונים, שפורסמו על ידי אתר הנדל”ן “מגדילים”, תל אביב יפו ממשיכה להוביל בכמות התחלות הבנייה במסגרת התחדשות עירונית, עם 1,841 יחידות דיור שהחלו להבנות במחצית הראשונה של 2025 המהוות 64% מכלל הבנייה בעיר (2,861 יח” ). גם בת ים מציגה נתונים מרשימים  עם 716 התחלות בנייה בשנת 2025, מתוכן 589 יחידות דיור נבנות במסגרת פרויקטים של התחדשות עירונית, נתון המהווה 82% מכלל הבנייה בעיר. 

עיר נוספת שבולטת על פי הנתונים היא  גבעתיים: מתוך 125 התחלות בנייה, 100 יחידות הן במסגרת התחדשות עירונית, המהוות 80% מסך הדירות. ערים נוספות שבהן שיעור ההתחדשות העירונית מתוך כלל הבנייה גבוה יחסית: רמלה עם 81%, רעננה ורמת השרון עם 54% כל אחת, אור יהודה עם 34%, בית שמש עם 34%, ובני ברק שגם היא עומדת על 34%.

התחדשות עירונית מחצית ראשונה 2025: נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה

“פתח תקווה נמצאת בעיצומה של תנופת התחדשות עירונית מרשימה, ולא מדובר רק בפרויקטים שכבר יצאו לדרך – אלא במגמה שתמשיך בשנים הבאות,” אומרת כרמלה קופר, עורכת ראשית באתר מגדילים.
“על פי מידע שפורסם באתר מגדילים, המגיע מהיזמים, העירייה ומוסדות התכנון, ניתן לראות דוגמאות בולטות כמו מתחם מטרו ארלוזורוב – עם הריסת 1,271 דירות ובניית 4,355 חדשות – תכנית דגל ראובן בשכונת בר יהודה הכוללת 568 יחידות דיור חדשות, ותכנית ברחוב צה”ל 60 המוסיפה 148 יחידות דיור. כל אלה משקפים את עוצמת ההתחדשות בעיר”.

כרמלה קופר
כרמלה קופר. צילום: רז רוגובסקי

עוד ב-נדל"ן בפתח תקווה

עוז בלנד נווה עוז פתח תקווה

“יובלים” ו-“עוז הלל” מציעים (במבצע!) דירת גן 5 חדרים ב”עוז בלנד” פ”ת ב-6.15 מיליון ש”ח

שוק הנדל”ן בפתח תקווה ממשיך לשבור שיאים של יוקרה. הפרויקט, ברחוב דנמרק, סמוך לשניידר, שעד סוף השנה צפויה להסתיים בנייתו, מציע חוויית מגורים של וילות אורבניות והוא חזק בשלב השיווק. הדירה היוקרתית מוצעת במחיר מבצע וכוללת תקרה בגובה של 6 מטרים, גינות ענקיות ומרפסות רחבות ידיים.

המשך קריאה »
רמי גרינברג מדבר נגד שכונת האצטדיון

פרויקט “שכונת האצטדיון” בפתח תקווה לפני הכרעה. העירייה: “לא תומכים. זה נכפה עלינו”

האם במקום “שער לעיר” נקבל פקקים? הוועדה למתחמים מועדפים לדיור (ותמ”ל) תדון ביום שלישי הבא (26.5) בתוכנית הענק להקמת רובע חדש צפונית לדרך אם המושבות. בעוד שפקידי התכנון מפזרים הבטחות על “עירוניות אינטנסיבית” ו”עורקים ירוקים”, גרינברג הביע התנגדות לתכנית כבר לפני שנה, אך נראה ששום דבר לא יעצור את השכונה החדשה, שתוקם עד 2035 עם 3900 יח”ד.

המשך קריאה »
קטה גרופ פתח תקווה ימנו זלקה

״תהנו מהחיים ואל תשכחו לחייך״: קטה גרופ עם מיזם להנצחת ימנו בנימין זלקה ז”ל ברחבי פ”ת

חברת הנדל”ו הפתח תקוואית שמפעילה כ-20 פרויקטים בעיר החליטה להפוך את הכאב לעשייה. תמונותיו של בנימין ז”ל, שנרצח על ידי נערים בערב יום העצמאות האחרון מחוץ לסניף פיצה האט בכפר גנים, נתלו על גדרות אתרי הבנייה, והעובדים זכו לחלוקת פיצות מרגשת מהמקום בו עבד, במטרה להפיץ מסר של סובלנות וקריאה ברורה: די לאלימות.

המשך קריאה »
מתחם "שער סירקין" פתח תקווה

סערת “תמורות אפס” באלתרמן פ”ת: “הבניינים קורסים, אם ייקחו לנו חדר – לא נחתום” (וידאו)

פרויקט הפינוי-בינוי הענק “שער סירקין” (חלק מתוכנית מטרו מזרח) של קבוצת R.M.A (רם-מוגרבי-ארדיטי) ויזמיות נוספות, נמצא בלב מאבק יצרי. בעוד היזמים טוענים לחוסר כדאיות כלכלית עקב תחשיבי הוותמ”ל, התושבים מגלים כי התמורה שהובטחה להם נמחקה לחלוטין. בעיריית פתח תקווה לא מתרגשים: “גם קבלת דירה חדשה עם ממ”ד וחניה בשטח דומה – היא תמורה”. התושבים קוראים לראש העיר רמי גרינברג להתערב.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

[email-subscribers-form id="1"]
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

[email-subscribers-form id="1"]