התפתחות בפרשת רצח ימנו זלקה בפתח תקווה: שני תושבי השרון הסגירו עצמם למשטרה

משטרת ישראל הודיעה על מעצרם של שני חשודים נוספים במעורבות ברצח האכזרי של ימנו (בנימין) זלקה ז”ל בערב יום העצמאות בפתח תקווה. עד כה נעצרו 15 מעורבים בפרשה, והמצוד אחר משתתפים נוספים בקטטה ההמונית נמשך.

על פי הודעת דוברות המשטרה שהותרה היום לפרסום, שוטרי מחוז מרכז, בהובלת היחידה ללוחמה בפשיעה (יל”פ) שרון, ביצעו מעצר של חשוד נוסף – נער בן 17 תושב אזור השרון.

בתוך כך, מוקדם יותר היום (2.5), קטין בן 15 (אף הוא תושב השרון) הסגיר את עצמו לידי חוקרי היחידה. גורמים במשטרה ציינו כי זהותו של הקטין שהסגיר את עצמו הייתה ידועה מראש ליחידה החוקרת. על פי החשד, הוא לקח חלק פעיל בקטטה ההמונית שהובילה בסופו של דבר לדקירתו למוות של זלקה. סה”כ עצורים בפרשה עד כה: 15 חשודים.

רציחתו של ימנו בנימין זלקה (21) טלטלה עמוקות את תושבי פתח תקווה והותירה פצע פתוח בקהילה. כזכור, האירוע הטרגי התרחש בערב יום העצמאות האחרון בסמוך לסניף “פיצה האט” בשכונת כפר גנים, שם עבד זלקה כמנהל משמרת במקביל לשירותו בצה”ל.

 

צפו בעימות בין רמי גרינברג לתושבים יוצאי העדה האתיופית (מתוך פייסבוק פתח תקווה NEWWS)

השתלשלות האירועים כפי שסוקרה בעבר:

  1. העימות סביב ספריי הקצף: זלקה פנה לקבוצת נערים ששהתה במקום וביקש מהם לחדול מריסוס ספריי קצף ושלג בתוך חלל הפיצרייה, בשל ההפרעה ללקוחות העסק.

  2. האמבוש והקטטה ההמונית: על פי החשד, בתגובה לבקשתו, המתינו לו הנערים מחוץ לסניף. במקום התפתחה קטטה המונית ואלימה, שבמהלכה הותקף זלקה באכזריות על ידי החבורה ונדקר. התקרית צולמה במצלמות האבטחה – ומשם לרשתות החברתיות ולכל כלי התקשורת. 

  3. המאבק על חייו: זלקה פונה לבית החולים כשהוא סובל מפציעות חודרות ובמצב אנוש, ולאחר כיומיים נאלצו הרופאים לקבוע את מותו.

ימנו זלקה ז”ל תואר על ידי מכריו כ”ילד נסיך” שעזר רבות בפרנסת משפחתו. הוא היה מדריך בתנועת “בני עקיבא” ודמות אהובה במיוחד על לקוחות ועובדי הסניף. הרצח, שבוצע עקב ויכוח של מה בכך, הצית זעם רב בקרב תושבי השכונה שהדליקו נרות מחוץ לפיצרייה וקראו למצות את הדין עם הנערים הפוגעים.

עימותים מחוץ לבית המשפט בפתח תקווה בין מוחים לקרובי משפחות החשודים (מתוך פייסבוק פתח תקווה NEWS)

המשטרה: “נפעל בנחישות לביסוס התשתית הראייתית”

במשטרה מבהירים כי למרות המספר הגבוה של העצורים, החקירה נמשכת במלוא העוצמה. המצוד אחר כלל המעורבים נמשך כל העת, תוך הפעלת אמצעים טכנולוגיים מתקדמים, במטרה להגיע לחקר האמת.

מהמשטרה נמסר:

“משטרת ישראל משתתפת בצער המשפחה ותמשיך לפעול בנחישות לביסוס התשתית הראייתית ולהבאת כלל המעורבים לדין.”

הודעת מפקד משטרת פתח תקווה אביעד כתבי (לפייסבוק פתח תקווה NEWS)

עוד ב-פלילים

דקירה בז'בוטינסקי פתח תקווה

חשבתם שנעבור חג בלי אלימות? פצוע בינוני לאחר דקירה בז’בוטינסקי פתח תקווה

קטטה אלימה שפרצה הלילה (שישי, 21.5) בדרך זאב ז’בוטינסקי, הסתיימה בדקירות ובשני פצועים. צוותי רפואה שהוזעקו לזירה פינו לבית החולים בילינסון גבר בן 36 במצב בינוני ואדם נוסף במצב קל. אירוע אלימות חריג התרחש הלילה (בין חמישי לשישי) באחד הצירים המרכזיים בפתח תקווה. סמוך לשעה 02:15, התפתחה קטטה אלימה על הציר הראשי.

המשך קריאה »

חשד לרצח: גבר בן 49 אותר ללא רוח חיים במבנה בוער סמוך לפתח תקווה

כוחות משטרה, כיבוי והצלה ומד”א הוזעקו הערב (שלישי) לשריפה במבנה נטוש בשטח פתוח סמוך למחלף ירקון. בתום פעולות הכיבוי אותרה במקום גופת אדם. המשטרה פתחה במצוד אחר חשודים, בחשד שמדובר באירוע על רקע סכסוך פלילי.

המשך קריאה »
סחיטה בעל מסעדה פתח תקווה

עבריינים ממשפחת ג’רושי ניסו לסחוט רבע מיליון ש”ח ממסעדן מוכר מפתח תקווה

דרמה פלילית ברחובות פתח תקווה: תושב העיר ושלושה חשודים נוספים, ביניהם בני משפחת ג’רושי, נעצרו לאחר מסכת התעללויות בבעל מסעדה מקומי שסירב לשלם דמי סחיטה בסך 250 אלף שקלים. בין העצורים בפרשה: דבלט ואפוייב (31), תושב פתח תקווה.

המשך קריאה »
אונס הנערה בפתח תקווה

“ניצל את תמימותה”: 13 שנות מאסר נגזרו על אחמד עודה שאנס נערה בת 14 בפתח תקווה

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד גזר היום (14.5) עונש של 13 שנות מאסר בפועל על אחמד עודה, לאחר שהודה והורשע באונס נערה קטינה אותה פגש ברחוב, לאחר ששאלה אותו איך להגיע לתחנת רכבת סבידור בת”א ובמקום זאת הוא הוליך אותה לבניין בעיר, שם ביצע בה את זממו. בנוסף לעונש המאסר מאחורי סורג ובריח, השית עליו בית המשפט עונש של מאסר על תנאי ופסק כי עליו לשלם פיצוי כספי בסך 100 אלף שקלים לנפגעת העבירה.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

[email-subscribers-form id="1"]
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

[email-subscribers-form id="1"]