VICA

צפו בהשלמת הרפסודה: “ויקה פארק” של ויתניה-קרסו בקריית אריה בשלבי התקדמות

ביקרנו היום במקום, מספר ימים אחרי שהושלמה יציקת הרפסודה, שתשמש את יסודות מגדל המשרדים הראשון של הפרויקט. היציקה נמשכה כ-20 שעות באמצעות 6 משאבות וכללה כ-4500 קוב בטון, שהובאו מארבעה מפעלי בטון שונים. הפרויקט המסחרי של שתי ענקיות הנדל”ן צפוי לכלול כ-120 אלף מ”ר בנוי של שימושים מעורבים – מסחר, תעסוקה ומשרדים. 

לפני יותר מתשעה חודשים (נובמבר 2021) דיווחנו לכם על תחילת עבודות החפירה והדיפון של פרויקט ויתניה-קרסו בקריית אריה. ביום חמישי האחרון החל שלב משמעותי נוסף חדש, עם יציקת הרפסודה, במה שצפוי להיות אחד מהפרויקטים המסחריים הגדולים של פתח תקווה. בנוסף, התבשרנו על שם המותג של הפרויקט: “ויקה פארק”, שמן הסתם מורכב משילוב של שמות החברות היזמיות – ויתניה וקרסו נדל”ן.

צפו בביקור בפרויקט VICA PARK (ויקה פארק) ב-30.8.22

פרויקט ויקה פארק ממוקם בקצה המזרחי של דרך אם המושבות, בקרבת הקו האדום של הרכבת הקלה ומתפרס על פני 25 דונם. על פי התב”ע, ניתן להקים כיום במקום כ-80,000 מ”ר למשרדים, תעסוקה ומסחר, ב-5 בניינים בני 8-10 קומות כ”א. ויתניה וקרסו נדל”ן מתכוונות לשווק את השטחים בעיקר לתעשיית ההייטק וחברות מובילות במשק.

בשלב הראשון יוקם מבנה המשרדים הראשון בשטח כולל של כ-12,500 מ”ר. במקביל, שואפות החברות להגדיל את הזכויות בפרויקט ל-120,000 מ”ר בנוי. האכלוס בשלב הראשון צפוי בעוד כשנתיים (סוף 2024). נכון להיום התקבלו זכויות יוצאות דופן בהיקפן לחניה תת קרקעית, שצפויה להכיל כ-2700 חניות.

יציקת הרפסודה בפרויקט VIKA PARK ויקה פארק

יציקת הרפסודה החלה ביום חמישי בערב, שעה שעשרות פועלים יצקו כ-4500 קוב בטון, שישמשו יסודות למגדל המשרדים הראשונים. היציקה, שבוצעה באמצעות 6 משאבות בטון בו זמנית, הסתיימה בשעות המאוחרות של יום שישי.

מרכז עסקים פארק-טק בפתח תקווה (לשעבר קריית אריה) עבר בשנים האחרונות מתיחת פנים ואת מקומם של המוסכים והתעשייה הכבדה, הולכות ותופסות חברות בכירות במשק בתחומי ההייטק, הפיננסים ועוד. כבר היום, המתחם נחשב לאחד ממתחמי ההייטק המובילים בארץ בכלל ובמרכז בפרט ומאכלס חברות כמו IBM, אינטל, אורקל, קודאק, מגדל חברה לביטוח, ביטוח ישיר, ועוד.

דגש על מפלס הקרקע

“פרויקט VICA PARK מתפרס על 25 דונם ומונה מספר מבני תעסוקה עם פיתוח סביבתי משמעותי ותקן חניה גבוה”, אמר לפתח תקווה NEWS, מנכ”ל קרסו נדל”ן, דן פרנס. “מדובר במתחם תעסוקה, שאמור לייצר אקו-סיסטם שלם ויאפשר לנו לתת שירותים רבים יותר ממה שניתן לתת במסגרת בניין בודד, כמו: חדר כושר, אודיטוריום ושטחי אחסנה ולוגיסטיקה במפלס מינוס 1.

פרנס ציין כי בפרויקט ישימו דגש רב על מפלס הקרקע, שיציע שירותי מסחר מוקפדים ומגוונים. “הפרויקט עצמו ייצר נגישות גבוהה מאוד בשל המיקום הייחודי שלו, על צומת מרכזית של דרך אם המושבות ודרך זבולון המר, בכניסה הצפונית לפארק-טק ולפתח תקווה ובסמיכות לרכבת הקלה והכבדה””, הוסיף. 

פרויקט ויקה פארק על המפה

עוד ב-נדל"ן בפתח תקווה

קטה גרופ מרכז מסחרי אסירי ציון נווה גן

קטה גרופ תקים בקרוב מתחם מסחרי ענק עם חנויות ומסעדות בנווה גן פתח תקווה

חברת הנדל”ן, המוכרת לכולנו היטב מפעילותה הענפה בתחום המגורים בפתח תקווה (ועכשיו גם עם פרויקט יוקרה בתל אביב), יוצאת מאזור הנוחות שלה ונכנסת לראשונה לזירה המסחרית בעיר ובכלל. החברה תקים מרכז מסחרי רחב היקף (5500 מ”ר) ברחוב אסירי ציון, שצפוי להיות בגודל של הקניונים השכונתיים בכפר גנים ג’ – ויתחרה חזק עם המתחמים הקרובים של Giss-In, הקהילון, ו-MEEX

המשך קריאה »
וורק סיטי פתח תקווה

מתחם העבודה “WORK CITY” (וורק סיטי) בב.ס.ר סיטי פ”ת נפתח. מי כבר נכנס? (וידאו)

מאות עובדים ועסקים בפתח תקווה עברו למודל של עבודה חללים משותפים, אבל בניגוד למתחמי הענק ההמוניים, WORK CITY מציעה מתחם בוטיק כ- 600 מ”ר של קהילת עסקים קטנה ואיכותית עם בידוד אקוסטי מוחלט. חודשים ספורים מהפתיחה, כל 24 החדרים אוכלסו ונמצאים בתפוסה כמעט מלאה. יצאנו לבדוק מה סוד הקסם. אופיר זכאי, בעלים: “ההצלחה כאן – מביאה אותנו לפתוח עוד מתחמים”.

המשך קריאה »
הדמייה של מתחם מטרו מזרח סירקין פתח תקווה (בר לוי אדריכלים)

“לא כלכלי”: תושבים ויזמים מתאגדים נגד תכנית ההתחדשות הענק “מטרו מזרח” פתח תקווה

בעלי דירות וחברות יזמיות מזהירים כי תוכנית ההתחדשות העירונית, במזרח העיר, בסמוך לתחנת המטרו העתידית בסירקין עלולה לקרוס. הטענה המרכזית: הפרויקט במתכונתו הנוכחית אינו רווחי, מתבסס על תחשיבים שגויים ומוחק תמורות שכבר הובטחו לדיירים. העירייה מנגד: “כל המתחמים רווחיים אם שומרים על גודל הדירה המקורי”. האם התכנית תקרוס?

המשך קריאה »
גרופית פתח תקווה סירקין

הסנונית של גרופית: החלו עבודות הבניה של “פרויקט סירקין” בשכונת צמרת פתח תקווה

ניצנים של עבודוות ברובע המגורים החדש של פתח תקווה במזרח העיר, במקום המחנה הצבאי הישן: חברת הנדל”ן “גרופית” החלה בביצוע עבודות בפרויקט הדגל שלה בשכונה החדשה. הפרויקט יכלול כ-200 דירות במגדל בן 30 קומות ובשני בניינים של 7+8 קומות, שטחי מסחר ועירוב שימושים מודרני. תמיר עטר, סמנכ”ל ההנדסה של החברה: “צעד משמעותי למימוש החזון של השכונה החדשה”.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading