שחקני הפועל חוגגים את הניצחון הדרמטי מול טבריה

תאומי צמרת: אחרי נצחונות שישי – מכבי והפועל שוב צמודות במקומות 1-2 במסע לליגת העל

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

לראשונה מאז המחזור השני בליגה הלאומית, שתי קבוצות הכדורגל של פתח תקווה ניצבות בראש הטבלה אחרי שני נצחונות קשים: מכבי פתח תקווה בבית מול עפולה (1:2) והפועל בחוץ מול טבריה, שהוליכה את את הליגה עד מחזור זה. מכבי תפסה את מקומה עם 41 נקודות, כשהפועל צמודה אליה עם אותו מספר נקודות, כשרק הפרש שערים מפריד ביניהן ועכשיו זה ברור: אלו שתי המועמדות הבולטות לעלייה.

אחרי הדרבי הסוער ביום שני האחרון, שהסתיים עם 2:1 דרמטי של הפועל, שתי הקבוצות היו צריכות להשאיר אותו בצד ולהתרכז במשחקים "רגילים", אבל לא פחות חשובים במסגרת המחזור ה-22. וזה הצליח – שתיהן חזרו עם שלוש נקודות, למרות שזה לא היה קל. עכשיו מסתכלים קדימה לא רק לליגה, אלא גם לרבע גמר הגביע, בו ישתתפו שתי הקבוצות באמצע השבוע.

אוהדי מכבי המעטים - שמחו בסיום
אוהדי מכבי המעטים - שמחו בסיום

מקללות ללוזון - לעידוד בסיום

רק כ-400 אוהדי מכבי פתח תקווה הגיעו היום לאצטדיון "שלמה ביטוח" למשחק מול הפועל עפולה – למרות השעה הנוחה, מזג האוויר הנפלא והעובדה שהנהלת המועדון אפשרה כניסה חינם לכל מי שלבש כחול. האוהדים המעטים שכן הגיעו, הביעו חשש שהמשחק יהיה "מוקש", זאת לאחר פציעתם של שני כוכבי הקבוצה – טל בן חיים ומוטי ברשצקי, שנפצעו בהפסד בדרבי.

האוהדים המעטים שהגיעו, אומנם עודדו לאורך כל פתיחת המשחק, אבל כשעפולה עלתה ליתרון בדקה ה-35 מרגליו של רועי אלימלך, שדחק מקרוב, העידוד הפך לקריאות לעבר אבי לוזון ("הרסת את מכבי", "אין יותר מכבי"), שהתגברו עם הירידה למחצית. 

מכבי נראתה רעה, אבל נראה שבחדר ההלבשה, המאמן בני לם, הצליח לעורר את השחקנים, שהפכו את התוצאה עם שער עצמי של הדר אזרואל, אחרי פריצה של אריאל לוגסי (76) ושער ניצחון של הכוכב העולה, עידן טוקלומטי, בדקה ה-88. בסיום האוהדים שכחו את הקריאות לעבר לוזון והתמקדו בעידוד השחקנים שהודו להם בסיום.

לא פחות מ-1000 אוהדים של הפועל נסעו לעפולה

מנגד, אוהדי הפועל שוב הפגינו מפגן עוצמה במשחק חוץ, כשלא פחות מ-1000 (!) אוהדים הגיעו למגרש הקטן בעפולה, שם פגשו את עירוני טבריה, מוליכת הטבלה. הם ידעו שניצחון של קבוצתם (תשיעי מתוך עשרת המשחקים הרשמייים האחרונים!), יכול אפילו לתת להם את ראשות הטבלה, אם מכבי לא תנצח את עפולה. למרות שמכבי בסוף ניצחה והפועל "רק" במקום השני, האוהדים לא ידעו את נפשם מרוב שמחה בסיום המשחק.

הניצחון הדרמטי הושג בדקה 88, כשעוז פרץ הוכשל ברחבה והשופט הצביע ללא היסוס על הנקודה הלבנה. רז שטיין עמד בלחץ ועם בעיטה למשקוף ופנימה, העלה את המלאבסים ליתרון 1:0 בדקה קריטית, שנשמר עד סוף המשחק. אם הניצחון בדרבי לא הספיר – עכשיו כבר ברור: הפועל בדרך הנכונה לליגת העל ושום דבר פחות מזה לא יתקבל מצד הקהל, שמוכיח שהוא עצמו שייך לליגת העל – ובגדול.

גביע: במכבי בונים על הכנסה, בהפועל על חצי גמר

ועכשיו, כמו ששתי הקבוצות היו צריכות לשכוח ממשחק הדרבי, עכשיו שתיהן צריכות לשכוח מהמאבק על העלייה ולהתרכז ברבע הגמר ובהזדמנות החד פעמית לעלות שתיהן לחצי הגמר באותה עונה – מה שלא קרה מעולם בתולדות גביע המדינה. למרות שהגביע מלא בהפתעות, קשה להאמין שזה יקרה, במיוחד מהצד של מכבי פתח תקווה, שתצא ביום שלישי (1.2) לבלומפילד למפגש מול מכבי תל אביב החזקה, שנמצאת במומנטום, לאחר הניצחון על מכבי חיפה (3:0) במחזור האחרון.

במכבי פתח תקווה בונים בעיקר על ההכנסה הגבוהה שהיא צפויה לקבל בעקבות המפגש הכפול. לפי הערות, במידה והיא תצליח להעביר את ההכרעה לגומלין שייערך בעוד חודש באצטדיון "שלמה ביטוח", ההכנות יכולים להגיע למיליון ש"ח. במכבי ריאליים ומסתכלים למציאות בעיניים ויודעים שה"לחם והחמאה" זה הליגה וכל מה שיושג בגביע – זה רק בונוס, תרתי משמע.

בהפועל, לעומת זאת, בונים גם על הכנסה וגם על עלייה לחצי גמר, היות והם הוגרלו ברבע הגמר מול מ.ס. אשדוד, קבוצה נוחה בהרבה. כמובן שאשדוד פייבוריטית, אך נוכח המומנטום המטורף שהפועל נמצאת בו והמשחק הביתי, שאילו היא מתכוונת למשוך אלפי צופים, ניצחון על האשדודים מליגת העל – לא ייחשב כהפתעה עבור השחקנים של עפר טסלפפה, כשרק לפני חודשיים כזכור היה "על הגריל".

בהפועל יודעים שניצחון של שני שערים ומעלה, יכניס אותה עם רגל וחצי לחצי הגמר היוקרתי. אם זה יקרה, צפו ל-10000 אוהדי הפועל במשחק שצפוי להיערך בבלומפילד או בסמי עופר. עד עתה לא נמסר על פעולות שיווק מצד הקבוצה, אך היות והמנוי אינו כולל את משחקי הגביע, סביר להניח שהפועל תלך לקראת האוהדים ותציע כרטיסים ומבצעים במחירים אטרקטיביים, כשהצפי הוא מכירה של 4000 כרטיסים ומעלה.

עוד ב-ספורט

שכונת סירקין - הדמיה של רמ"י

שכונה ספורטיבית: הוצגה תכנית להקמת אולמות ומתקני ספורט ב"נוף ירקון" פ"ת

לפי התכנית, יוקמו בשכונה העתידית (שכונת סירקין) ארבעה מגרשי כדורגל תיקניים, שישמשו את גם את מכבי והפועל פתח תקווה, אולמות ספורט, קאנטרי קהילתי גדול ומגרש לאתלטיקה קלה עם כ-2500 מקומות ישיבה. בנוסף לאלה, צפויים להיבנות אולמות ספורט בגדלים שונים בבתי הספר שיוקמו בשכונה, שעתידה לאכלס כ-50 אלף תושבים חדשים שיגורו בכ-12,000 יחידות דיור.

המשך קריאה »
שחקני הפועל ומכבי פתח תקווה בתקופות מאושרות. הסכימו לקיזוז. צילום באדיבות דוברות הקבוצות

מכבי והפועל פתח תקווה מקצצות בשכר השחקנים ונערכות לחידוש ליגת העל

בשתי קבוצות הכדורגל הפתח תקוואיות, התקבלה הודעת הקיצוץ בהסכמה ובהבנה – זאת על פי מתווה ארגון השחקנים. במכבי לא יקצצו למי שמרוויח פחות מ-18 אלף ש"ח ברוטו ומבטיחים להחזיר את כספי הקיצוץ במידה והקבוצה תעפיל לפלייאוף העליון. בהפועל פתח תקווה יקצצו גם לכאלה שמרוויחים פחות מ-18 אלף ברוטו וגם לאנשי המקצוע. הליגה תחזור בעוד כשבועיים – ללא קהל.

המשך קריאה »
אצטדיון שלמה ביטוח - המנון לפני כל משחק

באצטדיון "שלמה ביטוח" פתח תקווה מבטיחים: מחידוש הליגה – המנון לפני כל משחק

ב-25.11.23 צפויה ליגת העל לחזור למגרשים – אך עדיין לא ידוע אם המשחקים ישוחקו עם קהל ביציעים. הכל כמובן תלוי במצב. אבל אם יש דבר אחד מובטח, אז מבחינת מנהל האצטדיון, ראובן כץ, שירת ההמנון תהיה אירוע קבוע לפני כל שריקת פתיחה. "מי שלא רוצה לשחק עם דגלי ישראל ביציע ולשמוע את התקווה לפני כל משחק, לא ישחק פה, כולל כפר קאסם", אמר לערוץ הספורט.

המשך קריאה »
רוכבים בתקווה אופניים 2023

אירוע האופניים של פתח תקווה – "רוכבים בתקווה 2023" נקבע ליום שישי 10/11

האירוע, בארגון ויוזמת עיריית פתח תקווה, ייערך בפעם החמישית – ולאור ההיענות מאירועים קודמים – מומלץ להירשם בהקדם. לרוכבי האופניים יוקצו שלושה מקצים בני 10, 20 ו-40 קילומטרים. הוא גם צפוי לכלול מופעי אקסטרים, הגרלות ופרסים. הרכיבה מתאימה לאופני שטח ואופני טנדם והמסלולים כוללים חציות מים. עלות הרשמה: 30 ש"ח. עם השכרות אופניים: 70 ש"ח.

המשך קריאה »

השארו מעודכנים!

הירשמו כדי לקבל תוכן והתראות בלעדיים ישירות למייל

Loading