השלט בפתח אצטדיון שלמה ביטוח

בעקבות עליית הפתח תקוואיות: באצטדיון “שלמה ביטוח” מצפים לכ-300 אלף צופים בעונת 23/24

האם עלייתן לליגת העל של מכבי פתח תקווה והפועל פתח תקווה תייצר בוסט עסקי לעיר ולעסקים בה? נראה שכן, אבל זו שאלה מעט כללית, שעוד מוקדם לתת עליה תשובה. מה שכן, אם מסתכלים על המספרים, ניתן להעריך כי במידה ושתי הקבוצות תצלחנה ויעפילו לפלייאוף העליון (נחזיק אצבעות), האצטדיון יהיה מלא בעשרת אלפים צופים כל משחק – ובטח מול הקבוצות הגדולות. מה המשמעות העסקית של כך?

לאחר שמונה שנים ארוכות, שוב יש לפתח תקווה שתי נציגות בליגת העל. שתי קבוצות הכדורגל הבכירות בעיר הבטיחו את עלייתן לפני שבועיים (מכבי) ובשבוע שעבר (הפועל) וכבר התחילו את ההכנות לעונה הבאה. מי שאולי גם צריך להתכונן, זהו אצטדיון “שלמה ביטוח”, שהוא כמתחם והעסקים בו, מתנהל כעסק לכל דבר ועניין ומכאן, תחת אחריותה של החברה לפיתוח פתח תקווה (החלפ”ת).

אוהדי הפועל פתח תקווה במפגן עידוד מדהים באצטדיון שלמה ביטוח
אוהדי הפועל פתח תקווה במפגן עידוד מדהים באצטדיון שלמה ביטוח

מספר שיא שלא היה מאז הקמת האצטדיון

לפי חישוב (גס) שעשינו, מכבי והפועל פתח תקווה צפויות לארח כל אחת כ-20 משחקים בעונה הבאה (ליגה רגילה, גביע, גביע הטוטו ופלייאוף) – סה”כ כ-40 משחקי בית. במידה ושתי הקבוצות יצליחו ויעפילו לליגת העל, ניתן לצפות לממוצע של כ-7000-8000 צופים, שיורכבו מאוהדי הקבוצות מפתח תקווה ומאוהדי קבוצת החוץ. 

לכך יש להוסיף גם משחקי קבוצות מחוץ לעיר, שיאלצו לארח באצטדיון “שלמה ביטוח” – מסיבות כאלה ואחרות. סקציית נס ציונה, שאירחה בעונה שעברה בפתח תקווה, ירדה ליגה והיא צפויה לחזור לארח בביתה. יחד עם זאת, האצטדיון צפוי לארח משחקי רדיוס של קבוצות אחרות (כמו שהיה העונה עם בית”ר ירושלים ובני סכנין) וכן משחקי נבחרות מסוימים. זה מביא אותנו למספר הסביר של לא פחות מ-400 אלף צופים – מספר שיא שלא היה כדוגמתו – מאז הקמת האצטדיון בדצמבר 2011.

אוהדי הפועל פתח תקווה - ימלאו את האצטדיון?
אוהדי הפועל פתח תקווה - ימלאו את היציע?

עלייה של כ-50% בטראפיק מהעונה החולפת

יש לציין כי מספר זה מתקרב למספרים של האצטדיונים הגדולים של סמי עופר, בלומפילד וטדי, בהם כידוע משחקות קבוצות עם קהל אוהדים רב יותר מזה של הפועל פתח תקווה ומכבי פתח תקווה יחד. יוסי קרואני, ממלא מקום מנכ”ל החלפ”ת, שהחליף החודש בתפקידו את המנכ”ל היוצא, לירון גולדנברג, מאשש את המספרים שלנו. “300 אלף צופים בעונה הבאה זה מספר הגיוני, אם שתי הקבוצות יצליחו”, אמר לפתח תקווה NEWS.

קרואני עדיין לא נמצא עמוק במספרים, אבל הוא מעריך שבעקבות עליית מכבי והפועל לליגת העל, מספר המבקרים יגדל בכ-50% לעומת העונה הקודמת. לדבריו, “אצטדיון “שלמה ביטוח” כמתחם עסקי, אינו נשען אך ורק על משחקי כדורגל. זה מקום לאנשים שוחרי תברות ספורט. יש כאן הרבה מעבר כמו מגרשי אימון, חדר כושר, מקומות בילוי וכל הפסיליטיס מסביב. יחד עם זאת, כמות גדולה של צופים, כמובן שתעשה רק טוב לעסקים בסביבת האצטדיון ובעיר בכלל”.

עולים לחצי גמר גביע הטוטו- האוהדים חוגגים
אוהדי מכבי באצטדיון שלמה ביטוח

ארבעת הגדולות*8 = 100 אלף צופים

“כולם ירוויחו מעליית הפועל ומכבי. זה יוסיף צבע ועניין לעיר אחרי מספר שנים של דעיכה בכדורגל”, מתייחס לנושא בר מזרחי, בעלי ה-QBAR, בר הספורט של האצטדיון. “אנחנו צופים שהגידול במספר הצופים ישפיע באופן ישיר לטובה על הגידול בהכנסות שלנו. הקהל הרב שיבוא למשחקים באצטדיון יוכל להגיע אלינו לפני ואחרי כל משחק וליהנות מהאווירה אצלנו”.

גם בהנחה כי מכבי והפועל לא יצליחו להגיע בעונה הבאה לפלייאוף העליון, מובטחים לפחות 8 משחקי בית עם אצטדיון מלא – זה במשחקים מול שתי התל-אביביות, מכבי חיפה ובית”ר ירושלים. המשמעות היא קרוב ל-100 אלף צופים רק במשחקים האלה. שזה יותר מסך כל הצופים שמכבי והפועל הביאו יחדיו בעונה שעברה לכל משחקי הבית.

“אצטדיון שלמה ביטוח הוא מהטובים בארץ, מוביל וחדשני, ויש בו עשרות עסקים וכן תכניות להמשך פיתוח המגרשים והעסקים סביב”, מסרו מעיריית פתח תקווה. “במקום גם יש מספר מגרשי דשא סינטטי, שמאפשרים אימון למספר קבוצות במקביל ובכך הופכים אותו למתחם אימונים מרכזי בישראל”.

QBAR פתח תקווה קיו בר - בר מזרחי
QBAR פתח תקווה קיו בר - בר מזרחי

אילו עסקים פועלים במתחם אצטדיון "שלמה ביטוח"? צפו:

עוד ב-ספורט

הפועל פתח תקווה בפלייאוף העליון

שוב בפלייאוף העליון: כ-3000 ראו את הפועל ‘מבנה’ פ”ת מנצחת את אשדוד 2:0

אחרי שני הפסדים רצופים, הפועל עשתה עוד צעד חשוב לקראת השגת המטרה הנכספת – להתברג בין שש הראשונות בטופ של ליגת העל. הערב (1.2.26) באצטדיון “שלמה ביטוח” לעיני יציע מזרחי חצי מלא, היא הראתה הרבה אופי, למרות יכולת יחסית חלשה והצליחה לקחת את שלוש הנקודות, הודות לשערים של רועי דוד (50) וגולן בני (90+9) . 

המשך קריאה »

מכבי פ”ת עם רגל בליגת העל אחרי 1:5 על עכו. הפועל פ”ת מתחזקת בשני זרים חדשים

מכבי חזרה אתמול (30.1) עם ניצחון גדול מעכו זאת למרות שנכנסה לפיגור כבר בדקה ה-6. השחקנים של נועם שוהם התאוששו מהר עם שערים של מוחמד חטיב (24) ולירן חזן (26) ועצמי של יעקב אבבה (34). במחצית ה-2 הצטרפו לחגיגה סמואל אווסו (65) ועצמי נוסף של אורי אזולאי (70). ליריבה העירונית, שתשחק מחר בבית מול אשדוד, הצטרפו דיארה (ממאלי) ומוסונדה (גבון). צפו בביצועיהם.

המשך קריאה »

נואף בזיע חתם במכבי פ”ת עד עונת 2026/27 עם אופציה לעונה נוספת

נואף בן ה-25 משחק בעמדת הקשר ההתקפי והעונה יש לו 7 שערים בכל המסגרות במ.ס. כפר-קאסם, הוא בעל רזומה מרשים בליגת העל (שיחק במ.ס. אשדוד וה.י-ם) ובליגה הלאומית, ויעמוד לרשות הקבוצה החל ממשחק החוץ מול ה.עכו ב-30.01. נואף ילבש את החולצה עם הספרה 7.

המשך קריאה »
הפועל י-ם - הפועל פ"ת

פעם שנייה ברציפות: הפועל ‘מבנה’ פ”ת מפסידה בדקה ה-90. צפו בשיח אוהדים (וידאו)

מאות אוהדי הפועל, עשו את דרכם, היום (23.1), שישי בצהרים לאצטדיון “טדי”, בירושלים, במטרה לראות את קבוצתם מתאוששת אחרי ההפסד 2:1 לבית”ר י-ם בשבת האחרונה. אבל כמו אז, גם היום, כשהתוצאה 1:1, השחקנים של עומר פרץ אכזבו את האוהדים בדקות הסיום, כשנכנעו לאנדרו אידוקו עם שער מספרת, שיהיה כנראה הכי יפה העונה. קוסטה הישווה זמנית (53) עם שער יפה משלו לחיבורים.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading