שריפה בפתח תקווה - טרור מסריח

טרור מסריח? תושבי פתח תקווה שוב התעוררו בבוקר לריח שריפה עז. זו הסיבה

הרשתות החברתיות והודעות הוואטסאפ הוצפו במידע על סירחון של עשן שחדר לכל רחבי העיר וגם לעבר ערים סמוכות. כפי הידוע, מקור הריח הוא כתוצאה משריפות פיראטיות, ללא פיקוח בשטחי איזור יהודה ושומרון, כאשר המוקד העיקרי הינו ביישוב רנתיס המרוחק כ-20 ק”מ (קו אווירי) מהעיר שלנו. “הריח היה בלתי נסבל ונמשך זמן רב בשעות המוקדמות של הבוקר”, מסרה תושבת.

כפי הידוע, אזור הדליקות ממוקם גיאוגרפית במיקום גבוה לעיר פתח תקווה ולפיכך עקב אינוורסיה (היפוך טמפרטורות), כלומר התנאים המטאורולוגיים, מפגע הריח מגיע לאזור גוש דן לרבות בקעת אונו, שוהם, ראש העין, מועצה אזורית דרום השרון, אלעד ועוד. עניין הריח סוקר גם בתקשורת הארצית ואזרחים רבים הביעו את חששם כי מדובר בסוג חדש של טרור המגיע מהפלשתינאים.

 

צפו בדבריו של גיא סמט, מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה (מתוך טיקטוק פתח תקווה NEWS) - באדיבות המשרד לאיכות הסביבה

בתחומי שטחי הדליקות פועל המנהל האזרחי בשיתוף פעולה עם כוחות הביטחון במטרה לכבות את הדליקות והערכת צוות המנהל הוא כי משך פעולות הכיבוי עשוי להימשך מספר ימים. מדובר בעבודת כיבוי רחבת היקף הכוללת שימוש בכ-300 משאיות עם חומר כיסוי לסיום מצב הבעירה במקום. לאור היקף הדליקה והאמצעים הרבים הנדרשים לכיבוי, הצפי כי הריח יוסיף להיות מורגש משך מספר ימם נוספים.

כמו כן, עומדת עיריית פתח תקווה בקשר רציף עם יחידת ינשוף של רשות הטבע והגנים לטובת המשך בקרה של מוקדי שריפות, ככל שיהיו כאלה בשטחים פתוחים באזורים הסמוכים לעיר.

מסך עשן פתח תקווה

מהמשרד להגנת הסביבה נמסר: “המשרד להגנת הסביבה מוטרד מאוד משריפות הפסולת בשטחי הרשות הפלסטינית והשפעתן על הציבור והסביבה, ונמצא כל העת בקשר עם המנהל האזרחי, שכל הסמכויות לטיפול בפסולת ושריפתה ביהודה ושומרון נתונות בידיו.

מנכ”ל המשרד להגנת הסביבה, גיא סמט, נמצאים בשטח השריפה, יחד עם סמנכ”ל בכיר לאכיפה ולפיקוח, יצחק בן דוד (בנדה) וקמ”ט איו”ש של המנהל האזרחי, בני אלבז. זאת, כדי לוודא כי המנהל האזרחי והגורמים השונים מטפלים בנושא. מסיור בשטח עולה כי עיקר הפסולת הנשרפת היא פסולת בניין.

מנתוני תחנות ניטור האוויר הארצי, נמדדו עליות בריכוזי החלקיקים ובריכוזי הבנזן באזורים אלו. כמו כן, בשעות אלו שוררים תנאים מטארולוגיים קשים, רוחות דרום מזרחיות חלשות אשר מקשות על פיזור מזהמי האוויר. שילוב השריפות והתנאים המטאורולוגיים מביאים לעליה בריכוזי המזהמים אשר נמדדו בתחנות הניטור. במקביל, המשרד שלח כוננים לאזור מוקדי הפניות, כרגע אין הנחיות התנהגות מיוחדת לציבור בנוגע לזיהום האוויר, המשרד יעקוב אחר הטיפול במפגע זה ויעדכן במידת הצורך.

עוד ב-פתח תקווה במלחמה

אלמוג בוקר כנס ביטחון פתח תקווה

צפו: אלמוג בוקר מספר על הרגעים הראשונים של ה-7.10 בכנס ביטחון פתח תקווה (וידאו)

כתב החדשות (כיום של חדשות 12), תושב זיקים בדרום, ריתק אתמול (16.6) כ-100 אנשי ביטחון בהרצאה, שהתקיימה באולם בבית ילד לבנים, על אירועי ה-7 באוקטובר, מהזוית שלו – מהרגע שעלה לשידור ב-6:30 בבוקרו של אותו יום. הוא השמיע את שיחתו עם אמנון זיו, קצין הביטחון מנתיב העשרה: “תקשיב טוב למה שאני אומר לך. נחתו מחבלים עם מצנחי רחיפה”. הכנס אורגן על ידי מינהלת העסקים וההייטק של העירייה.

המשך קריאה »

חזרנו לשגרה: החל ממחר בבוקר – מערכת החינוך והפעילויות בפתח תקווה חוזרות לפעילות מלאה

ההתלקחות הקצרה אתמול בין איראן לישראל, הסתיימה הערב, כשבהוראת דונאלד טראמפ, השתיים נצרו את האש.  בתום הערכת מצב שקיים הערב (שני, 8.6) ראש העיר רמי גרינברג, הוחלט כי החל ממחר בשעה 06:00 יוסרו מגבלות ההתקהלות בעיר. כל מוסדות החינוך, החוגים והאירועים יפעלו כסדרם. הלילה: המקלטים יישארו פתוחים.

המשך קריאה »

העירייה: אין לימודים, אין חוגים, עבודה רק עם מרחב מוגן ליד

בעקבות חידוש הירי מאיראן הערב (7.6), לפני שעה קלה הסתיימה הערכת מצב בהובלת ראש העיר רמי גרינברג ובהשתתפות כלל הגורמים הרלוונטים.
כוחות הביטחון העירוניים התפרסו בשטח כדי לתת מענה לכל תרחיש וכלל הצוותים ערוכים ומוכנים.
לאור המצב עידכן פיקוד העורף את ההנחיות למחר, יום שני:

המשך קריאה »
סרן אורי סילבסטר

אבל היכה בשני בתי ספר בפ”ת: אורי סילבסטר, בנם של המורים יוני ופנינה, נפל בלבנון

סרן סילבסטר ז”ל, רופא גדודי בחטיבת גבעתי, נהרג בדרום לבנון מפגיעת רחפן נפץ במהלך “הפסקת האש”. קהילות בתי הספר “אחד העם” ו”שמיר” בעיר, בהם לימדו הוריו, אבלות עם קבלת הבשורה הקשה. אורי נהרג אתמול בסביבות השעה 12:40 באזור הבופור, מצפון לנהר הליטני. הלווייתו תתקיים היום (שלישי בשעה 18:00) בבית העלמין הצבאי בסגולה.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

[email-subscribers-form id="1"]
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

[email-subscribers-form id="1"]