צופרים בפתח תקווה

העירייה: התקנו עוד שני צופרים לשיפור שמיעת האזעקות ברחבי פתח תקווה

עיריית פתח תקווה הודיעה כי הוסיפו את הצופרים בשכונות הדר גנים וכפר גנים, זאת לאחר שתושבים רבים התלוננו שאינם שמעו חלק מהאזעקות במהלך המלחמה, מה שסיכן את שלומם ואת היכולת שלהם להגיע במהירות למרחב מוגן. לאחר ההתקנה, פרוסים כיום בעיר 28 צופרים, זאת לאחר שבשנה שעברה, לפני המלחמה, הותקנו עוד חמישה. מתחילת המלחמה היו בעיר 25 אזעקות של צבע אדום.

אם גם לכם קרה שלא שמעתם אזעקות בפתח תקווה – אז אתם לא לבד. בשבועות האחרונים, מאז החלה המלחמה ב-7 באוקטובר, עלו תלונות רבות ברשתות החברתיות מקרב תושבי העיר, כי הם אינם שומעים היטב את האזעקות. לאור זאת, העירייה מדווחת כי ראש העיר רמי גרינברג ביקש מפיקוד העורף לבדוק את הנושא ולהוסיף עוד צופרים בשכונות בהם נטען כי האזעקה אינה נשמעת היטב.

פתח תקווה - נקווה שלא נצטרך להשתמש בצופרים יותר
פתח תקווה - נקווה שלא נצטרך להשתמש בצופרים יותר

לאחר בדיקות, שבוצעו כחלק מסיור משותף עם פיקוד העורף ואגף ביטחון, פיקוח וחירום ברשות, ולאחר ריכוז הנתונים שעלו מהשטח, הוחלט על הצבת שני צופרים נוספים באזורים שונים בעיר – האחד בשכונת הדר גנים והשני בשכונת כפר גנים. לדברי העירייה, שני צופרים אלה אמורים לתת מענה משלים לתושבי השכונות שטענו כי במקומות מסוימים, האזעקה אינה נשמעת היטב.

זהו, למעשה, מהלך משלים של העירייה, לאחר שלפני כשנה וחצי ושנתיים הותקנו עוד חמישה צופרים בעיר (בשכונות בילינסון, אחדות, יוספטל ושניים נוספים באזורי התעשייה), סך הכל יש בפתח תקווה כיום 28 צופרים, שפרוסים ברחבי העיר. מתחילת המלחמה היו 25 התראות של צבע אדום ורק שתיים בעשרת הימים האחרונים (מה-10.11)- שתיהן ביום שישי.

“אנו קשובים לרחשי הציבור ולתלונותיהם, ואכן התגלו פערים בנושא הצופרים, שהושלמו כעת במהלך משותף של הרשות ופיקוד העורף”, מסר ראש העיר רמי גרינברג. “פריסת הצופרים נותנת כיום מענה איכותי ויעיל ואנו נמשיך לבחון את הצרכים ואת הפערים, באם יתגלו, באופן קבוע. אני מבקש להזכיר לציבור כי מטרת האזעקה היא להישמע במרחב הציבורי הפתוח, ולאו דווקא בתוך הבתים הסגורים. לכן פיקוד העורף ממליץ על התקנת אפליקציה ייעודית בסלולר ושימוש ברדיו ו/או בטלוויזיה”.

עוד ב-פתח תקווה במלחמה

העירייה: אין לימודים, אין חוגים, עבודה רק עם מרחב מוגן ליד

בעקבות חידוש הירי מאיראן הערב (7.6), לפני שעה קלה הסתיימה הערכת מצב בהובלת ראש העיר רמי גרינברג ובהשתתפות כלל הגורמים הרלוונטים.
כוחות הביטחון העירוניים התפרסו בשטח כדי לתת מענה לכל תרחיש וכלל הצוותים ערוכים ומוכנים.
לאור המצב עידכן פיקוד העורף את ההנחיות למחר, יום שני:

המשך קריאה »
סרן אורי סילבסטר

אבל היכה בשני בתי ספר בפ”ת: אורי סילבסטר, בנם של המורים יוני ופנינה, נפל בלבנון

סרן סילבסטר ז”ל, רופא גדודי בחטיבת גבעתי, נהרג בדרום לבנון מפגיעת רחפן נפץ במהלך “הפסקת האש”. קהילות בתי הספר “אחד העם” ו”שמיר” בעיר, בהם לימדו הוריו, אבלות עם קבלת הבשורה הקשה. אורי נהרג אתמול בסביבות השעה 12:40 באזור הבופור, מצפון לנהר הליטני. הלווייתו תתקיים היום (שלישי בשעה 18:00) בבית העלמין הצבאי בסגולה.

המשך קריאה »
אלכסנדר גלובניוב

הותר לפרסום: רס”ב (מיל’) אלכסנדר גלובניוב, תושב פתח תקווה, נפל במתקפת רחפנים בגבול לבנון

המלחמה שלא נגמרת שוב מכה בעירנו: אלכסנדר גלובניוב, בן 47 ששירת כנהג מוביל, נהרג אתמול מפיצוץ רחפן נפץ ששוגר על ידי חיזבאללה – בהפרה נוספת של הפסקת האש. ראש העיר רמי גרינברג: “אנו מרכינים ראש על אובדן של גיבור נוסף, מתושבי העיר.

המשך קריאה »

פתח תקווה בוכה: אלפים ליוו למנוחות את סמל עידן פוקס ז”ל מפסגת הדר שנפל בדרום לבנון

סמל עידן פוקס, בן 19, לוחם בגדוד 77, נהרג מפגיעת רחפן נפץ בכפר א-טייבה בדרום לבנון. אלפים הגיעו לחלוק לו כבוד אחרון בבית העלמין סגולה. ראש עיריית פתח תקווה, רמי גרינברג: “אבידה קשה וכואבת לכל תושבי העיר ומדינת ישראל”.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

[email-subscribers-form id="1"]
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

[email-subscribers-form id="1"]