בני לם התפוטר ממכבי פ"ת. "הוסכם על פרידה הדדית ברוח טובה". מי יעמוד על הקווים מחר?

מאמן הקבוצה, שהחל לאמן אותה רק לפני שנה והעלה אותה ליגה, מסיים את תפקידו, לאחר ההפסד שלשום (3:2 ) לבית"ר ירושלים, שקבע הפסד חמישי בשתת המשחקים האחרונים – ומקום תשיעי בטבלה לאחר 13 מחזורים. למרות זאת, ההחלטה די מפתיעה, במיוחד האווירה החיובית לאחר הניצחון לפני שבוע בדרבי על הפועל (2:0). המועמד המוביל: רן קוז'וק, שפוטר לא מזמן ממכבי נתניה, האקסית של לם.

לפני קצת יותר משנה בני לם נכנס לתפקידו כמאמן מכבי פתח תקווה, כשהחליף דצמבר 2022 את שי ברדה בתפקיד. הרוטציה הוכיחה את עצמה, ככשהקבוצה עלתה בסוף העונה לליגת העל. לקראת העונה הזאת תלו תקוות רבות כי לם יוביל את הקבוצה להצלחות – בעיקר הודות לכימיה בינו לבין השחקנים והנהלת הקבוצה – וגם הגיבוי שהוא קיבל מהאוהדים, שראו דמות אמביציוזית על הקווים.

צפו בתקציר ההפסד מול בית"ר ירושלים מיום ראשון

ואכן, תחילת העונה בישרה טובות עם שני ניצחונות ושלוש תוצאות תיקו בחמשת המחזורים הראשונים, כאשר אחד מהניצחונות היה על האלופה מכבי חיפה (2:3). אלא שהפגרה המאולצת בעקבות המלחמה, קטעה את המומנטום והובילה לרצף של תוצאות לא טובות.

רובן, לומר את האמת, במשחקים שעל הנייר קשים כמו מול הפועל ומכבי תל אביב והפועל באר שבע – וכאמור, ההפסד האחרון מול בחוץ מול בית"ר ירושלים. בנוסף, מכבי פתח תקווה, על הדרך גם זכתה לכבוד המפוקפק של הקבוצה עם ההגנה הגרועה בליגה עם 24 שערי חובה. עזיבתו של לם מגיעה יממה לפני שהקבוצה תתארח בטדי (רביעי, 19:00) אצל הפועל ירושלים לקרב תחתית חשוב.

עצבים על הקוים בדרבי - בני לם מימין ועפר טסלפפה משמאל. אחד הולך ואחד עדיין נשאר

במכבי פתח תקווה הודיעו כי מדובר ב”החלטה הדדית שהתקבלה ברוח טובה”, אולם בפועל מתברר כי המאמן בעצמו בחר להתפטר מתפקידו. כעת, מי שמועמד להחליפו הוא רן קוז’וק, שסיים לא מזמן את תפקידו במכבי נתניה אחרי פתיחת עונה רעה. השניים עבדו ביחד במכבי נתניה, כאשר קוז’וק שימש כעוזרו של לם ומונה לתפקיד המאמן הראשי, לאחר שלם סיים את תפקידו.

על הקווים מחר מול הפועל ירושלים יעמוד אחד מבין גולן, מוראד מגמאדוב, או נתי עזריה, ששימש כעוזרו של בני לם ויישאר כרגע בתפקיד. לם כתב הודעת פרידה בקבוצת הוואטסאפ של הקבוצה: “שחקנים ואנשי צוות יקרים. אני רוצה להגיד לכם תודה רבה על הדרך המשותפת שעברנו ביחד. זאת הייתה דרך מאתגרת, מהנה, מספקת עם הרבה מאוד רגעים יפים ומתוקים".

בקרב אוהדי מכבי פתח תקווה יש קולות מעורבים בנוגעה לעזיבת לם. "יש כאלה ששמחים שעזב ויש כאלה שאומרים שכל המאמנים בשוק אותו הדבר", מסר לנו אחד מהאוהדים. "מה שכן, רוב הקולות נגד הדרך שבה זה נעשה, יום לפני משחק חשוב – ובמיוחד כשיש הבנה שזה קרה לאחר שאבי לוזון רצה להתערב בהרכב".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד ב-ספורט

מכבי פתח תקווה הפועל ירושלים

מכבי פ"ת הובסה בבית 4:2 להפועל י-ם לעיני יציעים כמעט ריקים – והאוהדים זועמים ברשתות

במשחק שייזכר לא רק בגלל התוצאה על כר הדשא, אלא גם בשל האווירה העגומה ביציעים והזעם שהתפרץ ברשתות לאחר מכן. המאמן זיו אריה פגש את האקסית המיתולוגית שלו, אותה מאמן כיום ליאור זדה, ונאלץ לראות את קבוצתו נכנעת ללא תנאי.

המשך קריאה »
הפועל פת מפסידה להפועל תא 3:0

הפועל 'מבנה' פ"ת נכנעה 3:0 להפועל תל אביב – וקבעה מאזן פתיחה גרוע מעונת הירידה

כאלף אוהדי הפועל הגיעו לבלומפילד וראו איך השחקנים שלהם ספגו שני שערי נגיחה בתוך 17 דקות, נותרו בעשרה לפני המחצית ונשארו עם שלוש נקודות בלבד אחרי חמישה מחזורים. בעונת הירידה, לפני שלוש שנים, הקבוצה החזיקה בשלב הזה בנקודה אחת יותר.

המשך קריאה »
כרטיסים הפועל פתח תקווה

שעתיים לפני הפועל ת"א-הפועל פ"ת תקלה באתר "לאן": הלינק לרכישת כרטיס קרס – הנה הקישור החלופי

שעתיים בלבד לפני שריקת הפתיחה למשחק המסקרן באצטדיון בלומפילד מול הפועל תל אביב (15:45), אוהדי הפועל פתח תקווה שרצו לרכוש כרטיס ברגע האחרון נתקלו בעמוד שגיאה. בעזרת תושיית האוהדים, השגנו לינק שעובד. וגם: כל מה שצריך לדעת לקראת ההתמודדות.

המשך קריאה »

אכזבה כפולה ב"שלמה ביטוח" : הפועל 'מבנה' פ"ת נכנעה לב"ש, רק כ-3500 אוהדים הגיעו

הפועל 'מבנה' פתח תקווה רשמה הערב הפסד ביתי כואב 2:0 מול האלופה מבאר שבע. המשחק, שהתקיים באצטדיון שלמה ביטוח, הותיר את המועדון המקומי עם תחושות קשות לא רק בגלל איבוד הנקודות על כר הדשא, אלא גם בעקבות הנוכחות הדלילה של הקהל המקומי ביציעים.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading