רכבת בתחנת סגולה פתח תקווה

כדאי להיערך: החל מה-1.3 תופסק תנועת הרכבת הכבדה בפתח תקווה למשך חודשיים

דוברות רכבת ישראל הודיעה לאחרונה כי תנועת הרכבות בעיר תופסק  עד לתאריך 4.5.24 (כולל) בעקבות עבודות לצורך קידום פרויקט "המסילה המזרחית". במטרה לתת פתרון זמני לנוסעי הרכבת, יופעלו היסעים (אוטובוסים ומיניבוסים), אל מגוון יעדים, ביניהם אל ומתחנת הרכבת בקריית אריה. מטרת הפרויקט: לצמצם את הגודש בכבישים, את זיהום האוויר, ולהגביר את בטיחות משתמשי הדרך.

נוסעי הרכבת שמגיעים לפתח תקווה ייאלצו להסתדר במשך חודשיים עם חלופות תחבורתיות, זאת בעקבות החלטה של רכבת ישראל לבצע פעילות שדרוג משמעותית, שתחייב להקפיא לזמן ארוך את התנועה בתחנות רעננה, הוד השרון (סוקולוב), כפר סבא (נורדאו), ראש העין צפון, בני ברק – וגם בפתח תקווה. ברכבת מבטיחים להקים צוותים משותפים עם עיריית פתח תקווה ומשרד התחבורה לשיפור המענה לנוסעים בימי העבודות.

תחנת הרכבת קריית אריה - תושבת למשך חודשיים

משלימים את "המסילה המזרחית"

לפי הודעת רכבת ישראל, ההפסקה הארוכה בתנועת הרכבות היא עניין הכרחי נוכח עבודות במסגרת הישורת האחרונה בפרויקט המסילה המזרחית, לחיבור המסילה החדשה עם רשת המסילות הארצית באיזור ראש העין, לצד עבודות חיוניות נוספות בכל רחבי מסילת טבעת השרון. במהלך ימי העבודות (1.3.24-4.5.24) יופעלו היסעים לנוסעי הרכבת אל מגוון יעדים, ביניהם אל ומתחנת הרכבת הקלה בקריית אריה.

לדברי רכבת ישראל, הפרויקט הלאומי "המסילה המזרחית", צפוי בסיומו לייצר ציר רכבתי נוסף, שיחבר בין איזור הצפון למרכז ולדרום, ויאפשר שיפור משמעותי של שירות הרכבות בכל רחבי הארץ, זאת לצד הגדלה משמעותית של הובלה מטענים, שתצמצם את הגודש בכבישים, זיהום האוויר, ותגביר את בטיחות כלל משתמשי הדרך.

פתח תקווה - חניון תחנת רכבת סגולה החדש
חניון תחנת הרכבת בסגולה

כחלק משלבי הסיום של הפרויקט, תבצע רכבת ישראל באיזור ראש העין עבודות הכנה לחיבור המסילה המזרחית העתידית עם רשת המסילות הארצית במסילת טבעת השרון הקיימת, הכוללות פירוק של מערכות החישמול והרכבתן מחדש בתוואי המסילה החדש, פירוק והרכבה של מערכות תקשורת ואיתות, והנחה של מפלגים, זאת כחלק מהחיבור העתידי למסילה המזרחית.

בנוסף, תבצע רכבת ישראל בתחנת רעננה דרום עבודות להרמת גובה המסילה, שמטרתן שיפור הבטיחות והשירות על ידי הקטנת מרווח העלייה לרכבת מהרציף. לדברי אנשי הרכבת, עבודות אלה מורכבות מבחינה הנדסית, שכן הן מבוצעות בתוך מנהרה ועל פסים המונחים על בטון – מה שיחייב כמובן את הפסקת תנועת הרכבות.

ברכבת ישראל מסרו שכדי להקטין אי נוחות, אוגדו מספר פרויקטים לתקופה בה תופסק תנועת הרכבות, ויבצעו בה עבודות חיוניות באיזור בני ברק, לצורך בניית גשר להקמת שכונת מגורים חדשה, וכן עבודות נרחבות לשדרוג המסילות, שדרוגי תחנות, עבודות בטיחות להרמת גובה המסילה על מנת להקטין את מרווח העלייה לרכבת ועוד.

צפו: מהו פרויקט המסילה המזרחית?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד ב-רכב ותחבורה

פגע וברח בפתח תקווה

פגע וברח ברח' העצמאות פ"ת: בן 60 נפצע קשה מפגיעת אופנוע, צעיר מקריית אונו נעצר

הולך רגל, תושב פתח תקווה בשנות ה-60 לחייו, נפצע באורח קשה אתמול מפגיעת אופנוע. על פי החשד, רוכב האופנוע נמלט מהמקום. בתום מצוד ממוקד וחקירה מואצת, שוטרי מחוז מרכז עצרו חשוד, תושב קריית אונו בשנות ה-20 לחייו, שיובא היום לבית המשפט להארכת מעצרו.

המשך קריאה »
ג'ילי פתח תקווה

סוכות בג'ילי פתח תקווה: ימי מכירות חגיגיים במטרו פארק, עם דגמים החל מ-161 אלף ש"ח

אולם התצוגה של GEELY במתחם מטרו פארק 456 (עזרא גבאי 3), שמפעילה CARMA DRIVE, יוצא בחול המועד עם "GEELY CARNIVAL": ימי מכירות חגיגיים עד יום רביעי הקרוב (30.9), עם הטבות טרייד-אין, אביזרים ועוד על הקרוסאובר החשמלי E5 ועל הפלאג-אין Starray EM-i. בדקנו גם כמה מכוניות ג'ילי נמכרו בישראל השנה, ואיפה עומדת פתח תקווה במפת הרכב החשמלי.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading