מטרו ארלוזורוב פתח תקווה - עכשיו ובעתיד

דמיינו 2035: תכנית מיני-שכונת “מטרו ארלוזורוב” פ”ת הורחבה בצורה משמעותית

אחת מתכניות ההתחדשות העירונית הגדולות בפתח תקווה, עולה שלב, לאחר שהועדה המקומית המליצה להפקיד לועדה המחוזית את תכנית הענק, ששטחה 171 דונמים וכוללת פינוי של 105 מבני מגורים הכוללים 1,273 יח”ד ומבני ציבור ומסחר קיימים. לפי התכנית, הפרויקט יכלול 4,355 יח”ד, 43,098 מ”ר לתעסוקה ו-12,926 מ”ר בבינוי ועד 45 קומות לבניין. ביקור במקום מראה: התחדשות עירונית – דחוף!

רכבת המטרו (M2), שעתידה לעבור במרכז העיר בעוד למעלה מעשור (כנראה בין 2035 ל-2038), תביא איתה לא רק מהפכה תחבורתית, אלא גם מהפכה נדל”נית, שמקבלת ביטוי כבר עכשיו בקידום פרויקטים של מגורים, הנמצאים בקרבת התחנות. אחת משלוש התכניות, ששמות דגש על המטרו, היא מתחם “מטרו ארלוזורוב”, אותה יוזמת עיריית פתח תקווה, בשיתוף מינהלת כרמים, יחד הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית.

שטח תכנית מטרו ארלוזורוב פתח תקווה
שטח תכנית מטרו ארלוזורוב פתח תקווה

171 דונם מחולקים ל-7בלוקים עם 105 מבנים להריסה

שטח הפרויקט כולל 171 דונם והוא נמצא על ציר רחוב ארלוזורוב, שמתחבר עם רחוב פרנקפורטר, כשרחוב טרומפלדור חותך אותם. השטח מגיע עד רחוב רוטשילד במזרח ורחוב כצנלסון וגן יהונתן במערב. מצפון, תוחמים את הפרויקט הרחובות בורוכוב ופיק”א ואילו מדרום הוא תחום ברחובות ניימן, סולומון ויהלום. בשטח העצום הזה יש כיום לא פחות מ-105 מבני מגורים המיועדים להריסה, חלקם ישנים מאוד – שנבנו בשנות ה-60′-70′ של המאה הקודמת.

תכנית הענק מחולקת ל-14 תת מתחמים עם 7 בלוקים, כשבקשת ההרחבה נועדה להבטיח עוד כ-250 יחידות דיור לפרויקט. רכבת המטרו M2 צפויה לעצור במקטע שבין רחוב דב הוז לטרומפלדור – ממש באמצע ה”מיני שכונה”. לגור בסמוך לה, יכול להוות גורם משיכה רציני ויאפשר לתושבי השכונה להגיע לבני ברק, רמת גן, גבעתיים ותל אביב במהירות ובקלות – כמו שקורה עכשיו עם הקו האדום של הרכבת הקלה.

מפת הבלוקים של מטרו ארלוזורוב פתח תקווה
מפת הבלוקים של מטרו ארלוזורוב פתח תקווה

עובש בעמודים, קירות מתקלפים, זבל על הרצפה

מה שעוד מחזק את האטרקטיביות של ה”מיני-שכונה”, הוא הקירבה לפארק יד לבנים, גן יהונתן וגן “מורנו”, שאמורים להישמר לפי התכנית, שאף אמורה להוסיף שטחים ציבוריים ירוקים נוספים. המלצות גורמי המקצוע בעיריית פתח תקווה הן להפקיד את התכנית בכפוף לתיקונים והשלמות תנאים. מכיוון שמדובר בתכנית בסמכות מחוזית, הוועדה המקומית אמורה לגבש את המלצתה בפני המחוזית.

ביקרנו היום באיזור ואפשר להבין עד כמה תכנית “מטרו ארלוזורוב” נחוצה לו. מצב הבניינים הישנים הוא בכי רע. קירות מתקלפים מפוחמים עם עובש, עמודים מתפוררים, מתקני כביסה שתלויים בגינות, עשבים שוטפים והרבה זבל על הרצפה, שמעיד על הזנחה – גם מצד התושבים וגם מצד העירייה. מפתיע היה לגלות מצב כל כך מוזנח, באיזור מרכזי ואטרקטיבי ליד מוסדות תרבות.

"שמחה שהוספנו בלוק"

“התכנית מייצרת בינוי שמשתלב בנוף האורבני, כך שכל מה שנוגע למרכז השכונות נשמר בינוי מרקמי, ולאורך הצירים המרכזיים הבינוי מועצם וגבוה”, אמרה אדר’ עינב עצמון, ראש מינהלת כרמים. “אני שמחה שהצלחנו לצרף בלוק נוסף, שנפל בין הכיסאות ולא קיבל התייחסות באף מדיניות. היה תהליך של שיתוף הציבור ושיח מול היזמים, ואנחנו גאים בכך שזאת תכנית המטרו הראשונה, שמגיעה לישורת של הוועדה המקומית. אני מקווה שהוועדה המקומית תמליץ בפני הוועדה המחוזית על הפקדה, וזאת תהיה בשורה לתושבים”.

עינב עצמון, ראש מנהלת כרמים במרכז העיר
עינב עצמון, ראש מנהלת כרמים במרכז העיר

"פוטנציאל עצום למשוך משפחות צעירות"

מבחינת רועי חן, מתווך נדל”ן ותיק בעל משרד תיווך ברמת ורבר, תכנית “מטרו ארלוזורוב” היא לא רק פרויקט נדל”ני – היא הזדמנות אמיתית לשדרג את איכות החיים במרכז פתח תקווה. “החיבור למטרו העתידי, יחד עם תכנון קפדני של מבני מגורים ותעסוקה לצד שטחים ירוקים, יהפוך את המתחם לאטרקטיבי יותר ויעניק לו חיים חדשים”, אמר לפתח תקווה NEWS. “כמתווך נדל”ן מקומי, אני רואה בפרויקט הזה פוטנציאל עצום למשוך משפחות צעירות ולעורר תנופת התחדשות בכל האזור”. 

רועי חן - בעל משרד תיווך "רועי חן נדל"ן" בשכונת רמת ורבר
רועי חן - בעל משרד תיווך "רועי חן נדל"ן" בשכונת רמת ורבר

עוד ב-נדל"ן בפתח תקווה

משרדים גדולים ב.ס.ר סיטי

חזקים בעיר: מיהם 20 בעלי/שוכרי המשרדים הכי גדולים במתחם ב.ס.ר סיטי פתח תקווה?

מתחם העסקים הגדול בפתח תקווה על ז’בוטינסקי-רבין-שחם-תוצרת הארץ, שביום טוב (אם כולם מגיעים) מאכלס כ-10,000 עובדים ב-4 בניינים מודרניים בני 30 קומות כל אחד מרחק יריקה מתחנת הרכבת הקלה, הפך בשנים האחרונות למוקד משיכה מרכזי עבור חברות ענק, תאגידים וגופים ציבוריים. מבדיקה של פתח תקווה NEWS, עולה תמונת מצב מרתקת היקף האכלוס של אותן חברות.

המשך קריאה »
הרצל 61 פתח תקווה התחדשות עירונית אזורים

זכו במכרז במרכז: חברת “אזורים” תבנה 340 דירות חדשות בהרצל פתח תקווה

חברת הנדל”ן הארצית הותיקה דיווחה היום (5.4), שזכתה במכרז דיירים משמעותי במרכז העיר. במסגרת הפרויקט, שיוקם ברחובות הרצל 61-67 והחצב 3, ייהרסו 92 דירות ישנות וייבנו במקומן שלושה מגדלים חדשים בני 27 ו-33 קומות + בניין בן 9 קומות, לצד שטחי מסחר בהיקף של 950 מ”ר. הפרויקט הוא חלק מתוכנית ההתחדשות העירונית הענקית סביב תחנת “מטרו העירייה” העתידית.

המשך קריאה »
ליאור אליהו אבנר אליהו קיש 16

מטביע את חותמו בנדל”ן: כדורסלן העבר ליאור אליהו חזק בהתחדשות העירונית של פ”ת (וידאו)

שחקן נבחרת ישראל לשעבר ואחד מהכדורסלנים הגדולים שידעה המדינה, תלה את הנעליים, אך ממשיך לספק “הטבעות” מסוג אחר לחלוטין. לפני כשני עשורים הוא חבר לאביו אבנר להקמת קבוצת “אבנר אליהו”, שחתומה כבר על למעלה מ-25 פרויקטים ברחבי פתח תקווה. כעת, עם פרויקט הדגל “קיש 16” שנמצא רגע לפני אכלוס, ליאור אליהו מדבר על המעבר לעסקי המשפחה, האמון באבא אבנר והאהבה לבניית העיר.

המשך קריאה »
שדות גיטלמן ז'בוטינסקי 16 פתח תקווה

יומיים אחרי הנפילות: “שדות-גיטלמן” קיימו אירוע הריסה בז’בוטינסקי 16 פ”ת (וידאו)

אם רצים לקבל המחשה עד כמה התחדשות עירונית חשובה בכלל ובמיוחד בימים אלה, הייתם צריכים להגיע שלשום (ראשון, 22.3) לאירוע ההריסה שקיימה חברת הנדל”ן הפתח תקוואית הותיקה. יומיים לפני כן, נפלו רסיסים של יירוט בסמוך למקום, אחרי שהדיירים כבר פונו. במסגרת פרויקט “שש.עשרה”, הרסו בנייני רכבת ישנים (הצבעוניים) ובמקומם יקומו שני בניינים מודרניים עם 67 יחידות דיור

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading