מינהלת כרמים, הפועלת להתחדשות עירונית בפתח תקווה, הודיעה היום כי הפרויקט האטרקטיבי על הציר המרכזי של העיר, עולה שלב לאחר האישור להפקדה, שניתן על ידי הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה. המשמעות היא, שלפי ההערכה, בעוד כשנה תחל ההריסה של שני מבנים ישנים משנות ה-70' בהם 37 יחידות דיור, כשאת מקומם יחליף מגדל מגורים מודרני עם 140 יחידות דירות חדשות.
על פרויקט "אחוזת רופין" (ז'בוטינסקי 12 פתח תקווה) דיווחנו ראשונים באוגוסט 2022), כשהפרויקט הומלץ לאישור הפקדה. היום, שנתיים וחצי אחר כך, הוא סופסוף אושר להפקדה וכבר אפשר לדמיין את הבניין העצום, שיתווסף לסקיי-ליין של פתח תקווה ושבנייתו כנראה תחל ב-2026. את הפרויקט יזמו חברת "צים-בהרי" יחד עם היזם עו"ד רמי סימני. לאחר פירוק השותפות של "צים-בהרי", מי שלוקחת את המושכות היא חברת "חג'ג'-צים".

140 דירות חדשות יחליפו 37 דירות ישנות
כזכור, לפני כשנה, בעקבות סכסוך משפטי בין איש העסקים עדי צים לחברת הנדל"ן "בהרי נדל"ן", פורקה השותפות, שהובילה את הפרויקט. במקומה, התאחדה עם צים "קבוצת חג'ג'", אחת מחברות הנדל"ן הגדולות והמוכרות בישראל, בבעלות עידו וצחי חג'ג', שנכנסה בסערה להתחדשות העירונית של פתח תקווה, עם פרויקטים נוספים, ביניהם בעמישב, בכיכר התרבות במרכז העיר ובמתחם קהילת פינסק – עליהם כבר דיווחנו.
מבחינת ההיקף, פרויקט "אחוזת רופין", שיושב בפינת הרחובות ז'בוטינסקי-קרול-רופין, על תחנת הרכבת הקלה "קרול" של הקו האדום – הוא יחסית קטן. מדובר בבניין אחד אייקוני שלדברי היזמים אף משביח את הסביבה, עם לא פחות מ-31 קומות, שאמורות לאכלס 140 יחידות דיור, כשלפי ההערכה יגורו בו כ-500 תושבים, שאחוז קטן מהם גרו ב-37 יחידות הדיור הישנות, שיהרסו בקרוב.


ישאירו מקום גם לדירות קטנות עבור זוגות צעירים
התכנית מציעה תמהיל מגוון של יחידות דיור בינהן דיור בשכירות, מסחר בקומת קרקע וכן שטחים ציבוריים ודרכי מעבר לרווחת הציבור. התכנון הוא שבקומות הנמוכות, שייבנו על שטח רחב יותר, יאוכלסו דיירים ביחידות דיור קטנות (של כ-60-80 מ"ר) ובקומות הגבוהות יותר, שטח הדירות יילך ויגדל. מדובר בקונספט ייחודי, שעוד לא קיים בפתח תקווה והוא בא לתת מענה גם לזוגות צעירים ומשקיעים, שמעוניינים בתשואה שתגיע מהשכרת הדירות.
מה שנותן באמת ערך מוסף לפרויקט "ז'בוטינסקי 12", הוא הלוקיישן האטרקטיבי: נגיעה ממרכז העיר הישן, יריקה מהשוק וחמש דקות נסיעה ברכבת הקלה או במטרו. ״קבלת האישור להפקדה לפרויקט רופין בפתח תקווה היא אבן דרך משמעותית עבור חג’ג’-צים נדל”ן וממחישה את המחויבות שלנו להובלה בתחום ההתחדשות העירונית בישראל", מסר אלעד חג'ג', מנהל ההתחדשות העירונית בקבוצת חג'ג'.

חג'ג' הוסיף כי "הקבוצה ממשיכה בתנופת הצמיחה והחדשנות, עם פרויקטים רחבי היקף בערים המרכזיות, תוך הקפדה על סטנדרטים גבוהים, מקצועיות ואיתנות פיננסית. אנו גאים להיות בחזית פיתוח המרחב העירוני החדש ומחויבים להמשיך לייצר הזדמנויות מגורים מתקדמות ואיכותיות ברחבי הארץ".
רמי סימני מספר על פרויקט ז'בוטינסקי 12

הפרויקט אושר לאחר מאבק ממושך שניהלו היזמים בוועדה המחוזית
היזם עו״ד רמי סימני: " ניהלנו ויכוח נוקב עם חברי הועדה המחוזית באשר לאישור תוספת של 25 מ"ר לדיירים. הסברנו לחברי הועדה הנכבדים כי ניגשנו להחתמת הדיירים להצטרפות לפרויקט, רק לאחר שהעירייה הסכימה באופן עקרוני, שנבטיח לדיירים תוספת של 25 מ"ר כתוספת. המדיניות העירונית השתנתה רק חודשים אחרי הסכמת העירייה והתוספת ירדה ל-12 מ"ר. זה לא אמור לפגוע בדיירים שלנו".
למרות זאת דחתה הועדה המחוזית את בקשת יזמי הפרויקט לתוספת של 25 מ"ר אך אישרה בניגוד לתכנית המדיניות של העיריה את גובה מגדל המגורים ל-31 קומות. "אני חייב לציין לטובה את חברי הועדה" הוסיף סימני " בעוד שהם דחו את תוספת ה- 25 מ"ר ואישרו רק תוספת כמקובל של 12 מ"ר, הרי שהצלחנו לשכנע אותם בקשר לגובה החריג של המגדל האייקוני שלנו".
לדברי סימני, הוסבר לועדה כי בפרויקט משקיעים הרבה מעל לממוצע המקובל בהתחדשות עירונית, מה שיביא לעליה בערך הנכסים של הדיירים. "העיצוב האייקוני המיוחד שלו יתרום משמעותית למרחב הציבורי והוא עולה בקנה אחד עם המגמה של רשויות התכנון לאשר העצמה אורבנית בפרויקטים הנמצאים בסמיכות לקווי תעבורת המונים (המטרו והרק"ל)".
סימני המשיך לציין לטובה את חברי הועדה המחוזית בנושא נוסף. " אנו לא בונים בשביל שאנשים יגורו בפרויקט שלנו, אנו בונים כדי שאנשים יחיו בפרויקט שלנו. בסוף הם אישרו שאנו ניתן את התוספת של ה-12 מ"ר, לא לפי השטחים הרשומים בטאבו, אלא לפי המטראז' הקיים בפועל בדירות. חישוב כזה הינו התחשבות מצד הועדה בדיירים והישג משמעותי עבורם״.
