יונתן שימריז בגלובל טאוורס פתח תקווה

צפו: יונתן שימריז “התארח באירוע של “בלב אחד” ב”גלובל טאוורס” פתח תקווה (וידאו)

עשרות משתתפים, ביניהם אנשי עמותת “בלב אחד” ופצועי צה”ל, בהם היא מטפלת, אנשי העוטף, אנשי חברת “פילת”, שעובדים במגדל המשרדים,  דורון דוד, מנכ”ל אלגנס ניהול מגדלים וטל-אל אלקבץ, מנהלת קשרי הקהילה בחרה, שארגנו את האירוע, חגית רז ממינהלת העסקים בעירייה, ועוד משרדים רבים מהמגדל, באו לשמוע את סיפורו המצמרר של שימריז, שב-7.10 קיבוצו כפר עזה, הותקף על ידי מחבלים, שחטפו את אחיו, שאחרי 70 יום נהרג בשוגג ע”י כוח צה”ל.

שימריז, שמאז ה-7.10 הפך לאקטיביסט ולאחד מהקולות הבולטים היוצאים נגד הממשלה, סיפר על כל מה שקרה באותה שבת: כיצד הבין שהמחבלים חדרו לקיבוץ, איך נשאר עם ילדה קטנה ואישה בהריון מתקדם בממ”ד במשך כ-20 שעות ארוכות, מפחידות ומורטות עצבים, במהלכן קיבל הודעה מאחיו בערך בשעה 10:00, “נכנסים מחבלים לדירה”. יונתן ענה “אני אוהב אותך, תהיה חזק”, וקיבל בתשובה לב ❤ – וזאת הייתה ההודעה האחרונה, שקיבל מאלון.

צפו בדבריו של יונתן שימריז (מתוך טיקטוק פתח תקווה NEWS)

"הבנתי שבשביל הילדים שלי - אני חייב להמשיך"

אלא שב-15.12 הוא קיבל את ההודעה הנוראה מכל, שאחיו נהרג בסג’עייה מירי של כוחות צה”ל, שירו בו, ביותם חיים ובסאמר טלאלקה, שחשבו שהם מחבלים, זאת לאחר שכבר הספיקו לברוח משומריהם. זה היה אחד מהאירועים הטראגיים ביותר של המלחמה “כשאלון נהרג, רציתי למות”, סיפר. “שלושה שבועות אחר כך נולד לי ילד, לביא. הבנתי שבשבילו ובשביל הבת שלי, יהלי, אני חייב להמשיך”.

את סיפורו הוא סיפר במסגרת ארוחת בוקר, שארגנה חברת הניהול “אלגנס”, שמנהלת את הבניין ואת הקהילה של “גלובל טאוורס”. אל ארוחת הבוקר הוזמנו עמותת “בלב אחד”, המטפלת בפצועי צה”ל, מאז ה-7 באוקטובר. “הזמנו את שימריז, בדיוק לכאן, כי המפגש הזה – בין חיילים, אזרחים, ‘שכנים’ למשרד או לשולחן, הוא בדיוק מה שאנחנו צריכים עכשיו כחברה”, אמרה אלקבץ. “לא רק לזכור את מה שהיה, אלא גם להסתכל קדימה – ביחד”.  

שימריז עדיין לא הסכים להכריז באופן רשמי, שהתנועה שהקים, “קומו”, תהפוך למפלגה ותיכנס לפוליטיקה – אבל הלהט בו הוא דיבר, מסגיר את הכיוון.

"נוכל להתגבר על הכל"

“אנחנו נמצאים בזמנים מאוד קשים ומייאשים”, אמר שימריז לפתח תקווה NEWS בתום האירוע. “אנחנו נמצאים במלחמה וחטופים שעדיין נמצאים במנהרות. אבל אם כל עם ישראל נהיה ביחד ונתגבר על כל המחלוקות ונסתכל על איזה מדינה אנחנו רוצים לבנות ביחד ואיך אנחנו עושים את זה, אנחנו נוכל להתגבר על הכל. אמן שהחטופים יחזרו כמה שיותר מהר הביתה”.

שימריז הוסיף: “”קומו’ מאמינה שזה עלינו. אנחנו צריכים לקחת את זה בידינו דרך מנהיגות שצומחת מהשטח. מנהיגות שתחבר את כל העם ותוביל פה למדינה יותר טובה. בשבוע האחרון השקנו פרויקט שנקרא “בית אלון לחזרה לחיים”, בו אימצנו שני גדודים של מילואים, יותר מאלף חיילים ואנחנו נותנים להם תמיכה מלאה מרמה של מיצוי זכויות ועד ממש עזרה בתוך הבתים”.

את האירוע ארגנו דורון דוד, מנכ”ל “אלגנס”, המנהלת את מגדל “גלובל טאוורס” וטל-אל אלקבץ, מנהלת קשרי הקהילה בחברה – והגיעו אליו, בין היתר, עובדי ותלמידי מכון ההשמה “פילת”, יחד עם מנהלת התפעול הדס בן שלוש, חגית רז, ראש מינהלת העסקים וההייטק של עיריית פתח תקווה, אנשי עמותת “בלב אחד” ופצועי צה”ל, בראשם אופיר אנידג’אר, שנשא דברים, תושבים מעוטף עזה וכן משרדים נוספים בבניין, שהגיעו לחלוק כבוד לעמותה ולשמוע את דבריו של שימריז.

“בסופו של דבר – הכל מתחיל ונגמר בקהילה”, סיכמה אלקבץ מ”אלגנס” את האירוע. “בין אם זו קהילת לוחמים, קהילה של דיירים, או קהילה של עם, שמנסה לתפור את הקרעים – החיבורים האנושיים, הם אלה שנותנים כוח – ריפוי ותקווה”. 

למעלה: יונתן שימריז משוחח עם מוזמני האירוע. למטה מימין: דורון דוד מ"אלגאנס" עם חגית רז ממינהלת העסקים וההייטק של עיריית פתח תקווה. משמאל: טל-אל מ"אלגנס" מנהלת קשרי קהילה

“הצטרפתי לתכנית למידה של קבוצת פילת, במטרה לפתח כישורים מקצועיים”, אמרה לנו אחרי האירוע אורטל נמני. “לא ציפיתי שאחד הרגעים החזקים יהיה בכלל מחוץ לכיתה. פגשנו את יונתן שימריז, שסיפור חייו נחרט בלב כולנו. הילדות תחת קסאמים מאז 2001, על התחזקות החמאס, התחושות הקשות, והתקווה שאחיו ישוב חי, תקווה שנגמרה ב־15.12.23.
אבל גם על הבחירה להמשיך, למען ילדיו, ולמען חבריו שעדיין בשבי. זה היה מפגש של כאב, הקשבה, ועוצמה. תודה  לאלגנס ולעמותת לב ולפילת אחד על מפגש שפתח לנו את הלב 🩷”

עוד ב-פתח תקווה במלחמה

טיל בפתח תקווה

בוקר קשה בפ”ת: תושבת נפצעה קשה מפגיעת רסיס; מספר זירות פעילות ברחבי העיר (וידאו)

כוחות הביטחון וההצלה פועלים בשעה זו במספר מוקדים בעיר בעקבות האירועים האחרונים. אישה פונתה לבית החולים במצב קשה לאחר שספגה פגיעה ישירה. העירייה קוראת לתושבים להתרחק מהזירות ולהישמע להנחיות פיקוד העורף.

המשך קריאה »
רמי גרינברג מעיף טורקי

צפו: רמי גרינברג התעמת עם צוות שידור טורקי של ה-CNN באתר נפילה בפ”ת (וידאו)

ראש עיריית פתח תקווה, תועד כשהוא מסלק בתקיפות צוות שידור של רשת CNN הטורקית מזירת אירוע נפילת טיל בעיר אמש (2.4). כשהצוות הגיש לו תעודת עיתונאי, אמר ה”שריף”: “בטורקיה ג’ורנליסט, לא תופס פה”. גרינברג דרש מהם לעזוב את המקום באופן מיידי. התיעוד של העימות, שפורסם לראשונה ב-mako, מציג חילופי דברים סוערים בין ראש העיר לבין העיתונאים הזרים.

המשך קריאה »
טיל באם המושבות החדשה

עשרות רבות של תושבים התגודדו סביב אתר הנפילה סמוך לבניין בפ”ת (וידאו)

שעה קלה לאחר נפילת טיל מתפצל באם המושבות החדשה הערב (2.4), הגיעו (בניגוד להוראות פיקוד העורף) רבים לצפות בנזק ובכלי התקשורת, שהגיעו לסקר את האירוע. הנפילה אירעה בסמוך לבניין רב קומות וגרמה לנזק בכניסה. בעקבות ההדף, זכוכיות בחלונות ובמרפסות הדירות נפגעו. כוחות משטרה והצלה מיהרו למקום – ודיווחו: אין נפגעים. ראש העיר רמי גרינברג הגיע גם כן.

המשך קריאה »
טילים בפתח תקווה

6 אזעקות רצופות בפ”ת רגע לפני ליל הסדר. צפו בנפילת רסיס על בית חד קומתי (וידאו)

מטחי ירי לעבר העיר סמוך לכניסת החג הערב (1.4) שלחו את התושבים למרחבים המוגנים. צוותי העירייה וכוחות ההצלה פועלים בשעה זו במספר מוקדים ברחבי פתח תקווה. קריאה לתושבים: אל תתקרבו לזירות ואל תיגעו ברסיסים.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading