יהודה הלוי 12 גורשו מהמקלט

צפו: עוד אדם מונע מתושב פתח תקווה להיכנס למקלט. הפעם – ביהודה הלוי 12 (וידאו)

לאחר שהבוקר דיווחנו על כך הופץ ויראלית סרטון בו רואים דיירים מונעים כניסת שכנים למקלט בכצנלסון 31, היום (20.6) אחרי הצהרים זמן צפירות האזעקה – זה קרה שוב. בסרטון שהופץ בערוץ של דניאל עמרם, רואים אדם עם מדי אבטחה מונע מתושב להיכנס למקלט. כשאישה נוספת מגיעה ואומרת שהיא עובדת עירייה – הוא מכניס אותה, אבל ממשיך למנוע מהתושב להיכנס. בהמשך, הוא עוכב על ידי המשטרה.

*שוטרי מחוז מרכז עיכבו כעת תושב פ”ת עם קבלת תיעוד ברשת בו נצפה מונע עפ”י החשד מאדם להיכנס למקלט בזמן אזעקה*, מסרה דוברות המשטרה. “שוטרי תחנת פ”ת פתחו בסריקות עם קבלת דיווח ברשת בדבר תושב העיר שתועד מונע עפ”י החשד מאדם אחר להיכנס למקלט בבניין בזמן אזעקה. השוטרים זיהו את החשוד, עיכבו אותו והבהירו לו את החומרה שבמעשיו. בתום בחינת גורמי אח”מ, ייבחן המשך ההליך הפלילי”.

צפו בסרטון הויראלי שהופץ לראשונה בערוץ של דניאל עמרם (שימוש לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים) - מתוך טיקטוק פתח תקווה NEWS

בישראל, מניעת אדם מלהיכנס למקלט בשעת התקפה נחשבת לעבירה פלילית על פי חוק ההתגוננות האזרחית, תש”א‑1951. לפי סעיף 15(ו) לחוק, “המחזיק במקום שהוא מקלט, חייב בשעת התקפה לאפשר לכל אדם הנמצא סמוך למקום להיכנס למקלט”. כלומר, אם מישהו מונע כניסה — לא מאפשר לאדם מוגן להיכנס — מדובר בעבירה על חוק ההתגוננות האזרחית. העובר על הוראות סעיף 15(ב), דינו – מאסר שנה אחת או קנס.

רמי גרינברג (מתוך עמוד הפייסבק)

תגובת ראש העיר רמי גרינברג:

“בהמשך למקרה בו תושב סירב להכניס עובר אורח למקלט פרטי בבניין מגוריו – מדובר באירוע חריג וחמור, שבוודאי אינו מלמד וגם לא במעט על ההתגייסות הרבה בפתח תקווה. המקרה שנחשפנו אליו בשעה האחרונה, אינו מוסרי ובניגוד מוחלט לערכי הערבות ההדדית והשכנות הטובה שכולנו מחויבים להם, במיוחד בשעת מלחמה.
המקרה יטופל בחומרה על ידי הגורמים הרלוונטיים בעירייה, ואנו מבקשים להבהיר כי גם על פי החוק, מקלטים נועדו להציל חיים – של כולם, ללא הבדל.
דווקא בימים אלו, כשאנחנו מתמודדים עם אתגרים ביטחוניים כבדים, אנו קוראים לכולם לגלות חמלה, אחריות, וסולידריות. נמשיך לפעול למען חוסן קהילתי, להרבות באהבת חינם ושכנות טובה, כי זו הדרך שלנו לנצח”.

עוד ב-פתח תקווה במלחמה

אלכסנדר גלובניוב

הותר לפרסום: רס”ב (מיל’) אלכסנדר גלובניוב, תושב פתח תקווה, נפל במתקפת רחפנים בגבול לבנון

המלחמה שלא נגמרת שוב מכה בעירנו: אלכסנדר גלובניוב, בן 47 ששירת כנהג מוביל, נהרג אתמול מפיצוץ רחפן נפץ ששוגר על ידי חיזבאללה – בהפרה נוספת של הפסקת האש. ראש העיר רמי גרינברג: “אנו מרכינים ראש על אובדן של גיבור נוסף, מתושבי העיר.

המשך קריאה »

פתח תקווה בוכה: אלפים ליוו למנוחות את סמל עידן פוקס ז”ל מפסגת הדר שנפל בדרום לבנון

סמל עידן פוקס, בן 19, לוחם בגדוד 77, נהרג מפגיעת רחפן נפץ בכפר א-טייבה בדרום לבנון. אלפים הגיעו לחלוק לו כבוד אחרון בבית העלמין סגולה. ראש עיריית פתח תקווה, רמי גרינברג: “אבידה קשה וכואבת לכל תושבי העיר ומדינת ישראל”.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading