גרינברג: החלה הקמת מסוף האוטובוסים החשמלי החדש בקצה השטח הפתוח במחלפון עמישב פתח תקווה



בפוסט שפרסם ראש העיר נכתב שכחלק משדרוג מערך התחבורה הציבורית בפתח תקווה, חברת נתיבי איילון, החלה בימים אלו בהקמת המסוף החשמלי החדש בקצה השטח הפתוח במחלפון עמישב. מדובר בפרויקט לאומי שמקודם על ידי משרד התחבורה, במקביל למסוף חשמלי נוסף שיוקם בקצה רחוב כץ (בצמוד לכביש 471) ולחניון הלילה, שבנייתו נמצאת בשלבי סיום בסמוך לבית העלמין ירקון.

לדברי גרינברג, המסוף החשמלי החדש, בקצה מחלפון עמישב צפוי לשדרג משמעותית את השירות לתושבי הדר גנים, גני הדר ועמישב, להרחיב את יעדי הקווים ולשפר את תדירותם. וכל זה, תוך ביטול המסופים המאולתרים שיצרו שנים רבות מפגעים בטיחותיים והפרעות לתנועה בסוף רחוב בגין וברחוב צפת.

בנוסף, כתב גרינברג, המסוף החדש יכיל עמדות טעינה חשמליות שיאפשרו להרחיב את פריסת השירות בשכונה ע”י אוטובוסים חשמליים – שקטים וידידותיים לסביבה.

לאור פעילות העירייה בנושא, המסוף החדש לא יכיל עמדות תחזוקה ושטיפה, אלא רק חניית אוטובוסים בשעות פעילות הקווים.

גרינברג הוסיף כי הפרויקט כולל הסדרה של כניסה ויציאה ישירות לרמפת המחלפון, כך שימנע מעבר ‘סרק’ של אוטובוסים בתוך השכונה שלא לצורך העלאה והורדה של נוסעים ע”י גישה מהירה ל471 עבור הנוסעים שיעלו במסוף. בנוסף, הסדרת הכניסה והיציאה מ-471 למתחם העבודות, תצמצם מעבר של כלים כבדים בסמוך למגורים.

לצד המסוף החשמלי בקצה המחלפון, מתוכנן גם מסוף מרכזי נוסף ברובע סירקין, שיחובר בקו תחבורה ראשי – דרך כביש עוקף עמישב – למסוף הדר גנים וכן חיבור נוסף על המחלפון לכיוון תחנת הרכבת פתח תקווה דרום, כחלק ממערך תחבורה מתקדם, חכם ונגיש יותר לתושבי האזור.

המסוף החשמלי במחלפון יאפשר הארכה של קווים קיימים והוספת קווים חדשים, כולל קווים מהירים לתל אביב, רמת גן ויעדים נוספים במטרופולין, ישירות דרך נתיב התחבורה הציבורית החדש בכביש 471.

במסגרת העבודות יוקם גם שביל אופניים שיתחבר לשביל האופנידן, לצד מתחם יעודי לחניית אופניים. כמו כן, תתבצע נטיעה של כ-250 עצים חדשים ליצירת חיץ ירוק בין המסוף למגורים, והאזור יעוצב מחדש לטובת כלל המשתמשים.

עוד ב-רכב ותחבורה

פקקים בפתח תקווה - נת"צ בפתח תקווה

פקקי ענק הבוקר: כביש 4 חסום בכניסה לפתח תקווה החדשה בעקבות הפגנת חרדים הבוקר

הפגנה בלתי חוקית המתקיימת בשעה זו סמוך לבני ברק מובילה לעומסי ענק ושיבושי תנועה קשים באחד מעורקי התחבורה הראשיים של פתח תקווה. המשטרה חסמה את הכביש משני הכיוונים וממליצה לנהגים לבחור בדרכים חלופיות.

המשך קריאה »

“רעש וסכנה”: תושבי אם המושבות זועמים על “מפגשי החרקות” מדי שישי בחניון אצטדיון שלמה ביטוח (וידאו)

תושבי השכונות הסמוכות לאצטדיון העירוני בפתח תקווה מדווחים על מטרד בלתי נסבל מדי סוף שבוע: עשרות כלי רכב משופרים נפגשים בחניון הפתוח, מבצעים דריפטים מסוכנים וממלאים את האוויר בריח חריף של גומי שרוף ועשן רעיל. “זה רק עניין של זמן עד שמישהו ייהרג כאן”. המשטרה: “מבצעים אכיפה מוגברת”

המשך קריאה »
דריסה בהפגנת חרדים

צפו: קשיש בן 93 נפגע מרכב שניסה להימלט מהמון במהלך הפגנות החרדים בצומת גהה פ”ת

אירוע חריג וקשה אתמול סמוך למחלף גהה: נהגת שרכבה הוקף בהמוני מפגינים ניסתה להיחלץ מהמקום, ופגעה בהולך רגל בן 93. הוא פונה לבית החולים בילינסון במצב בינוני. הנהגת הסגירה את עצמה למשטרה. צפו בתיעוד החריג

המשך קריאה »
מטרו פארק 456 ג'ילי פתח תקווה

מותג הרכבים החשמליים ג’ילי (Geely) יפתח בקרוב אולם תצוגה במטרו פארק פ”ת (וידאו)

תנופת האכלוס במתחם העסקים המבוקש בקריית אריה נמשכת: סוכנות ג’ילי בפתח תקווה חתמה על חוזה שכירות לשנה עם אופציה להארכה במתחם “מטרו פארק” שבבעלות איש הנדל”ן אורן תומא, מחברת אורן תומא ייזום והשקעות נדל”ן. במסגרת ההסכם, תשכור הסוכנות שטח של 115 מ”ר לטובת הקמת אולם התצוגה הראשון של ג’ילי בפתח תקווה. חברת אורן תומא ייזום והשקעות נדל”ן תהיה אחראית על תהליך ההקמה וההתאמה של אולם התצוגה מ-א’ ועד ת’.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

[email-subscribers-form id="1"]
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

[email-subscribers-form id="1"]