לאחרונה מתרבים הפרסומים לגבי התקדמות “תוכנית מתאר ארצית בפתח תקווה”, הכוללת תכנון מגורים בצפון העיר, סמוך לצומת העיפרון והאצטדיון. לפי אחד מהפרסומים, במסגרת התכנית, שנועדה לקדם מגורים באיזור תחנות המטרו, תוקם בעתיד שכונת “אם המושבות החדשה” (כן, זה השם..). קרקעות כבר מוצעות למכירה ב-320 אלף ש”ח בלבד. העירייה: “היזהרו לא לשים את כספכם על קרן הצבי”.
על “בוננזת הנדל”ן” הצפויה בפארק הירקון פתח תקווה, יוצרת הרבה עניין בקרב משקיעים ויזמים. לראשונה (וראשונים) פרסמנו על כך לפני שנתיים וחצי (ביולי 2023), אז התחילו לצאת התכניות הראשונות בדבר הפארק הענק, שלפי התכנון הוא יתחבר לזה התל אביבי והוא גם יכיל שטחי מגורים לא מעטים. רוכשי קרקעות זיהו פוטנציאל זה והחלו לשווק שם קרקעות, למרות שהתכנית רחוקה מלהיות מאושרת.

100 מ"ר ב-320 אלף ש"ח בלבד - שווה לסכן?
“הבוקר התחלנו במכירת יחידות הקרקע בשכונה, שיזכו את הרוכשים בזכויות לדירת מגורים עתידית. יחידות של 100 מ”ר יימכרו החל מ-320,000 ₪ בלבד”, כך נמסר בפרסום של “קבוצת גפן”, המשווקת קרקעות באיזור. “חלקת הזהב של פתח תקווה יוצאת לדרך. מיקום השכונה יאפשר גישה מהירה לת”א וערי המרכז באמצעות תחנת המטרו העתידית, שתיבנה. השכונה צפויה להיות מהשכונות היקרות ביותר בפתח תקווה”.
בפרסום צוין כי נכון להיום, בשכונת “אם המושבות” המחיר הממוצע לדירה עומד על כ-3.55 מיליון ₪. “השכונה החדשה, שתיבנה צפונית ל”אם המושבות”, נכללת בתוכנית מאושרת לפיתוח עירוני ותכלול שטחי מסחר לרווחת הדיירים בה, שטחים ירוקים ובתי ספר איכותיים”, נכתב.
“על פי דו”ח שמאי, הקרקעות הנמכרות כיום בשלב ההשקה החל מ-320,000 ₪ הינן בעלות פוטנציאל לשווי עתידי של מעל למיליון ש”ח עם התקדמות התוכנית. ההערכות הן שמספר מצומצם של שטחים של 100 מ”ר, המהווים זכויות לדירת מגורים, יימכרו במחירי ההשקה”.

העירייה: "ציבור המתעניינים מתבקש לפעול בזהירות"
בעיריית פתח תקווה ממהרים לציין את ההתלהבות. “בתקופה האחרונה התרבו הפרסומים בדבר הצעות לרכישת קרקעות חקלאיות במרחב ירקון, שאמנם אינן זמינות כיום לבנייה, אך מוצגות כאילו הקרקע תופשר בזמן הקרוב לשימושי מגורים, תעסוקה ומסחר. הפרסומים מלווים לעיתים בחוו”ד הנוקבות בתחשיבי הנחת עבודה כי ההפשרה תהא אף בטווח 3-4 שנים”.
“עיריית פתח תקווה מדגישה כי אמנם מקודמת תכנית במרחב ירקון, הנמצאת בשלבי תכנון ראשוניים. התכנית שמספרה 410-0991547 לא הופקדה עדיין ע”י הוועדה המחוזית לשמיעת התנגדויות הציבור.
כמו כן, קיימות השגות של רשות מקרקעי ישראל, שהובאו לפתחה של היועמ”ש לממשלה וטרם נפתרו ושעלולות להשפיע בצורה דרמטית על הזכויות שיוקנו לבעלי הקרקע אם בכלל. ציבור המתעניינים מתבקש לפעול בזהירות המתבקשת ולשקול צעדיו בטרם חלילה ישים כספו על קרן הצבי”.






