שכונת עמישב בפתח תקווה תהפוך פניה?

שחקן חדש בהתחדשות העירונית של פתח תקווה? חג'ג' בונה על עמישב

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

קבוצת הנדל"ן המוכרת הודיעה הבוקר על כך כי היא מנהלת משא ומתן לשיתוף פעולה עם צד ג' בפרויקט פינוי-בינוי בשכונה הותיקה. על פי התכנון את המבנים הקיימים יחליפו כ-550 יחידות דיור נוספות זאת בנוסף ליותר מ-4000 מ"ר של מסחר ותעסוקה פלוס שטח ציבורי של כ-1200 מ"ר. יציאתו של הפרויקט לפועל עדיין מוטלת בספק. 

תנופת הפיתוח של פתח תקווה סוחפת אחריה גם כרישי נדל"ן, שלא נוהגים בדרך לכוון את יעדם מחוץ לגבולות תל אביב, הרצליה, רמת גן וגבעתיים. הפוטנציאל המסחרי הטמון בהתחדשות העירונית שעוברת על פתח תקווה, כפי שדיווחנו לפני כשבועיים, לא נעלמה מעיני חברת הבת של חג'ג' "קבוצת חג'ג' התחדשות עירונית", כשהיעד הראשוני הוא שכונת עמישב במזרח העיר.

תוספת צפויה של 1500 תושבים

לפי הפרסום, מדובר בשטח של כ-44 דונם הכולל היום ג-200 יחידות דיור ב-8 בניינים. בחברה מעריכים שבמסגרת הפרויקט ניתן יהיה להוסיף עוד כ-560 יחידות דיור (כלומר תוספת מוערכת של כ-1500 תושבים), זאת בנוסף לכ-4300 שטחי מסחר וכ-1200 מ"ר של שטחים לטובת הציבור. 

קבוצת חג'ג' היא חברה ציבורית ומניותיה נסחרות בבורסה לניירות ערך בתל אביב. היא נמצאת בשליטתם של האחים יצחק (צחי) ועידו חג'ג' – המוכר יותר מהשניים. בין הפרויקטים הגדולים של הקבוצה: מגדלי הארבעה, מגדלי הצעירים, מגדלי תל אביב ומגדל מאייר – כולם בתל אביב. במידה והפרויקט בעמישב ייצא לפעול, הוא עתיד להיות פרויקט הדגל של הקבוצה בפתח תקווה.

הדרך עוד רחוקה למימוש הפרויקט

קבוצת חג'ג' סירבה למסור לעת עתה מי החברה איתה היא מנהלת את המשא ומתן לשיתוף הפעולה, אך ציינה כי בכוונתה לחלוק באופן שווה את הבעלות על הפרויקט וכן את המימון והבטוחות שיידרשו. לפי הדיווח, ההסכם כולל זכות סירוב ראשונה וזכות הצטרפות והתחייבות של קבוצת חג'ג' התחדשות עירונית להיות אחראית על שיווק הפרויקט בתמורה לאחוזים ממכירות הדירות. 

יש לציין כי התממשות הפרויקט מותנה בהכרזה של מנהל הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית ואישור תב"ע מתאימה על ידי הועדה המחוזית. תהליך זה כשלעצמו יכול להימשך מספר שנים. לזה כמובן יש להוסיף את הצורך בהסכמת הדיירים וכמובן הוצאת היתרי בנייה מתאימים ועמידה בדרישות שיציבו הרשויות.

עוד ב-נדלן

קטה גרופ סלנט 57-59 פתח תקווה

מתחדשים במרכז: פרויקט סלנט 57-59 פתח תקווה של קטה גרופ אחרי שלב ההריסה

באחד הרחובות המתחדשים ביותר במרכז העיר, יקום בעוד שנתיים-שלוש בניין מגורים מודרני בן תשע קומות עם 54 דירות חדשות, שייבנה במקום שני בניינים ישנים ומוזנחים עם 18 דירות, שנהרסו בשבוע שעבר באירוע חגיגי. עלות הפרויקט מוערכת ב-75 מיליון ש"ח. "בימים אלה במיוחד, יש דחיפות של פרויקטי התחדשות עירונית, שהם פתרון מציל חיים עבור אוכלוסיית ישראל", נמסר מקטה.

המשך קריאה »
איכילוב 5 פתח תקווה

דמיינו את 2025: מעונות סטודנטים + בית קפה יקומו ברח' איכילוב 5 פתח תקווה

העירייה מדווחת כי היום הונחה אבן פינה לאחד המיזמים המעניינים, שנועד להחיות את מרכז העיר ברוח רעננה וצעירה. לפי התכנון, הפרויקט אמור לקום בעוד 12 חודשים מהיום במה שהיה פעם בית לפקו. מדובר במבנה בן 5 קומות, כשבכל קומה דירה בת חמישה חדרי שינה, ממ"ד, שני חדרי שירותים, מטבח וסלון משותפים ומרפסת שמש. "זה יאפשר לסטודנטים לגור במרכז העיר בעלות סבירה", נמסר.

המשך קריאה »
גלובל טאוורס פתח תקווה B

ה"תאום של גלובל טאוורס" – התקבל היתר בנייה לעוד מגדל משרדים ענק בפתח תקווה

בקרוב תחל בנייתו של בניין המשרדים "גלובל טאוורס B", סמוך למגדל A, זאת לאחר שהועדה המקומית אישרה לפרויקט להתקדם לשלב הבא. לפי התכנון, צפוי לקום דרומית לבניין הקיים, אח תאום, עם 39 קומות, חמש יותר מאחיו המבוגר. במתחם מוקם בימים אלה מגדל שלישי בן 24 קומות, שמתכונן להסתיים ב-2025. נוכח ריבוי המגדלים על שטח קטן עולה שוב השאלה: האם ההיצע יגבר על הביקוש?

המשך קריאה »
מטרו פארק פתח תקווה

מתחם מטרו פארק פתח תקווה (456) בתחילת אכלוס: משרדים ראשונים החלו להיכנס

הפרויקט המסחרי המסקרן על רח' משה דיין, שממותג גם בשם 456, סיים את בנייתו במהלך השנה, כשלפני שלושה חודשים קיבל אישור של טופס 4 ואפשר כבר לראות מבעד לחלונות מספר משרדים בתהליכי שיפוץ פנים. הפרויקט הענק משתרע על שני מבנים בני 11 קומות כל אחד, המחוברים ביניהם, פלוס שטח מסחרי וציבורי רחב. רוב השטחים נרכשו לפני שנים, על ידי כ-280 משקיעים. מה המחירים?

המשך קריאה »

השארו מעודכנים!

הירשמו כדי לקבל תוכן והתראות בלעדיים ישירות למייל

Loading