איזור תעשייה סגולה - רח' בן גליס

פרויקט סגולה אושר להפקדה. בתכנית: פינוי כל התעשייה המזהמת לטובת בנייני משרדים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

פרסום ראשון: הועדה המקומית לתכנון ובנייה פתח תקווה אישרה היום (ה') בעירייה להפקדה בועדה המחוזית את התב"ע החדשה למרכז העסקים ירקון (אזור התעשייה סגולה לשעבר). התכנית יוצרת מנגנון לעידוד יציאת מפעלים מזהמים ע"י תוספת זכויות לבעלי הקרקעות לצורך בניית בנייני משרדים וכיוצא בזה. התכנית מבהירה אילו שימושים מותרים באזור ומגבילה שימושים מזהמים.

 מי שביקר לאחרונה בסגולה, יכול לחוש עד כמה האיזור מיושן. אומנם, הוא זוכה להתחדשות עם עסקים חדשים שנפתחים שם בתדירות גבוהה, אבל הסביבה עצמה לא בדיוק משדרת מודרניות, שלא לדבר על זיהום האוויר שנפלט מהמפעלים הלא מעטים שיש באיזור (לדוגמא מרצפות סלע). 

הפרויקט הגרנדיוזי שאותו מתכננים, אמור לשנות ללא היכר את פני איזור התעשייה סגולה. "מרכז העסקים ירקון" מתוכנן להיות אזור מעורב שימושי תעסוקה, תעשייה ומסחר ו"משגשג ותחרותי בהתאם למיקומו", כפי שנמסר מהעירייה. אזור התכנון תחום בין כביש 40 במזרח, נחל שילה בצפון, פארק הירקון מצפון וממערב בית העלמין סגולה, רחוב רבניצקי ורחוב הרב חפוטא מדרום, בסמיכות לתחנת הרכבת סגולה ולמטרו 2M שמתוכנן לעבור במזרח. 

השלט עם המיתוג החדש של סגולה: "מרכז עסקים ירקון"
השלט עם המיתוג החדש של סגולה: "מרכז עסקים ירקון"

לפי תכנית, הרחוב הראשי בן ציון גליס, עתיד להוות המשך של ציר אם המושבות ולהפוך לרחוב בבינוי גבוה למשרדים ותעסוקה מעל קומות מסחריות פעילות ושטחי ציבור. בצידו המערבי של כביש 40 ומדרום לתחנת הרכבת, מתוכננת רצועה אורכית המחברת את שכונות העיר מדרום למרכז התחבורתי ולפארק הירקון מצפון, ומהווה מרכז תעסוקתי. 

לאורך רחוב הירקונים מתוכנן עירוב שימושים הכולל מגורים, שטחי ציבור, מסחר ותעסוקה. תכנון רחוב הרכבת הינו המשך ציר המייסדים עד לב פארק הירקון וכולל מסחר, שביל אופניים וציר הליכה. נקודת המוצא של ציר זה הינה מכיכר המייסדים שבמרכז העיר – לאורך רחוב פינסקר, ממשיך לרח' מבצע יפתח ומשם לפארק הירקון דרך רחוב הרכבת. התכנית של פארק הירקון נערכת במקביל ובתיאום מלא עם התכנית של אזור העסקים ירקון.

 התכנית מציעה פיתוח סביבתי משמעותי באזור וכן שיפור חזותו ותפקודו של נחל שילה – שיפור הגישה אליו ומתן אפשרות גישה לגדה הצפונית של הנחל באמצעות גשרים להולכי רגל, לעבר פארק הירקון. בנוסף, התכנית מציעה תכנון רשת דרכים המבוססת על מערכת הדרכים הקיימת, הרחבת רצועת הדרך, הוספת חיבור צפונה ועוד. כמו כן, התכנית מציעה רשת צירי הליכה ושבילי אופניים המחברים לשימושי התחב"צ.

 "אנחנו פועלים בכל היבט שנדרש כדי להתאים את העיר למציאות המשתנה ובמסגרת זו גם להוציא את המפעלים העוסקים בחומרים מסוכנים ממרכז העסקים ירקון", התייחס ראש העיר רמי גרינברג לתכנית שאושרה היום. "במקביל, נאפשר לפתח את האזור ולהנגיש את הפארק המטרופוליני המתוכנן למרכז העיר ולכל המרחב. מדובר מתכנית עומק משמעותית מאוד שתהווה נדבך חשוב ומרכזי בהתחדשות העיר".

קרדיט לתמונה: דוברות העירייה

עוד ב-נדלן

איכילוב 5 פתח תקווה

דמיינו את 2025: מעונות סטודנטים + בית קפה יקומו ברח' איכילוב 5 פתח תקווה

העירייה מדווחת כי היום הונחה אבן פינה לאחד המיזמים המעניינים, שנועד להחיות את מרכז העיר ברוח רעננה וצעירה. לפי התכנון, הפרויקט אמור לקום בעוד 12 חודשים מהיום במה שהיה פעם בית לפקו. מדובר במבנה בן 5 קומות, כשבכל קומה דירה בת חמישה חדרי שינה, ממ"ד, שני חדרי שירותים, מטבח וסלון משותפים ומרפסת שמש. "זה יאפשר לסטודנטים לגור במרכז העיר בעלות סבירה", נמסר.

המשך קריאה »
גלובל טאוורס פתח תקווה B

ה"תאום של גלובל טאוורס" – התקבל היתר בנייה לעוד מגדל משרדים ענק בפתח תקווה

בקרוב תחל בנייתו של בניין המשרדים "גלובל טאוורס B", סמוך למגדל A, זאת לאחר שהועדה המקומית אישרה לפרויקט להתקדם לשלב הבא. לפי התכנון, צפוי לקום דרומית לבניין הקיים, אח תאום, עם 39 קומות, חמש יותר מאחיו המבוגר. במתחם מוקם בימים אלה מגדל שלישי בן 24 קומות, שמתכונן להסתיים ב-2025. נוכח ריבוי המגדלים על שטח קטן עולה שוב השאלה: האם ההיצע יגבר על הביקוש?

המשך קריאה »
מטרו פארק פתח תקווה

מתחם מטרו פארק פתח תקווה (456) בתחילת אכלוס: משרדים ראשונים החלו להיכנס

הפרויקט המסחרי המסקרן על רח' משה דיין, שממותג גם בשם 456, סיים את בנייתו במהלך השנה, כשלפני שלושה חודשים קיבל אישור של טופס 4 ואפשר כבר לראות מבעד לחלונות מספר משרדים בתהליכי שיפוץ פנים. הפרויקט הענק משתרע על שני מבנים בני 11 קומות כל אחד, המחוברים ביניהם, פלוס שטח מסחרי וציבורי רחב. רוב השטחים נרכשו לפני שנים, על ידי כ-280 משקיעים. מה המחירים?

המשך קריאה »
רמי גרינברג עורך סיור באתרי נייה בעיר

העירייה ביצעה ביקורי פתע באתרי בנייה בפתח תקווה: האם באמת יש מאבטח בכל אתר?

נכון להיום, יש בעיר עשרות רבות של אתרי בניייה בהם מבוצעים פרויקטים של נדל"ן מגורים ונדל"ן מסחרי. מאז פרוץ המלחמה ב-7 באוקטובר, ניתנה הוראה חדש משמעית מצד העירייה – להפסיק את העבודות. מאז הן חודשו, אך תושבים רבים מביעים חשש, בעיקר מהפרויקטים בשכונות מגורים – כי הקבלנים מעסיקים פלשתינאים ושוהים בלתי חוקיים. גרינברג: "מוודאים שההנחיות נשמרות".

המשך קריאה »

השארו מעודכנים!

הירשמו כדי לקבל תוכן והתראות בלעדיים ישירות למייל

Loading