איירובוטיקס מפתח תקווה נמכרת לאונדס הולדינגס

חברת הרחפנים איירובוטיקס מפתח תקווה תימכר ל"אונדס הולדינגס" ב-15.5 מיליון דולר

החברה, שעוסקת באיסוף, ניתוח והנגשת מידע באמצעות רחפנים אוטומטיים, חוותה לאחרונה קשיים עסקיים כשנרשמה לחובתה הנושאת הערת עסק חי בדוחות טנגרמו הפסדים משמעותיים מיום הקמתה. את שנת 2021 סיימה איירובוטיקס עם הכנסות של כ-3.2 מיליון דולר בלבד והפסד של כ-19 מיליון דולר ומאז הקמתה נגרמו לה הפסדים של כ-141 מיליון דולר.

חברת איירובוטיקס, שמשרדיה הראשיים נמצאים ברח' מודיעין בסגולה פתח תקווה, נחשבת לאחת מהחברות פורצות הדרך בעולם הרחפנים ומעסיקה כ-100 עובדים בעיר. לפי הדיווח, היא חתמה לאחרונה על הסכם הבנות למכירת לחברת "אונדס הולדינגס (Ondas Holdings), שנסחרת בנאסד"ק. העסקה מתבצעת במניות לפי יחס המרה של כ-0.168 מניות אונדס עבור כל מניית איירובוטיקס.

אחרי שגייסה לפי 240 מיליון ד' בשיא והונפקה ב-31 מיליון ד', ערכה המסחרי של החברה דעך ונראה כי לא היה מנוס ממכירתה לענקית הרחפנים מארצות הברית. חברת אונדס הודיעה כי רכש החברה הישראלית מפתח תקווה, יסייע להאצת הפיתוח בחברת "אמריקן רובוטיקס", שבבעלותה ותרחיב את היקף היישומים של מוצרי החברה. 

הודעת הפייסבוק שהוציאה איירובוטיקס על המכירה
הודעת הפייסבוק שהוציאה איירובוטיקס על המכירה

איירובוטיקס, שנוסדה בשנת 2014 על ידי רן קראוס, מנכ"ל החברה ומאיר קליינר, סמנכ"ל מחקר ופיתוח, פיתחה במהלך שנותיה את מערכת "איירובוטיקס אופטימוס", שהיא פלטפורמת רחפן המיועדת למשימות של ביטחון המולדת, לשימושים תעשייתיים ולפרוייקטים של עיר חכמה. עד ספטמבר 2017 גייסה החברה כ-61 מיליון דולר. לחברה יש פעילות שיווק בארה"ב, ישראל, סינגפור ואיחוד האמירויות.

למרות הפרמיה הנדיבה, בהתחשב לשוויה הנוכחי של איירובוטיקס, מדובר על שווי הנמוך ביותר מחצי ביחס לשוויה בהנפקה בתל אביב בספטמבר 2021. החברה גייסה 21 מיליון שקל לפי שווי של 100 מיליון שקל, לאחר שבאוגוסט 2021, נאלצה לוותר על הנפקה בשל היעדר ביקושים. ב-2018, החברה גייסה הון פרטי לפי שווי של מעל 750 מיליון שקל.

"הצעת הרכישה של איירובוטיקס תספק טכניקות אסטרטגיות עסקיות לחברת האם ולשתי החברות הבנות", מסר אריק בריק, יו"ר חברת ONDAS. "הרכישה עשויה לפתוח שווקים מחדשים ולשפר את יכולותינו לספק ללקוחותינו פתרונות על בסיס עולמי. קלינר ציין כי איירובוטיקס שמחה להצטרף למשפחת אונדס, "שהוכיחה מנהיגות בשוק בפיתוח מוצרי אלחוט וטכנולוגיות תעשייתיות אוטומטיות. השיתוף יעניק לאיירובוטיקס הזדמנויות להתרחבות בעולם, בעיקר בארה"ב".

איירובוטיקס פתח תקווה על המפה

עוד ב-טכנולוגיה

אביב חנש - בזק בינלאומי TECH

הכר את העובד: אביב חנש (Aviv Hanash) – בזק בינלאומי Tech – מנהל מחלקת בקרה

אם יש חברת טכנולוגיה שמחוברת בנימים שלה לפתח תקווה, זאת בזק בינלאומי Tech, שכבר כ-30 שנים משרדיה הראשיים נמצאים בעיר. לאחרונה ביקרנו במשרדים, ברחוב שחם התוסס ומצאנו שם את אביב חנש, מנהל מחלקת הבקרה והמידע בחברה, בה הוא עובד כבר 12.5 שנים יחד עם עוד כ-650 עובדים, שכ-20% מהם מתגוררים בפתח תקווה. "הערך העיקרי שלנו – זה ההון האנושי", אמר לנו.

המשך קריאה »

מלם תים הפתח תקוואית מדווחת על 840 מיליון ש"ח מכירות ברבעון – עלייה של כ-20%

קבוצת ה-IT מפתח תקווה דיווחה לבורסה כי רשמה רווח של כ-16 מיליון ש"ח, גידול של כ-30% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הרווח לפני ריבית, מיסים, פחת והפחתות עלה ב-16% ועמד על 65 מיליון שקל. "התוצאות החזקות של הקבוצה ברבעון השני ובמחצית הראשונה של 2024 מבטאות את תנופת הצמיחה בכל מגזרי פעילותה, בדגש על התחום הביטחוני", מסר שלמה אייזנברג, יו"ר הקבוצה.

המשך קריאה »
אינטל פתח תקווה

באינטל פתח תקווה מרגיעים מפיטורים: "נכון לעכשיו – לא הכריזו על שינויים בישראל"

אפשר להניח שבבניין החכם ברחוב החרוצים 7 בעיר, בו יושבים במשרדי ענקית השבבים העולמית כ-1500 עובדים, היו סימני דאגה נוכח הודעת החברה על כוונתה לפטר כ-15% מכוח האדם שלה, בעקבות ירידה ברווחיות. למרות ההודעה, נראה שהמעמד של העובדים בפתח תקווה יציב. "ישראל ממשיכה להיות אחד מאתרי הייצור והמו"פ המרכזיים של אינטל בעולם, והחברה נותרה מחויבת לאזור זה", נמסר.

המשך קריאה »
סטאדיקום פתח תקווה

החל מהעונה הבאה: שדרוג בחווית הצפייה במשחקי הכדורגל באצטדיון "שלמה ביטוח"

לפני מספר חודשים חברת Stadicom (סטאדיקום) החלה להריץ אפליקציה המבוססת על טכנולוגיה חדשנית, הנשענת על תשתית סלולר G5 פרטית – כשהאצטדיון העירוני של פתח תקווה נבחר לפיילוט, בדרך להיות האצטדיון החכם הראשון בישראל. הצופים יוכלו לראשונה ליהנות משירותי וידאו איכותיים, הילוכים חוזרים, זויות צילום חדשות, לשלוח ווינר – ואפילו להזמין אוכל מהמזנון. איך זה יעבוד?

המשך קריאה »