קהילון נווה גן פתח תקווה

"קהילון" נווה גן: החלו עבודות הבנייה במתחם בעלות פרויקט של כ-15 מיליון ש"ח

שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

העירייה והחברה לפיתוח פתח תקווה פיתחו מודל ייחודי, שהדגם הראשון בישראל יוצא לדרך לביצוע בימים אלו ברח' מבצע הדקל, כשהטרקטורים התחילו לעלות על השטח ולהכין את המתחם לשלב הבנייה. בתכנון: קומת קרקע לצרכים מסחריים עם סופר, בית קפה, גלידריה, פיצוציה וחנויות נוספות והקומה הראשונה תוקדש לפעילות ציבורית-קהילתית. צפי סיום פרויקט ואכלוס: תחילת 2024. 

הצרות (ויש שייקראו לזה, הסחות דעות) במשרדי העירייה, כמובן שלא עוצרות את הפרויקטים. ביקרנו השבוע בנווה גן, מספר חודשים לאחר הביקור האחרון וגילינו שה"קהילון", לו מצפים בקוצר רוח תושבי נווה גן, מתחיל לקרום עור וגידים.  מדובר בקונספט ייחודי וחדשני של החברה לפיתוח תקווה (החלפ"ת), במסגרתו שטחים עירוניים ישמשו ל מרכזים מסחריים-קהילתיים לרווחת התושבים.

השלט בחזית קהילון נווה גן
השלט בחזית קהילון נווה גן

הרעיון שעומד מאחורי היוזמה הינו שהחברה בונה, מנהלת ומתפעלת את המבנה למספר שנים והרווח מהשכירות של העסקים בפרויקט, נשאר לשימוש לצרכים ציבוריים ולא הולך ליזמים פרטיים. באופן הזה, הכסף, שנשאר אצל העירייה והחלפ"ת, יופנה לפעילויות נוספות למען תושבי העיר, שיהיו המרוויחים המרכזיים מהמודל החדש. 

"במסגרת תנופת הפיתוח בפתח תקווה, אנחנו מקדמים בימים אלו את בניית המרכז המסחרי – קהילתי "קהילון" בשכונת נווה גן", אמר רמי גרינברג בטקס שציין את תחילת הבנייה בפרויקט. "מדובר בפרויקט חשוב, שייתן מענה מיטבי לתושבי השכונה, לאחר שנים של ציפייה למרכז חדש ומודרני. אני מודה למינהל ההנדסה ולחברה לפיתוח פתח תקווה על קידום הפרוייקט לרווחת התושבים."

רמי גרינברג בשטח הפרויקט (צילום: דוברות העירייה)
רמי גרינברג בשטח הפרויקט (צילום: דוברות העירייה)

המעניין בפרויקט הוא שתושבי שכונת נווה גן לקחו חלק באפיון המרכז באמצעות סקר תושבים בו בחרו בהתאם להעדפותיהם אלו סוגי עסקים יהיו בחלק המסחרי של המרכז. שטחו של 'הקהילון' יהיה כ-1500 מ"ר ויכלול 2 קומות. קומת הקרקע תכלול שטחי מסחר עסקיים עם תמהיל מגוון והקומה הראשונה תיועד לפעילות ציבורית-קהילתית.

כאמור, טרם היציאה להקמת 'הקהילון' בוצע סקר בקרב התושבים לקביעת תמהיל החנויות לפי רצון והעדפת התושבים כלל, בין היתר, סופר שכונתי, בית קפה וממכר מזון, גלידריה, פיצוציה וחנויות נוספות שישרתו את הציבור. עלות הקמת המרכז החדש היא כ-15 מיליון ₪. מהחלפ"ת נמסר כי המבנה יהיה מוכן לאכלוס ופעילות בעוד כשנה וחצי. 

צפו בביקור הקודם שלנו בשטח קהילון נווה גן ברח' מבצע הדקל

שטח קהילון נווה גן על המפה

עוד ב-נדלן

קטה גרופ סלנט 57-59 פתח תקווה

מתחדשים במרכז: פרויקט סלנט 57-59 פתח תקווה של קטה גרופ אחרי שלב ההריסה

באחד הרחובות המתחדשים ביותר במרכז העיר, יקום בעוד שנתיים-שלוש בניין מגורים מודרני בן תשע קומות עם 54 דירות חדשות, שייבנה במקום שני בניינים ישנים ומוזנחים עם 18 דירות, שנהרסו בשבוע שעבר באירוע חגיגי. עלות הפרויקט מוערכת ב-75 מיליון ש"ח. "בימים אלה במיוחד, יש דחיפות של פרויקטי התחדשות עירונית, שהם פתרון מציל חיים עבור אוכלוסיית ישראל", נמסר מקטה.

המשך קריאה »
איכילוב 5 פתח תקווה

דמיינו את 2025: מעונות סטודנטים + בית קפה יקומו ברח' איכילוב 5 פתח תקווה

העירייה מדווחת כי היום הונחה אבן פינה לאחד המיזמים המעניינים, שנועד להחיות את מרכז העיר ברוח רעננה וצעירה. לפי התכנון, הפרויקט אמור לקום בעוד 12 חודשים מהיום במה שהיה פעם בית לפקו. מדובר במבנה בן 5 קומות, כשבכל קומה דירה בת חמישה חדרי שינה, ממ"ד, שני חדרי שירותים, מטבח וסלון משותפים ומרפסת שמש. "זה יאפשר לסטודנטים לגור במרכז העיר בעלות סבירה", נמסר.

המשך קריאה »
גלובל טאוורס פתח תקווה B

ה"תאום של גלובל טאוורס" – התקבל היתר בנייה לעוד מגדל משרדים ענק בפתח תקווה

בקרוב תחל בנייתו של בניין המשרדים "גלובל טאוורס B", סמוך למגדל A, זאת לאחר שהועדה המקומית אישרה לפרויקט להתקדם לשלב הבא. לפי התכנון, צפוי לקום דרומית לבניין הקיים, אח תאום, עם 39 קומות, חמש יותר מאחיו המבוגר. במתחם מוקם בימים אלה מגדל שלישי בן 24 קומות, שמתכונן להסתיים ב-2025. נוכח ריבוי המגדלים על שטח קטן עולה שוב השאלה: האם ההיצע יגבר על הביקוש?

המשך קריאה »
מטרו פארק פתח תקווה

מתחם מטרו פארק פתח תקווה (456) בתחילת אכלוס: משרדים ראשונים החלו להיכנס

הפרויקט המסחרי המסקרן על רח' משה דיין, שממותג גם בשם 456, סיים את בנייתו במהלך השנה, כשלפני שלושה חודשים קיבל אישור של טופס 4 ואפשר כבר לראות מבעד לחלונות מספר משרדים בתהליכי שיפוץ פנים. הפרויקט הענק משתרע על שני מבנים בני 11 קומות כל אחד, המחוברים ביניהם, פלוס שטח מסחרי וציבורי רחב. רוב השטחים נרכשו לפני שנים, על ידי כ-280 משקיעים. מה המחירים?

המשך קריאה »

השארו מעודכנים!

הירשמו כדי לקבל תוכן והתראות בלעדיים ישירות למייל

Loading