פתח תקווה תמשיך לחכות לרכבת הקלה: לא תהיה השקה גם במאי. בעלי עסקים זועמים

זוהי הפעם ה-5 שאנחנו מדווחים על הדחייה של האירוע התחבורתי המשמעותי ביותר בעידן המודרני של העיר, זאת כשהתאריך המקורי להשקה (שגם הוא נדחה), היה נובמבר 22. לפי דיווחים, קצב ההתקדמות איטי מהצפוי, כשאנחנו בעיצומו של השלב האחרון לפני ההפעלה, שהחל ב-8 באפריל. בנוסף נודע, כי שרת התחבורה רגב, תפעל להעביר מידיה של נת”ע את ניהול הקמת המטרו.

רק בחודש הקודם דיווחנו לכם בסוג של אופטימיות כי הרכבת הקלה תתחיל להעלות ולהוריד נוסעים בפתח תקווה כבר בחודש מאי, כשהצפי היה לחלק השני של החודש. כיום נודע, השלב האחרון, שאמור להתבצע ב-45 יום, לא הספיק, עקב החגים, שגרמו לחוסר בימי אימונים לנהגים. היום דווח בתקשורת הארצית כי רק בשבועיים הקרובים, יחלו נסיעות בתדירות שתהיה קרובה לזו המתוכננת, שכפי שדיווחנו לכם, מדובר על רכבת כל 6 דקות (פחות בחצי ממה שמתכונן לאחרי שלב ההשקה).

צפו: העסקים - הנפגעים הראשיים של הרכבת

מחכים למשיח: צפו במכוניות עומדים בפקק - והרכבת לא זזה

לפי אתר גלובס, התקלות במערכות, שגרמו לעצירות חירום של הרכבת, לא הסתיימו, אף שהשתפרו באופן משמעותי. משיחה שקיימנו עם נהג שעושה “טסטים” על הקו, להערכתו גם יש סיכוי כי הרכבת לא תושק אפילו ביוני וההשקה תידחה ליולי. יש לציין כי הקו האדום של הרכבת הקלה בגוש דן ייסע מפתח תקווה (שם יהיו לו 9 תחנות) דרך בני ברק, רמת גן, תל אביב-יפו ובת ים ועלות הקמתו נאמדת ב-18.7 מיליארד שקל.

בנוסף, נודע כי רגב תפעל להוצאת פרויקט המטרו מנת”ע לנת”י (נתיבי ישראל), זאת בעקבות חוסר שביעות רצונה מניהול פרויקט הרכבת הקלה. מלשכתה של השרה נמסר כי “חברת נת”ע חרגה מהתקציב של הפרויקט בכ-3 מיליארד שקלים ומלוחות הזמנים של הפרויקט במעל שנה וחצי”.

הרכבת הקלה עוקפת את הפקקים בציר ז'בוטינסקי - חבל שהיא עדיין ריקה מנוסעים

כאמור, היעד המקורי היה אוקטובר 2021 וכעת נראה שההשקה לא תקרה לפני יוני 2023. בשמה של רגב נמסר כי “יהיו נגזרות ומשמעויות לחברות שלא עומדות ביעדים שלהן, בוודאי כשמדובר ביעדים שהן עצמן מציבות”. בינתיים, בעלי העסקים מפתח תקווה, שציר הרכבת הקלה עובר לידם, ממשיכים לסבול – גם מהעיכוב וגם מחוסר הודאות ומזה שאין תאריך מוגדר להשקה. 

“נמאס לנו מהטסטים, אנחנו צריכים שיגיעו לכאן אנשים”, אמרה לפתח תקווה NEWS בעלת סניף מיסטר פרצלס, שנמצא על ציר הרכבת הקלה, בעמי ב.ס.ר סיטי, שצמוד לתחנת השחם. “אנחנו נמצאים במתחם מסחרי מדהים, שבכוונה נבנה סמוך לתחנת הרכבת הקלה. אנחנו זקוקים לכך שהרכבת הקלה תתחיל לפעול”.

עוד ב-רכב ותחבורה

מטרו פארק 456 ג'ילי פתח תקווה

מותג הרכבים החשמליים ג’ילי (Geely) יפתח בקרוב אולם תצוגה במטרו פארק פ”ת (וידאו)

תנופת האכלוס במתחם העסקים המבוקש בקריית אריה נמשכת: סוכנות ג’ילי בפתח תקווה חתמה על חוזה שכירות לשנה עם אופציה להארכה במתחם “מטרו פארק” שבבעלות איש הנדל”ן אורן תומא, מחברת אורן תומא ייזום והשקעות נדל”ן. במסגרת ההסכם, תשכור הסוכנות שטח של 115 מ”ר לטובת הקמת אולם התצוגה הראשון של ג’ילי בפתח תקווה. חברת אורן תומא ייזום והשקעות נדל”ן תהיה אחראית על תהליך ההקמה וההתאמה של אולם התצוגה מ-א’ ועד ת’.

המשך קריאה »
העבודות בתחנה המרכזית החדשה של פתח תקווה החלו כבר לפני יותר משנה

סוף עידן בפתח תקווה: תחנת האוטובוסים המרכזית המיתולוגית סוגרת את שעריה

לאחר כ-70 שנות פעילות, התחנה המרכזית ברחוב אורלוב, שהוקמה בשנת 1957, תסיים היום (31.5) את תפקידה. המקום, שהיווה במשך עשורים את “הלב הפועם” של העיר ושער כניסה מרכזי אליה, נסגר כחלק ממהלך נרחב של מעבר למערכות תחבורה מודרניות וחכמות יותר.

המשך קריאה »
תאונה בכביש 4 פתח תקווה

סמוך לדרך אם המושבות פתח תקווה: שני כלי רכב צנחו ממשאית הובלה בעקבות תאונה

גם אתם נתקעתם בפקקים בכביש 4? זו הסיבה. אירוע חריג בכביש 4 סמוך לאיזור התעשייה קרית אריה בעיר: התנגשות בין רכב פרטי למוביל רכבים, הסתיימה בנפילת מכוניות אל מרכז הכביש. במזל, זה הסתיים רק בנהגת רכב פרטי, שנפצעה באורח קל. כוחות “הצלה פתח תקווה” ומד”א במקום. עומסי תנועה כבדים עדיין מורגשים באזור ומומלץ לבחור בדרכים חילופיות.

המשך קריאה »
יום הולדת רמי גרינברג

סערה בוואטסאפ: בקשה לברכת יום הולדת לראש העיר הציתה זעמם של פעילי התחבורה בשבת בפ”ת

מה שהתחיל כבוקר חגיגי לכבוד יום הולדת לראש העיר, רמי גרינברג, הפך במהרה לזירת התגוששות סוערת באחת מקבוצות הוואטסאפ האקטיביות בעיר. חבר מועצת העיר, אלישיב עמיצור (המוכר גם כבעלי “בית קפה הדר גנים”), שיתף הבוקר (שני) הודעת ברכה חמה לראש העיר בקבוצת “תושבים למען תחבורה ציבורית בשבת”, אך גילה מהר מאוד שהעיתוי והפלטפורמה היו, בלשון המעטה, נפיצים.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

[email-subscribers-form id="1"]
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

[email-subscribers-form id="1"]