גשר שבעה בנובמבר פתח תקווה

ב-9.9 יושק גשר ה"שבעה באוקטובר". אמה של מאיה ביטון ז"ל: "מי שלא אוהב את השם שילך לאי בודד"

עיריית פתח תקווה הכריזה כי השקת הגשר, המחבר בין נווה גן לפארק הגדול אוחיון על רחוב הרב מלכה, תתרחש ביום שלישי הבא בשעה 17:30 מעמד ראש העיר רמי גרינברג ובנוכחות תושבים רבים, שצפויים להגיע. הגשר הוקם במשך שנה וחצי בהשקעה של מיליוני שקלים, כשהוא תוכנן הרבה לפני המלחמה. ההחלטה לקרוא לו בשם המעורר טראומה של אותו יום, מעוררת מחלוקת בקרב תושבי העיר.

אורכו של הגשר יהיה 102 מטרים, רוחבו 6 מטרים ושטח רחבת התצפית 130 מ"ר. "זוהי חובתנו המוסרית להנציח את זכרם של הנופלים בכל דרך", התייחס ב-30.10.23, ראש העיר גרינברג להחלטה להנציח באמצעות הגשר את נופלי השבעה באוקטובר. שבוע לפני כן העירייה דאגה לתלות שלט, שיציין את הקמת האנדרטה הצפויה סמוך לפארק הגדול (פארק אוחיון).

"בגלל שהחטופים כל הזמן על סדר היום – וזה חשוב, קורבנות השבעה באוקטובר, קצת הופכים להיות שקופים", אמרה מיכל ביטון פרנקל מנווה עוז פתח תקווה, שבתה מאיה, נרצחה באותה שבת. "חשוב לא לטמון את הראש בחול ולזכור תמיד את כל המחדלים שהיו ב-7 באוקטובר. כאם שכולה, אני מאוד מעריכה את ההנצחות שהעירייה וגרינברג העומד בראשה עושים. הגשר מוביל לפארק מקסים ויפה – מה שמסמל שבכל דבר רע יש גם טוב". 

יש כאלה שלא נעים להם עם השם של הגשר. 

"מי שלא נעים לו לראות גשר שקוראים לו "שבעה באוקטובר", יכול לנסוע לאי בודד. אי אפשר להתעלם ממה שקרה. אם יש תגובות כאלה – זה אפילו מעליב אותי".

מיכל פרנקל ביטון בעמי בסר סיטי פתח תקווה . משמאל מאיה ביטון ואלירן מזרחי
מיכל פרנקל ביטון בעמי בסר סיטי פתח תקווה . משמאל מאיה ביטון ואלירן מזרחי ז"ל

עיריית פתח תקווה התייחסה להחלטה לבחירת השם של גשר השבעה באוקטובר ומסרה כי: "בחרנו להנציח את המועד בגשר ולא ברחוב או בגינה, משום שגשר מסמל מעבר, חיבור ותקווה. בניגוד לרחוב שבו אנשים גרים או לגינה שהיא מקום בילוי יומיומי, הגשר מבטא רעיון גדול יותר – מעבר מכאב אל תקווה, ממלחמה אל שלום. זהו סמל הנראה לכל, והאמצעי שלנו להנציח את אלו שאינם איתנו עוד".

יש לציין כי שלושה גשרים נוספים בעיר הוקדשו להנצחה של המלחמה: גשר "מבצע ארנון", גשר המיתרים על ז'בוטינסקי, סמוך לעופר הקניון הגדול על שם ארנון צפריר, שנהרג במשימת חילוץ של ארבעה חטופים, גשר "נובה", על ז'בוטינסקי, שמחבר בין נווה גן לרמת ורבר, על שם המסיבה, בה נרצחו 14 פתח תקוואים, ביניהם עידן שתיוי, שגופתו הוחזרה מעזה והוא נקבר השבוע וגשר אל"מ אסף חממי ז"ל, על גיסין, שגופתו עדיין מוחזקת בעזה. 

עוד ב-פתח תקווה במלחמה

רמי גרינברג איראן

שוב חשש מאיראן: רמי גרינברג הודיע על פתיחת כלל המקלטים הציבוריים בפתח תקווה

על רקע המתיחות הביטחונית, עיריית פתח תקווה נוקטת בצעדי מנע ופותחת את כלל המרחבים המוגנים הציבוריים ומתחמי המחסה ההמוניים. ראש העיר קורא לתושבים להכין את המרחבים המוגנים הפרטיים, אך מדגיש: בשלב זה אין כל שינוי בהנחיות פיקוד העורף.

המשך קריאה »
הרצאה אורלי גלבוע

כ-300 איש הגיעו לצפות בהרצאתה של אורלי גלבוע, אמה של דניאלה בפתח תקווה (וידאו)

בהרצאה ראשונה לקהל הרחב, כשנה וחצי לאחר שבתה דניאלה שוחררה משבי החמאס, עמדה אורלי גלבוע מול קהל של 300 איש בתיאטרון "התפוז", בשכונת מגוריה בכפר גנים ג' וגוללה את מסע הייסורים והתקווה, שעברה מאז ה-7 באוקטובר 2023. עד השחרור של בתה ב-25 בינואר 2025. "הסיפור שלה נותן השראה לכולנו איך אפשר להישאר אופטימיים גם ברגעים הקשים ביותר", סיפרו בקהל.

המשך קריאה »
גב לעסקים

בשורה לבעלי העסקים בפתח תקווה: מענקים של עד 20,000 ש"ח למשקמי העסקים מהמלחמה

בעקבות נזקי מלחמת "שאגת הארי", עיריית פתח תקווה, בשיתוף הסוכנות היהודית וקרן תובענות ייצוגיות (באמצעות חברת יעדים), יוצאות בתוכנית סיוע מיוחדת לעסקים מקומיים שנפגעו. במסגרת המיזם, תוענק תמיכה כספית ומקצועית רחבה דרך קרן "גב לעסקים", הכוללת מענק כספי של עד 20,000 ש"ח וסל כלים מקיף כפי שניתן לראות בתמונה שפורסמה בפייסבוק ראש העיר רמי גרינברג.

המשך קריאה »
ליאב כבביה

סמ"ר ליאב כבביה ז"ל, נכדם של תושבי העיר, יצחק ותמר ערד, נפל בקרב בדרום לבנון

לוחם השריון בן 20, נהרג בתקרית פגיעת הטנק הקשה באזור תיבנית. הוא נכדם האהוב של יצחק ותמר ערד, תושבי פתח תקווה. ראש העיר רמי גרינברג: "העירייה תעמוד לצד המשפחה ותלווה אותה בתקופה הקשה". באותה תקרית נפלו שלושה לוחמים נוספים.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading