עדי עראסי, נועם זרז'בסקי, ענבר מורדי אייל בן עזרי

ברקע אזעקות וטילים, ארבעה נדל"ניסטים אומרים: שוק נדל"ן המגורים בפתח תקווה לא עוצר

על רקע המתיחות הביטחונית, "מלחמת ישראל-איראן 2" שזכתה לשם הקוד "מבצע שאגת הארי", ובצל אזעקות ותחושת אי-הוודאות הכללית, מנתחים ארבעה מומחי נדל"ן מובילים מפתח תקווה (המתווכים נעם ז'רזבסקי, עדי עראסי, ענבר מורדי והיזם אייל בן עזרי) את מצב שוק הדיור המקומי. המסר העיקרי: השוק אומנם זהיר ומדויק יותר, אך הפעילות נמשכת, ועסקאות נסגרו.

אם הסתובבתם לאחרונה בעשרות אתרי הבנייה למגורים בפתח תקווה, שמתם בוודאי לב שהבנייה כמעט ולא עוצרת. ענף הבנייה מוגדר כענף חיוני, שצריך לפעול בזמן המלחמה, זאת למרות שהעובדים באתרי הבנייה נחשפים לסכנה, כפי שקרה היום (9.3) ביהוד, שם נהרג פועל בניין מטיל מפוצל. הנדל"ן מגורים בפתח תקווה מנסה להמשיך לפעול כרגיל – כמו כל המשק והמסחר בישראל בימים מטורפים אלה. איך המציאות הבטחונית וחוסר הוודאות משפיעים על שוק הדירות?

התחלות בנייה בפתח תקווה
לא עוצרת פתח תקווה - נדלן מגורים בבנייה

אייל בן עזרי,סמנכ"ל ב"שיא עינב", המשווקת כ-150 דירות בעיר, מודה כי בתחילת המלחמה הם הפסיקו את פעולות הפרסום והשיווק, אך הפעילות חזרה במהירות: "כל אתרי הבנייה שלנו בעיר עובדים רגיל. מתעניינים בדירות משאירים פרטים. יש פגישות. הורדות הריבית לפני המלחמה יצרו תנופה, אבל המלחמה עשתה ברקס קטן. אני לא דואג. לישראל כלכלה חזקה ואנשים חזקים ופעילות נדל"ן המגורים תימשך".

נועם זרז'בסקי, זכיין לנדסמן נדל"ן בפתח תקווה, טוען שהביקוש לדירות לא נפסק. "אנחנו רואים זינוק חד בביקוש לדירות עם ממ"ד. רוכשים רבים יעדיפו להתפשר על גודל הנכס ובלבד שיהיה בו מרחב מוגן. העיכובים באתרי הבנייה החדשים גורמים ללא מעט רוכשים להפנות את המבט חזרה לשוק היד השנייה בפתח תקווה, כדי לקבל ודאות גבוהה יותר לגבי מועד הכניסה. המלחמה לא עצרה אותנו כסוכנות. מכרנו מתחילתה 12 דירות.
.
ענבר מורדי, בעלים, IM נדל"ן, אחת מסוכנויות התיווך המובילות בפתח תקווה, מציינת כי המצב הנוכחי משפיע על תחושת הביטחון של כולם, וכי "טבעי שהרבה אנשים מחכים, מהרהרים, חוששים משינויים וממהלכים בשוק הדירות". עם זאת, היא מציגה תפיסה אופטימית ופרקטית: "אני דווקא רואה בימים האלו הזדמנות. דווקא בזמן משבר, צעדים שקולים יכולים להיות נכונים – רכישת דירה, תכנון השקעות, שמירה על שגרה".

מרכז העיר פתח תקווה - זקוק דחוף להתחדשות עירונית

עדי עראסי, המתמחה בייעוץ, שיווק ועסקאות נדל"ן – במיוחד בפתח תקווה, מתארת את המצב מנקודת מבטה: "יש הרבה שיושבים על הגדר. מי שכן מגיע לראות דירות – הוא מאוד רציני ומוכן להתקדם. נסגרות עסקאות, מי שבזמן הזה בודק דירות הוא רוכש רציני. יש פער ציפיות של חלק מהמוכרים למחירים שהקונים מוכנים לשלם היום. נכס טוב במחיר נכון – יימכר. נכסים שמתומחרים נכון, נסגרים בעסקאות".

מומחי הנדל"ן בפתח תקווה  תמימי דעים כי על אף המצב הביטחוני והמלחמה, שוק הנדל"ן למגורים בעיר מוכיח חוסן ופעילות עסקית מתמשכת. הדגש עובר לעסקאות מדויקות, קונים רציניים, ואימוץ שגרה ככל האפשר מתוך אמונה בצמיחה שתבוא לאחר המשבר. המפתח לעסקה מוצלחת בתקופה זו, לדבריהם, הוא תמחור נכון של הנכס.

אתרי בנייה בפתח תקווה
אתרי בנייה בפתח תקווה

עוד ב-נדל"ן בפתח תקווה

הריסה קטה גרופ אבו רביע 2-4

הריסה מס' 28 של קטה גרופ בפתח תקווה: שני בניינים ותיקים נהרסו בעין גנים (וידאו)

היסטוריה בשכונת עין גנים: מבנים מסוכנים וישנים משנות ה-70 הכוללים כ-20 דירות פינו את מקומם לטובת שני מגדלים מודרניים בני 10 קומות עם 74 דירות. איכלוס הפרויקט צפוי בשנת 2030. עוז קטה: "מרגש במיוחד, גדלנו פה וראינו את המבנים האלה בדרך לבית הספר".

המשך קריאה »
התחדשות עירונית עזרא ונחמיה 1-5 פתח תקווה עמישב - הווה מול עתיד

כרמים: פרויקט פינוי-בינוי עזרא ונחמיה 1-5 בעמישב פתח תקווה יהרס בתחילת 2027

צעד משמעותי לפרויקט ההתחדשות העירונית במזרח העיר: חברת "אלמוגים", שרכשה את הפרויקט מחברת "בינו נדל"ן", התבשרה על קבלת היתר הריסה, חפירה ודיפון למתחם. 48 דירות ישנות יפנו את מקומן ל-3 מגדלים מודרניים עם 175 יחידות דיור. היעד לתחילת העבודות בשטח: בעוד כחצי שנה

המשך קריאה »
צחי רזאל אביעד ממן עינב עצמון

עצמון ל"בזמן הנכון": "ניצור פארק ענק בין פסגת אלון (יוספטל) לשכונת צמרת" (וידאו)

אדריכלית עינב עצמון, ראש מינהלת 'כרמים' להתחדשות עירונית, התארחה בפודקאסט הפיננסים והנדל"ן המקומי וחשפה תוכניות עתידיות לעיר. לצד ההבטחה לפארק רחב ידיים, התייחסה עצמון בכנות לעיכובים במיזמי פינוי-בינוי, ופירטה על פתרונות הביניים שמציעה העירייה לתושבים, בהם הפיילוט בשכונת יוספטל – ששינתה את שמה ל"פסגת אלון".

המשך קריאה »
פרויקט MALA פתח תקווה הריסה

צפו בהיסטוריה במזרח העיר: אירוע ההריסה בפרויקט MALA פתח תקווה של קבוצת אלמוג (וידאו)

באירוע חגיגי ומרגש שנערך תחת אוהל צלייה מפנק עם אוורור חזק ומשקאות קרים ומפנקים, להקלה על החום הכבד, ציינה קבוצת אלמוג את תחילת עבודות ההריסה באחד מפרויקטי הדגל שלה במזרח פתח תקווה. לאירוע הגיעו עשרות דיירים, הנהלת החברה, אנשי עסקים ובכירי עירייה. הפרויקט כבר הספיק לרשום הישג מרשים עם מכירת כשליש מהדירות בפרויקט. "מרגש שהגענו לרגע הזה".

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading