מי אמר שלא בטוח? פתח תקווה מובילה במדדי הביטחון האישי של הלמ”ס לשנת 2025



סקר הביטחון האישי של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה המתפרסם היום (ב’) חושף: למרות אתגרי המלחמה המורכבים ונגזרותיה מאז ה-7 באוקטובר, נתוני הביטחון האישי בפתח תקווה טובים יותר ברוב הפרמטרים מהממוצע הארצי. ראש העיר, רמי גרינברג: “הביטחון בראש סדר העדיפויות, הכפלנו את התקציב מבלי לגבות מס אבטחה מהתושבים”.

שנה לא פשוטה עברה על המדינה כולה בצל המלחמה, אך נראה כי המאמצים הרבים של עיריית פתח תקווה וכוחות הביטחון בעיר נושאים פרי. סקר הביטחון האישי של הלמ”ס לשנת 2025, שמתפרסם היום, מציג תמונת מצב מעודדת במיוחד עבור תושבי אם המושבות, עם נתונים הגבוהים או שווים לממוצע הארצי בפרמטרים המרכזיים.

במספרים: כך מרגישים תושבי פתח תקווה

הסקר בחן שורה של מדדים הנוגעים לתחושת המוגנות של התושבים בערים הגדולות, ובפתח תקווה הנתונים מדברים בעד עצמם:
ביטחון בשעות החשכה: כ-75 אחוז מתושבי העיר חשים ביטחון אישי ללכת לבד באזור מגוריהם בשעות הלילה – נתון הממוקם מעל הממוצע הארצי.

תחושת ביטחון כללית:
80 אחוז מהתושבים מדווחים על תחושת ביטחון אישי באזור המגורים באופן כללי, נתון דומה לממוצע הארצי הגבוה.

חוסן מול הטרור: רק *31.5 מתושבי העיר ציינו כי הם חוששים מאירועי טרור – נתון המציג תמונת מצב טובה יותר מהממוצע הארצי ומעיד על חוסן קהילתי גבוה.
* **חשש מפשיעה ואלימות:** הנתון בפ”ת עומד על **20.2%** בלבד של תושבים החוששים להיפגע מאירוע פשיעה או אלימות באזור מגוריהם – נתון הדומה לממוצע הארצי.
### טכנולוגיה, נוכחות בשטח ושיתוף פעולה
הנתונים המחמיאים הללו אינם מקריים. יחד עם משטרת פתח תקווה, העירייה ממשיכה כל העת להרחיב את פריסת מערכי האבטחה והפיקוח ברחבי העיר. בשנה החולפת הואץ קידומם של מיזמים דיגיטליים ייחודיים, לצד פריסה נרחבת של מצלמות אבטחה מתקדמות ועיבוי כוחות הסיור, במטרה לשמור על איכות החיים ולהבטיח את שלום הציבור.
> **ראש העיר, רמי גרינברג, הגיב בסיפוק לנתוני הסקר:**
> “הביטחון האישי נמצא בראש סדר העדיפויות העירוני ולשם כך אנו משקיעים משאבים רבים ותקציבים משמעותיים בקידום פרויקטים לעיבוי האבטחה והפיקוח. בין היתר, אנו מקדמים מיזמים דיגיטליים ייחודיים, כמו מערכת ‘בונד’ – אפליקציה המספקת שירותי אבטחה מרחוק, לצד עיבוי המשל”ט העירוני שפועל 24/7 וצופה באלפי המצלמות הפרוסות בעיר.
> עשרות צוותי אבטחה ופיקוח שעובדים בשגרה יתוגברו בצורה משמעותית בלילות במהלך חופשת הקיץ. תקציב הביטחון העירוני כמעט הכפיל את עצמו בשנים האחרונות, וזאת מבלי שהעירייה גובה מס אבטחה, כפי שרשויות רבות אחרות עושות. נמשיך להשקיע ולעשות כל שניתן למען ביטחון התושבים ואיכות החיים בעיר.”
>

עוד חדש בפתח תקווה

מי אמר שלא בטוח? פתח תקווה מובילה במדדי הביטחון האישי של הלמ”ס לשנת 2025

סקר הביטחון האישי של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה המתפרסם היום (ב’) חושף: למרות אתגרי המלחמה המורכבים ונגזרותיה מאז ה-7 באוקטובר, נתוני הביטחון האישי בפתח תקווה טובים יותר ברוב הפרמטרים מהממוצע הארצי. ראש העיר, רמי גרינברג: “הביטחון בראש סדר העדיפויות, הכפלנו את התקציב מבלי לגבות מס אבטחה מהתושבים”.

המשך קריאה »
צעצוע של סיפור שניידר הקניון הגדול

חדש בעופר הקניון הגדול פ”ת: תורמים צעצוע לילדי ‘שניידר’ ונהנים מסרט ב-10 ש”ח

עופר הקניון הגדול והוט סינמה חוברים לעמותת “ילדים שלנו” במיזם קהילתי מרגש לקיץ: רוכשים צעצוע חדש עבור ילדים המאושפזים במרכז שניידר, ומקבלים כרטיס לסרט הקלאסי “צעצוע של סיפור” במחיר סמלי. כל הפרטים על המיזם שמחבר בין בילוי משפחתי לנתינה.

המשך קריאה »
אלישיב עמיצור רן פינקלשטיין

חילופים במועצת העיר פתח תקווה: אלישיב עמיצור פורש, רן פינקלשטיין ייכנס במקומו

לאחר כשנתיים וחצי של עשייה ציבורית בעיריית פתח תקווה, חבר המועצה מטעם סיעת “התחדשות”, אלישיב עמיצור מהדר גנים, הודיע על פרישתו ממועצת העיר. את מקומו יתפוס רן פינקלשטיין, תושב שכונת כפר אברהם, שיקבל לידיו את תיק התרבות היהודית. עמיצור: “החלטתי לפרוש מהחיים הציבוריים, אחרי שנים רבות של עשייה לטובת תושבי פתח תקווה. כעת, אני בוחן אפשרויות במגזר הפרטי”.

המשך קריאה »
ניין ווסט הקניון הגדול

איך תחסכי 650 ש”ח במבצע של ניין ווסט (NINE WEST) פ”ת בעופר הקניון הגדול? (וידאו)

אם חיפשתן תירוץ לרענן את המלתחה ולפנק את עצמכן בזוג נעליים חדש (או שניים), יש לרשת ההנעלה והאביזרים הבינלאומית חדשות טובות עבורכן לקראת הקיץ. הרשת יוצאת במבצע אטרקטיבי בסניף הפתח תקוואי בקומה P4 (אמצעית) של הקניון. במסגרת המבצע החדש, רשת ניין ווסט מציעה חבילת קניות משתלמת במיוחד על קולקציית הנעליים והתיקים

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

[email-subscribers-form id="1"]
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

[email-subscribers-form id="1"]