אוהדי מכבי פתח תקווה קוראים לפטר את ברדה

הפסד ליגה שלישי רצוף למכבי: צפו ביציע שקרא לראשונה לפטר את ברדה. 2:0 להפועל

לאחר ששתי קבוצות הכדורגל בעיר ניצחו השבוע בגביע והעפילו לשמינית הגמר, בליגה הן במגמות הפוכות. אוהדי מכבי פתח תקווה יצאו המומים מאצטדיון “שלמה ביטוח” לאחר מכה של 3:0 מול עירוני טבריה, זאת לאחר שהפסידה לעכו ולפני פגרת המונדיאל לא.ס. אשדוד. קריאות בוז צורמות נגד הקבוצה ובעיקר המאמן.  הפועל, לעומתה, לאחר 3 תוצאות תיקו רצופות, חזרה עם ניצחון מאום אל פאחם.

אם חשבנו עד נובמבר כי מכבי פתח תקווה, למרות יכולת לא גבוהה, משייטת לליגת העל, הרי שהלוזונים יודעים שלקראת 2023, כי העלייה כלל אינה מובטחת. לאחר התבוסה היום מול טבריה, הקבוצה יכולה לרדת, לראשונה מתחילת העונה, למקום השני, זאת אם מכבי יפו, תנצח ביום שני בבית מול הפועל ראשון לציון. אם זה לא מספיק, החלוץ הצעיר, עידן טוקלומטי, נפצע לקראת סיום המשחק בצורה רצינית בברכו וייתכן כי סיים את העונה.

צפו בביקור משחק מכבי פתח תקווה - עירוני טבריה 3:0

תחילתה של מחאה?

לאחר שני ההפסדים (מול אשדוד לפני הפגרה ומול עכו בשבוע שעבר), רק כ-500 אוהדי מכבי פתח תקווה הגיעו ביום שישי נעים של אמצע דצמבר לצפות במשחק, שעל הנייר, אמור היה להיות קל. לאורך כל המחצית הראשונה האוהדים המעטים לא הפסיקו לעודד את קבוצתם, שחסרה את הקפטן טל בן חיים (חולה) ואת מוטי ברשצקי ותומר לוי המוצהבים. 

כשהשחקנים ירדו להפסקה, נשמעו מעט קריאות בוז וכשנפתחה המחצית הראשונה, העידוד פסק והחלו להישמע מהיציע קריאות רטינה מצד האוהדים, שמחו על היכולת החלשה. לאחר השער הראשון של הטבריינים בדקה ה-65 (אופיר מזרחי), החלו קולות ראשונים לפטר את שי ברדה, שזכה עד עתה לקרדיט ממושך מאוהדי מכבי. הקריאות גברה לאחר ה-2:0 (אלי בלילתי) והפכו למקהלה לאחר ה-3:0 של ניר טליאס, שהיתל בהגנה המפורקת של מכבי. 

בסיום המשחק, השחקנים (ללא המאמן) הסתודדו במעגל בחצי המגרש ולבסוף ירדו ממנו חפויי ראש. הקהל המשיך למחות, מחאה שאולי לא מתקרבת למה שהיה נגד גיא לוזון בעונה שעברה, אבל בהחלט מלמדת על חוסר שביעות הרצון מהצוות המקצועי וגם מהשחקנים. טבעי, בטח לאחר שלושה הפסדים רצופים וזאת למרות שהיא עדיין במקום ה-1 ועלתה לשמינית גמר הגביע, לאחר שהפתיעה בחוץ את הפועל ירושלים ביום שני (1:0 משער של הדר פוקס בדקה ה-10).

אבי לוזון יורד לחדרי ההלבשה מהיציע לאחר עוד הפסד. הרבה חושבים.
אבי לוזון יורד לחדרי ההלבשה מהיציע לאחר עוד הפסד. הרבה חושבים.

ראש שקט לטסלפפה

מנגד, בהפועל פתח תקווה, יכולים לצאת לשבת מחיוכים, לאחר ניצחון 2:0 בעכו, די מפתיע, מול הפועל אום אל פאחם. זה היה הפסד ליגה ראשון של המארחים לאחר חודשיים וכמה ימים לאחר שכמעט הפתיעה בגביע את מכבי תל אביב.  עידן שמש העלה את האורחת ליתרון כבר בדקה ה-3 ועוז פרץ קבע את התוצאה בדקה ה-83. 

מי שאולי יכול לנשום לרווחה הוא מאמן הפועל פתח תקווה, עופר טסלפפה, שמעמדו התערער לאחרונה ולא מן הנמנע שהיה משלם את המחיר במקרה של הפסד, אחרי שבגביע שחקניו בקושי עברו את מ.ס. טירה מליגה א’ (3:2 בהארכה). לאחר הניצחון, הפועל רחוקה רק 6 נקודות מהמקום השני כשבשבוע הבא היא שוב תצא למשחק חוץ, הפעם מול מ.ס. כפר קאסם. 

מכבי פתח תקווה החבולה תפגוש בשבוע הבא בבית את נוף הגליל מהתחתית, שנדמה שאין יריבה נוחה יותר שיכלה לקבל ליציאה מהמשבר. ברדה מקווה שהפעם יוכל לעלות עם ההרכב החזק ביותר שלו, זאת כמובן מבלי להחשיב את טוקלומטי, שיכול להיעדר תקופה ארוכה. בגביע מכבי הוגרלה למשחק “חוץ”, ב-4.1, שצפוי להיערך באצטדיון שלמה ביטוח מול נס ציונה ואילו הפועל הוגרלה גם היא למשחק חוץ, מול בני ריינה מליגת העל.

צפו בחגיגות שחקני הפועל פתח תקווה בסיום המשחק

עוד ב-ספורט

מכבי פתח תקווה ניצחה את הפועל פתח תקווה בדרבי נערים ב’ 3:1

המשחק, שהתקיים במסגרת המחזור ה־18 בפלייאוף העליון של ליגת נערים ב’ על, הסתיים בבליץ מרשים של חמש דקות הובילו למהפך ולניצחון, שאחריו השחקנים של טל מציורו נמצאים במקום השלישי בטבלת הפלייאוף העליון, בשוויון נקודות עם מכבי תל אביב, שמדורגת שנייה, אותה, כזכור הביסה מכבי 0:4 בשמינית גמר הגביע, רק לפני מספר ימים.

המשך קריאה »

כ-10,000 ראו את בית”ר מנצחת את הפועל פ”ת 3:1 בתוספת הזמן. עימותים ביציע (וידאו)

במשך שנים לא היה אצטדיון מלא ביום שבת בצהריים בפתח תקווה למשחק כדורגל. היום (17.1.26), זה סוף סוף קרה, אבל החגיגה בעיר לא הייתה מושלמת, אחרי שהקבוצה הביתית, לא החזיקה מעמד מול הירושלמים, בראשם דור חוגי (אקס מכבי פ”ת), שכבש צמד בתוספת הזמן והעלה את הבית”רים למקום ה-1. בסיום: עימותים בין אוהדי הפועל לאוהדי בית”ר ביציע הכבוד ומחיאות כפיים לעומר פרץ.

המשך קריאה »

“גם את הילד שלי אני מנצח ברמי קוביות”: סולד-אאוט למשחק הפועל פ”ת לבית”ר י-ם (וידאו)

מאמן הפועל, עומר פרץ, התראיין במסיבת עיתונאים לקראת המשחק המסקרן היום (15:00) מול הירושלמים, שרצים לאליפות והבהיר שרק ניצחון עומד לנגד עיניו, כשיתמודד מול חברו ברק יצחקי. שתי הקבוצות מכרו את כל הכרטיסים למשחק, כשחלק מאוהדי בית״ר ירושלים, אפילו ניסו להסתנן לפורום אוהדי הפועל בפייסבוק, בניסיון אחרון להשיג כרטיסים למשחק, תוך התחזות לאוהדים כחולים – אבל זה לא עזר להם.

המשך קריאה »
וולנס סטודיו נעים פתח תקווה

צפו: רשת ה-Wellness “סטודיו נעים” גזרה סרט בארלוזורוב 35 פתח תקווה (וידאו)

במהלך השבועיים הקרובים ייפתח הסטודיו ברמת ורבר (מול קריית המוזיאונים ופארק יד לבנים) על שטח של 10 דונם במבנה היסטורי, שהיה פעם “חדר האוכל” מיתולוגי של גבעת השלושה. באירוע היום (16.1) נכחו ראש העיר, רמי גרינברג, ראש מקפ”ת גיא אליהו, אלברט עמית, יזם ובעלים של “קבוצת יובלים”, אליאנה סער, מנהלת המרכז ותושבים רבים, שהגיעו למתחם מול פארק יד לבנים.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שוטפים על תכנים שעולים לאתר

Loading
כדאי לכם להיות עם יד על הדופק

רוצים לקבל את החדשות על פתח תקווה ראשונים?

קבלו התראה על כל אייטם חדש

Loading