העירייה אישרה תקציב לשדרוג איכות השירות הדיגיטלי

העירייה חויבה לשלם 500 אלף ש"ח עקב התרשלות במידע תכנוני על מבנה ברח' החרוב

רשלנות ותוצאותיה: בית משפט השלום, קבע בפסיקה של אריאל ברנגר, כי עיריית פתח תקווה תשלם את הסכום הגבוה בשל הכשלים שנפלו בהחלטות הוועדה המקומית, שלא העבירה מידע מידע תכנוני נכון ועדכני לבני זוג, שבנו בית בעיר והטילה עליהם מגבלות ללא תוקף משפטי, דבר שפגע בערך הנכס בו החזיקו. השופט על העירייה: "סטתה מסטנדרט ההתנהגות הסביר שמצופה מרשות מינהלית ועל כן הפרה את חובת הזהירות".

תחילת הפרשה היא בשנת 2009, כאשר השניים התעניינו ברכישת מגרש לבנייה ברחוב החרוב, זאת לאחר שהוועדה המקומית לתכנון מסרה להם כי ניתן לבנות בית על המגרש וקו הבניין הוא כ-5 מטרים מקו המגרש. לאחר רכישת השטח והגשת היתר הבנייה, הודיעה הוועדה המקומית כי נפלה טעות במידע, וכי קו הבניין הקדמי (המערבי) של בית המגורים הוא 9 מטרים מגבול המגרש כאשר קו הגדר הוא 4 מטרים מגבול מגרש וקו בניין 5 מטרים מהגדר. העירייה צירפה להודעתה זו את החלטת ועדת המשנה על תכנית בינוי החלה על הנכס.
 

שינוי החלטה ללא הסבר

בני הזוג נאלצו, בלית ברירה, להתאים את הבקשה להיתר בניה למגבלות שהוכתבו בהתאם למדיניות העירייה ותכנית הבינוי, ובראשית 2010 קיבלו היתר בנייה. בשנת 2013, לאחר שהתובעים כבר סיימו לבנות את ביתם, העירייה שינתה לפתע את מדיניותה. התובעים גילו זאת כאשר חברת בנייה, שבנתה יחידות דיור סמוכות לנכס של התובעים, קיבלה אישור למיקום גדר בקו 0 (קו המגרש). החלטה זו ניתנה בהמשך לשינוי מדיניות העירייה וביטול תוכנית הבינוי.

בעקבות שינוי החלטות הוועדה, הגישו מספר מדיירי השכונה ערר לוועדת הערעורים המחוזית מרכז, בהתייחס לחוקיות תוכנית הבינוי והמגבלות מכוחה. בראשית 2014 קבעה הוועדה כי לתוכנית הבינוי אין ולא היה מעמד סטטוטורי והמגבלות התכנוניות שנקבעו במסגרתה חסרות תוקף.  בעקבות זאת  הגישו בני הזוג תביעה בסך 496,555 שקל נגד הוועדה המקומית של עיריית פתח תקווה בגין רשלנות בקביעת הגדרות בניה כלפי התובעים ומסירת מידע תכנוני מטעה ורשלני.

רחוב החרוב בפתח תקווה
רחוב החרוב בפתח תקווה

ביקורת חריגה מצד השופט

הוועדה המקומית טענה מנגד כי יש לדחות את התביעה בגלל שיהוי בהגשתה, וכן מכיוון התובעים הינם בעלי זכויות חכירה בשטח שבבעלות קק"ל, המנוהל ע"י רמ"י, ומכוח מעמדה כבעלים של הנכס היא רשאית לעשות כרצונה בקרקע. השופט דחה את הטענות הללו, ואמר: "לאחר שבחנתי את טענות הצדדים ועיינתי בחומר הראיות שוכנעתי כי הנתבעת התרשלה כלפי התובעים בנסיבות העניין".

עוד הוא קבע השופט ברנגר בפסיקתו: " הנתבעת לא פרסמה לציבור ובפרט לא יידעה את התובעים בדבר ביטול תוכנית הבינוי והדרישה להתאמה של היתר הבניה להוראותיה על אף ההשפעה הישירה על זכויותיהם וחרף חובתה כרשות מינהלית לשקיפות והגינות. בכל אלה הנתבעת סטתה מסטנדרט ההתנהגות הסביר שמצופה מרשות מינהלית ועל כן הפרה את חובת הזהירות".

החלטת השופט- מסר לרשויות

השופט הטיל על הוועדה המקומית לשלם פיצוי בסך 169,913 שקל על ההוצאות להעתקת הגדר לקו המגרש; 60,500 שקל פיצוי על ההפסד של האפקטיביות של החצר האחורית; 165,700 שקל בגין פחת תכנוני; 57,750 שקל בגין ירידת ערך. כמו כן, השופט פסק 10,000 שקל עוגמת נפש. בסך הכל, 463,863 שקל.

בנוסף, נקבע כי הוועדה המקומית תשלם לתובעים הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך 25,000 שקל, ו-7,500 שקל שכר טרחת שמאי. בסך הכל, תשלם הוועדה המקומית קרוב לחצי מיליון שקל.

מעיריית פתח תקווה, נמסר כי: "בית המשפט קיבל את תביעת התובעים במלואה ודחה את טענות ההגנה של הוועדה המקומית. לאחר למידה של פס"ד, הנתבעת סבורה שיש מקום להגשת ערעור בתיק, והחלטה בעניין תתקבל בימים הקרובים".

 

עוד ב-נדלן

גיל קטה על רקע פרויקט בזל פארק

קטה גרופ רכשה קרקע ב-22 מיליון ש"ח ליד האגם של פ"ת – אך המכרז נפתח מחדש

האם חברת הנדל"ן מפתח תקווה, שבונה גם מחוץ לעיר, נכנסת לתחום הנדל"ן המשרדי? לפי דיווח של אתר "מרכז הנדל"ן", עסקת ענק, שנרקמה לאחרונה, מלמדת על כך, אולם העסקה מוטלת בספק כרגע – זאת מכיוון שבית המשפט קבע כי הערך של הקרקע הוא גבוה יותר – וכעת מחכים שיזמים נוספים ישלחו הצעות. ברקע עולות השערות כי קטה ידחפו לשינוי הייעוד למגורים – וכך ירוויחו יותר מהפרויקט.

המשך קריאה »
יהודה הרציג על רקע הדמיית פרויקט אימבר טאוואר

"אימבר טאוור" – המגדל שמבטיח להיות הגבוה ביותר בפ"ת, אושר ע"י הועדה המחוזית

עיריית פתח תקווה הודיעה אתמול בחשבון הפייסבוק שלה, כי אחד מהפרויקטים הנדל"ניים הגרנדיוזיים ביותר בעיר, עולה שלב, לאחר שניתן את האישור הסופי להקמתו. לפי התכנית, מדובר במגדל משרדים גורד שחקים, מהסטייל שאנחנו רואים בדובאי, שיכלול לא פחות מ-40 קומות וימוקם ברחוב אימבר 24-26. היזמית היא קבוצת הרציג נדל"ן, של יהודה הרציג, שמסר: "הפרויקט ייצא לדרך מהר מהמתוכנן".

המשך קריאה »
עיריית פתח תקווה

משרד הביטחון תובע את עיריית פתח תקווה ב-11 מיליון ש"ח על גביית ארנונת סירקין

לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד הוגשה אתמול (7.10) תביעה נגד העירייה, בדרישה להשיב סכום של 11,083,810 שקלים בגין גביית ארנונה שלא כדין, על שטחים במחנה סירקין, שם צפויה לקום שכונת "נוף ירקון". משרד הביטחון טען כי העירייה המשיכה לחייבו בארנונה, זאת למרות פינוי השטחים והודעות מצד משרד הביטחון, כי השטחים אינם עוד ברשותו. העירייה: "המשרד הסתיר נכסים".

המשך קריאה »
קטה גרופ חפץ חיים 80-82

צפו: פרויקט חפץ חיים 80-82 פתח תקווה של קטה גרופ אחרי שלב ההריסה (וידאו)

חברת הנדל"ן הפתח תקוואית, עם מספר הפרויקטים הרב ביותר של התחדשות עירונית בעיר, עולה הילוך עם פרויקט נוסף: והפעם הריסה של שני מבנים ישנים משנות ה-70', שבמקומם יקום מבנה חדש ומודרני בן 9 קומות עם 36 דירות. הפרויקט, על פינת רחוב פינס, ממוקם במזרח העיר, נמצא סמוך ליציאה לכביש 471. בחברה מבטיחים בניין בוטיק מעוצב עם לובי רחב ידיים וחנייה לכל דירה.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שותפים על תכנים שעולים לאתר

Loading