העירייה אישרה תקציב לשדרוג איכות השירות הדיגיטלי

העירייה חויבה לשלם 500 אלף ש"ח עקב התרשלות במידע תכנוני על מבנה ברח' החרוב

רשלנות ותוצאותיה: בית משפט השלום, קבע בפסיקה של אריאל ברנגר, כי עיריית פתח תקווה תשלם את הסכום הגבוה בשל הכשלים שנפלו בהחלטות הוועדה המקומית, שלא העבירה מידע מידע תכנוני נכון ועדכני לבני זוג, שבנו בית בעיר והטילה עליהם מגבלות ללא תוקף משפטי, דבר שפגע בערך הנכס בו החזיקו. השופט על העירייה: "סטתה מסטנדרט ההתנהגות הסביר שמצופה מרשות מינהלית ועל כן הפרה את חובת הזהירות".

תחילת הפרשה היא בשנת 2009, כאשר השניים התעניינו ברכישת מגרש לבנייה ברחוב החרוב, זאת לאחר שהוועדה המקומית לתכנון מסרה להם כי ניתן לבנות בית על המגרש וקו הבניין הוא כ-5 מטרים מקו המגרש. לאחר רכישת השטח והגשת היתר הבנייה, הודיעה הוועדה המקומית כי נפלה טעות במידע, וכי קו הבניין הקדמי (המערבי) של בית המגורים הוא 9 מטרים מגבול המגרש כאשר קו הגדר הוא 4 מטרים מגבול מגרש וקו בניין 5 מטרים מהגדר. העירייה צירפה להודעתה זו את החלטת ועדת המשנה על תכנית בינוי החלה על הנכס.
 

שינוי החלטה ללא הסבר

בני הזוג נאלצו, בלית ברירה, להתאים את הבקשה להיתר בניה למגבלות שהוכתבו בהתאם למדיניות העירייה ותכנית הבינוי, ובראשית 2010 קיבלו היתר בנייה. בשנת 2013, לאחר שהתובעים כבר סיימו לבנות את ביתם, העירייה שינתה לפתע את מדיניותה. התובעים גילו זאת כאשר חברת בנייה, שבנתה יחידות דיור סמוכות לנכס של התובעים, קיבלה אישור למיקום גדר בקו 0 (קו המגרש). החלטה זו ניתנה בהמשך לשינוי מדיניות העירייה וביטול תוכנית הבינוי.

בעקבות שינוי החלטות הוועדה, הגישו מספר מדיירי השכונה ערר לוועדת הערעורים המחוזית מרכז, בהתייחס לחוקיות תוכנית הבינוי והמגבלות מכוחה. בראשית 2014 קבעה הוועדה כי לתוכנית הבינוי אין ולא היה מעמד סטטוטורי והמגבלות התכנוניות שנקבעו במסגרתה חסרות תוקף.  בעקבות זאת  הגישו בני הזוג תביעה בסך 496,555 שקל נגד הוועדה המקומית של עיריית פתח תקווה בגין רשלנות בקביעת הגדרות בניה כלפי התובעים ומסירת מידע תכנוני מטעה ורשלני.

רחוב החרוב בפתח תקווה
רחוב החרוב בפתח תקווה

ביקורת חריגה מצד השופט

הוועדה המקומית טענה מנגד כי יש לדחות את התביעה בגלל שיהוי בהגשתה, וכן מכיוון התובעים הינם בעלי זכויות חכירה בשטח שבבעלות קק"ל, המנוהל ע"י רמ"י, ומכוח מעמדה כבעלים של הנכס היא רשאית לעשות כרצונה בקרקע. השופט דחה את הטענות הללו, ואמר: "לאחר שבחנתי את טענות הצדדים ועיינתי בחומר הראיות שוכנעתי כי הנתבעת התרשלה כלפי התובעים בנסיבות העניין".

עוד הוא קבע השופט ברנגר בפסיקתו: " הנתבעת לא פרסמה לציבור ובפרט לא יידעה את התובעים בדבר ביטול תוכנית הבינוי והדרישה להתאמה של היתר הבניה להוראותיה על אף ההשפעה הישירה על זכויותיהם וחרף חובתה כרשות מינהלית לשקיפות והגינות. בכל אלה הנתבעת סטתה מסטנדרט ההתנהגות הסביר שמצופה מרשות מינהלית ועל כן הפרה את חובת הזהירות".

החלטת השופט- מסר לרשויות

השופט הטיל על הוועדה המקומית לשלם פיצוי בסך 169,913 שקל על ההוצאות להעתקת הגדר לקו המגרש; 60,500 שקל פיצוי על ההפסד של האפקטיביות של החצר האחורית; 165,700 שקל בגין פחת תכנוני; 57,750 שקל בגין ירידת ערך. כמו כן, השופט פסק 10,000 שקל עוגמת נפש. בסך הכל, 463,863 שקל.

בנוסף, נקבע כי הוועדה המקומית תשלם לתובעים הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך 25,000 שקל, ו-7,500 שקל שכר טרחת שמאי. בסך הכל, תשלם הוועדה המקומית קרוב לחצי מיליון שקל.

מעיריית פתח תקווה, נמסר כי: "בית המשפט קיבל את תביעת התובעים במלואה ודחה את טענות ההגנה של הוועדה המקומית. לאחר למידה של פס"ד, הנתבעת סבורה שיש מקום להגשת ערעור בתיק, והחלטה בעניין תתקבל בימים הקרובים".

 

עוד ב-נדלן

קרן ספרה רכשה מ"שיכון ובינוי" 50% מחניון שניידר פ"ת תמורת 91 מיליון ש"ח

עסקת הענק בתחום החניונים בפתח תקווה, הפכה לרשמית אתמול, לאחר שחברת קרנות הגידור המובילה בישראל הודיעה על חתימת הסכם, במסגרתו הקרן, תחת המותג PARK IN, תהיה שותפה במחצית מהבעלות על החניון החדש – השני בגודלו בעיר. העסקה בוצעה לפי שווי נכסי של 182 מיליון ש"ח לחניון, הכוללים תמורה של 31 מיליון ש"ח תמורת ההון העצמי, ו-60 מיליון ש"ח, המהווים 50% מחוב השותפות לבנקים

המשך קריאה »
נכס מסחרי להשכרה ז'בוטינסקי 105 פתח תקווה

מלך המזרנים OUT: שטח 100 מ"ר בחזית ז'בוטינסקי 105 פ"ת – מוצע להשכרה

לאחר שנים רבות, חנות המזרנים של על הרחוב הסואן, לפני הפנייה לרח' איינשטיין, פינתה את הנכס, שפעם הייתה בו חנות החיות "מלך האריות". איזה "מלך ייכנס" במקום, עדיין לא ידוע, מאחר שהשלט להשכרה נתלה רק לפני כשבוע וחצי. מדובר בלוקיישן אטרקטיבי בו חולפים עשרות אלפי אנשים מדי יום במכונית, ברגל וברכבת הקלה, שרואים היטב את המבנה בן שתי הקומות.

המשך קריאה »
אפעל 13 פתח תקווה על ציר ז'בוטינסקי צומת

בניין המשרדים אפעל 13 פתח תקווה של דמרי נפתח לשיווק: משכירים קומות שלמות

כל מי שעובר בצומת גהה בכניסה לעיר, ויש עשרות אלפים כאלה ביום, לא יכול שלא לשים לב לשלט ענקי עם מספר טלפון, המופיע על חזית הבניין, שפונה לתחילת רחוב ז'בוטינסקי. על מה שהיה פעם מוסך GMS, בנתה חברת הבנייה "דמרי בנייה וקבלנות" (לא להתבלבל עם חברת הנדל"ן י.ח. דמרי), בניין 'בוטיקי' בן 7 קומות על שטח כולל של 9110 מ"ר. השיווק כבר החל והבנייה צפויה להסתיים בדצמבר.

המשך קריאה »
נדל"ן מגורים פתח תקווה

הלמ"ס: עלייה של כמעט 50% במכירות דירה בפתח תקווה ברבעון האחרון לעומת הקודם

שוק נדל"ן המגורים בעיר מתאושש תשעה חודשים אחרי פרוץ המלחמה? עוד מוקדם לדעת, אבל הנתונים שפרסמה היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מראים מגמה משמעותית של עלייה בקצב מכירת הדירות (חדשות ויד שניה). למרות החששות והתחזיות הפסימיות בפתח תקווה מכרו בין מרץ למאי 24, לא פחות מ-539 דירות, לעומת 362 שמכרו בין דצמבר 23 לפברואר 24.

המשך קריאה »